Az újjászületés napja a boszorkányságban
Címlap / Ezotéria / Az újjászületés napja a boszorkányságban

Az újjászületés napja a boszorkányságban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Yule a boszorkányság nyolc szabbatja közül a téli napforduló előestéjének ünnepe. A Nagy Istennő gyermekeként újjászülető Napistent üdvözlik szertartásos keretek között. A téli napforduló éjszakája különböző hitünk ellenére mindenkire hatással van. 

Az éjszakák most a leghosszabbak
A napfordulótól kezdve egyre hosszabbodnak a nappalok. A fény mostantól kezdve napról napra erősödik. A fény és a sötétség közti örök harcban ismét a világosság kerekedik fölül. A legtöbb boszorkány hagyomány például a wicca szerint, de más pogány vallásokban is a Nap képviseli az istenség Férfi-aspektusát. Újjászületése a Téli Napforduló idején a régi napév halálát és az új kezdetét reprezentálja. Ez az örök harc minden hagyományban megjelenik, különböző jelképes formákban.

Az Istenség neve kultúránként és koronként is más

Az istenség neve kultúránként és koronként is különböző. Az északi népeknél és az angolszászoknál Balder, a keltáknál Bal, Brighid, Isis, Démétér, Gaia, Diana, Nagy Anya; Apollón, Rá, Odin, Lugh, Tölgyfakirály, Egyszarvú, Mabon és még sorolhatnám. .Az eltérő nevek ellenére szimbolikus jelentésük minden emberen áthatol és érezhetővé, jelenlévővé válik lelkünkben. Yule-istenségnek tekinthetõ minden Újszülött-isten, Napistenek, Anyaistennõk és Istennők. Ilyen például Dagda és Brighid. Dagda lánya, Brighid tanította meg a kovácsokat a tűzzel bánni és a fémek megmunkálásának művészetére. Az ő lángja, mint az új fény ereje elűzi a lélek és az elme sötétségét, Dagda üstje pedig biztosítja, hogy a Természet mindig gondoskodhasson gyermekeiről. Ily módon szimbolikus formában jelenik meg a fény, a tűz jótékony, de ugyanakkor erőtől duzzadó mivolta.A sötétség rejtett titkaira rávilágító fény

A sötétség, homály, titkok győzelme a téli esték sötétségében nyilvánul meg. A nyári napforduló idején a Napisten, teljes erejében tündököl, és minden titokra rávilágít, semmi sem marad rejtve fénye elől. A hosszú sötét téli éjszakákon azonban minden elrejt a jég, a hó és a hosszú éjszakák borongós égboltja. A téli napforduló éjszakáján, az "Anya Éjszakáján" kezdődik az északi népeknél a Yuletide, ami 12 éjjelen át tart, (dec. 20. - december 31.) és ez jelenti az esztendő múlását, valamint az új kezdet beköszöntét.

HarmoNet tipp: Boszorkányok - divat lett és kelendő az extrém nőtípus >>

Yule szimbólumai

Yule-tuskó, örökzöld ágak, az ajtóra akasztott magyal, fagyöngy, gyertyák, szegfűszeg, koszorú, illatos füstölők
 
Növényei
örökzöldek, babér, bogáncs, tömjén, mirha, fagyöngy, tölgy, zsálya, cédrus
 
Ételei
gyümölcsök, diófélék, sertésételek, pulyka, gyömbértea, fűszeres és alkoholos italok, forralt bor és társai, sült alma
 
Színei
piros, zöld, arany, fehér, ezüst, sárga, narancs
 


Ékkövei

Gyémánt, smaragd,rubin, vérkő (Jézus kő), gránát.
 
Ünneplés
Szent énekek éneklése. Csók a fagyöngy alatt. Mulatozás és tánc a fa körül. Yule-tuskó égetése. Yule-fa díszítése. Ajándékváltás.
 
Varázsigék
Szeretet, harmónia, béke és boldogság.

HarmoNet tipp: Nyávogó holló, szerelmi bájital - A boszorkányos középkor megelevenedve >>

E.M.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7738 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x