Természeti Új Év jósda - Mit ígér neked Samhain szele a...
Címlap / Ezotéria / Természeti Új Év jósda - Mit ígér neked Samhain szele a következő esztendőre?

Természeti Új Év jósda - Mit ígér neked Samhain szele a következő esztendőre?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

Ugyan az európai kultúrában az újesztendőt januártól számítjuk, más kultúrkörökben eltérő hónapokban ünnepeljük azt. Kínában például februárra esik, Nyugat-Európában, az északi, kelta, és skandináv kultúrákban azonban máskor tartják ezeket az ünnepeket, az ősi hagyományoknak megfelelően. Mit ígér neked a kelta kultúrkörből is jól ismert természeti újév? Jósolj magadnak!  

A természeti új esztendő eredete

 

Az új esztendőt a természettel szorosabban együttélő népek a Hold járásához, a holdfázisokhoz, illetve, természetesen, a Nap pályájához igazították. Az apró eltérések nem véletlenek a Föld számos pontján, hiszen bár ma az időmérésben mindössze pár óra eltérés van köztünk és a Föld átellenes pontja között, az éghajlat, illetve a földrajzi adottságok más időpontban rajzolják ki pl. az elmúlás időszakát. A mérsékelt égövben a négy évszak egymást való váltása teljesen természetes nekünk, kicsivel délebbre tőlünk azonban, mindössze két évszak, van hely, ahol, 3 váltogatja egymást.

 
 


A kelták természeti újéve éppen egy holdünneppel korábban kezdődik meg, míg Kínában egy holdünneppel később tartják - az ősi Albionban az év a sötét időszakkal kezdődött, keleten fordítva, a ragyogással. A kelták újév felfogása rendkívül természetes. Éppen az ősz csúcspontjához kapcsolódik, amikor még nem esik le az első hó, de fogcsikorgató a hideg és a fák elhullajtják szinte összes levelüket, az örökzöldek is megrozsdásodnak kicsit. Hihetetlen hangulata van ennek, s az őszi ködben valami egészen túlvilágit tudunk már felfedezni. A pára egyszerűen korokon átívelő, nincs más szó rá.

A kelták leginkább a természet növényeivel, közülük is a fákkal ápoltak különleges kapcsolatot. Részben panteista világnézetük az ősöreg fásszárúakat egyenrangú lénnyé emelte az emberrel és tisztelet övezte őket, fajtától függetlenül, hiszen az emlékek őrzői, s a történelem tanúi voltak. Mégis egyes faféléket jobban kedveltek és kiemelt figyelmet fordítottak rájuk. Ezeket az ABC-n, az Oghamon a betűsorok elsőiként jelölték, illetve mitológiájukból tudjuk, hogy rituálékban is gyakran szerepet játszottak.
 

Mikor tartjuk?


A természeti újév napja hivatalosan november 1. (október 31. Ősök éjjeléről való hajnalhasadással kezdődik), vagyis Mindenszentek, illetve a Skorpió havának első teliholdja. Ezekben a napokban azonban már megkezdődik a természeti újév hatása és az emlékezést, áldást, ősök tiszteltét sem szabad elfelednünk.


Hogyan jósolhatsz magadnak a természeti új év alkalmából?


  1. Ha igazán türelmes vagy, javaslom neked, hogy nézd meg alaposan a képeket és következő gyaloglásod során - hazamenetel munkahelyről, bevásárolni mész, stb. - a 8 alábbi növényből akármelyikkel is találkozol először, nézel rá határozottan, annak jelentéstartalma valósul meg a következő természeti évben, vagyis 2009 novemberéig.
     
  2. A felismerést hívni kell. Vagyis kérni induláskor az égiektől magadban, hogy Te bizony szeretnéd megtudni mi vár rád.
     
  3. Ha nehezen szánod rá magad erre, vagy növényekben gyér területen élsz, akkor egyszerűen válassz egy képet, amelyik leginkább közel áll szívedhez. A hatást megerősítheted, ha jósláshoz való, intuitív hatást erősítő gyertyát gyújtasz a kattintás előtt. Halványlila, indigó, ezüst, vagy nem túl vizes, inkább közepesen mélykék színűt.

     

Ha sikerült elmélyedni és felkészültél, vagy megtaláltad utadon a téged jelképezőt, akkor válassz a 8 kép közül!
Fontos, hogy első megérzésedre hagyatkozz és egyet tudj választani!
Ha megvan amit választottál, keresd ki a szám alapján a növény jelentését! 

 

1. IOHO - Tiszafa
katarzis éve következik el számodra. Akármit is képviseltél eddig, most mindenképpen le fogsz mondani eddigi eredményeidről. Változtatsz és más álláspontra helyezkedsz, személeted akár 180 fokot is változhat, otthon és család felborítása, teljesen új hivatás, új tanulmányok.

Ez a tisztalap éve, és mint ilyen hatalmas energiával bír, azonban nehéz, strapás és sok rombolással teli esztendő, amit csak szilárd elhatározással, vasakarattal lehet végigvinni, igazi embert próbáló, de csodás eredményű esztendő!

Mottó: Amit igazán szeretsz, el kell tudnod engedni. A csúcs után völgy következik!

 

2. DUIR - Tölgy
Egy igen erős, stabil év előtt állsz. Most anyagi helyzetedet gyarapíthatod és biztonságosan be is fektethetsz. Rendkívül sok életenergia gyűlik majd fel benned, sportolhatsz mozoghatsz és kiváló esztendő ez neked gyermekáldásra szülésre is.

Ha otthont építenél vagy vállalkozásba kezdenél azt is szerencsésen megteheted most. Egészséged meglehetősen stabil, most valóban lehet próbálkozni, tervezni, megnyilvánul a teremtőerő. A kelták legszentebb fája!
 

Mottó: A növények ha elég tápanyagot kapnak új hajtásokat és bimbót hoznak. 


3. PHAGOS - Bükk
Még a régi nézőpontodból, de új információkkal körülvéve. Most olyan dolgok jutnak füledbe, ami összezavar, megrémít vagy éppen átformál. Még nem vagy kész a változásra, de már erősen tervezed. Másképp tekintesz szerelmi éltedre is.

Ha rejtélyes betegséged van vagy tisztázatlan ügyed akkor most szó szerint okosabb leszel és megoldódik a probléma. Idén sok utazásra számíthatsz, tanfolyamokra és előadásokra érdemes járnod, hogy a tapasztalatok finom úton jussanak el hozzád. Ez egy rendkívül jó tanulóév. Karrieredben is érdemes továbbképeztetned magad.

Mottó: A hegyet előkészítés után lehet csak megmászni. Szemlélődj, mielőtt útnakindulsz.


 
4. NUIN - Kőris
Most türelmet kell gyakorolnod, mert megkötöttség, béklyók éve ez számodra. Kevés lehetőséged lesz kitörésre, kényszerpályaszerű helyzet. Munkádban is úgy érezheted, hogy rád kényszerítenek dolgokat és a szerelmi életedben sem jellemző annyira a változás.

Viszont most, ha türelmes vagy, a kitartásoddal nagy eredményeket érhetsz el. Szilárd lesz egészséged, figyelj azonban a vitaminpótlásra.

Mottó: A bilincs csak annak akadály, aki útnak indulna.


5. HUATHE -  Galagonya
Ez az év egy romlásokkal, visszahúzó hatásokkal teli esztendő. Főként a téli időszakban kell terhekre nehézségekre számítanod. Azonban hamarosan kitisztul az ég és a tavaszi időszaktól kezdődően sikerekre is számíthatsz.

Most ami leomlik körötted, legyen az szerelem  vagy egy állás, ne sirasd mert ez a rendeződés időszaka, szaturnikus hatás. Ami elmúlik annak nem volt értéke és az élet csak magától kitakarít nálad!

Mottó: Csak a rosszul, rossz helyen felépített vár omlik le. (Merlin látta, hogy a király makacsul szent helyre, ezeréves sziklára építené várát, s így az mindig leomlik.)


6. MUIN - Szőlő
A szőlő egy kettős hatású esztendő. A belső lelki fejlődés éve, a belső szépség kibontakoztatásának ideje. Alkalmas zarándokutakra, elvonultan végzett alkotótevékenységre. Világi dolgokban anyagiakban, otthonteremtés, karrier viszont egyáltalán nem bátorít, segít.

Fontos tudni, hogy ez egy ledaráló, de termékeny időszak és ezért nagyon sok alvásra és pihenésre lesz szükséged! Ha a szellemi tanulás esetedben csak pofonokból lehetséges, akkor azokra is készülj fel, jó lenne, ha apró jelekből is tanulnál, nem várnád meg az árvizet!

Mottó: 
A lélek pucér, test nélküli belső önmagunk. Az anyagból pedig az emléleken kívül semmit sem visz magával.


7. TINNE - Magyal
Ebben a természeti esztendőben rendkívül sok életerőre és energiára számíthatsz. Kreatív készséged tetőfokára hág, mozgás és művészet egyaránt megfér majd életedben. Jó eséllyel új élet is költözik otthonotokba a gyermekáldás valószínűsége ekkor sokkal nagyobb, így számolj tetteiddel!

Spirituális útmutatást is kapsz, hit, vallás, szellemi vezetők megtalálására alkalmas időszak ez, a lelki fejlődésnek rendkívüli módon kedvez!

Mottó: A teremtő erőt csak spirituális forrásból, tanítótól lehet megkapni!


8. BETH - Nyírfa
Ebben az esztendőben újdonságokra számíthatsz. Az újrakezdés lehetőségét kapod az élettől, akár minden téren. Nagyon fontos idén figyelned a higiéniára. Ha káros szenvedélyektől nem vagy mentes nem lesz könnyű a dolgod. Méregteleníti magát a szervezeted, és ha ezt nem tiszteled, több gondod akadhat egészségeddel.

Méregtelenítés kezdeti tüneteit tapasztalhatod magadon, az élelmiszerekre is érzékenyebb leszel. Szerelmi életedben hatalmas változás következik akár szakítás vagy épp ellenkezője, gyermekáldás és megnyugvás is várhat rátok. Munkahelyeden a dolgok tisztázódnak. Stabilitásra számíthatsz.

Mottó: A gyermeknek minden új, a reggeli szél még nagyobb erővel bír - legalábbis úgy tűnik!
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5821 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x