Szauna: Módosult tudatállapotok 40 fok felett
Címlap / Ezotéria / Szauna: Módosult tudatállapotok 40 fok felett

Szauna: Módosult tudatállapotok 40 fok felett

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-30

A szauna ősi megoldás bajainkra. Méregtelenítés, megtisztulás, regeneráló erő. Vírusok, fertőzések, bacilusok eltávoztatásának lehetősége szervezetünkből, és persze nem utolsó sorban egy különleges és felemelő tudatállapot, amelyben könnyűnek, lazábbnak, boldognak érezhetjük magunkat. Tudatos hősokk, szellemi tapasztalatokért. 

A módosult tudatállapotokra való igényünk egyidős az emberiség történetével. A legtöbb vidéken, leveleket, gombákat fogyasztottak az emberek a különleges állapotok eléréséhez – nem törődve a veszélyekkel, illetve az elhalálozás lehetőségével, hiszen az oly’ természetes volt az – s ezeken a területeken jellemző volt a forróság felhasználása is egy másfajta, de szintén módosult tudatállapot eléréséhez. Mely vidékeken? Talán nem árulok el nagy titkot, a Föld egészére jellemző, Dél-Amerikától Szibériáig, Ausztrália sivatagos vidékeken élő törzseitől egészen a lappföldi rénszarvaspásztorokig.

A módosult tudatállapotokra való igény természetes, akár az étel szükségessége működésünkhöz, hiszen minden egyes nap millió és millió módosult pillanatot élünk meg. Más tudatállapot a mélyalvás szintje, amikor alig képesek bennünket felébreszteni, más az álmodás szintje, amikor feldolgozunk és színezünk vágyaink szerint, más az éberség ezer arca, amely a fiziológiai tényezők által alakul, és megint más az a transzállapot, amelynek számtalan alfaját különböztethetjük meg. Normál tudatállapotnak az egészséges ember éber szintjét nevezhetjük, módosulásnak pedig azt, ami ettől eltér. A normál tudatállapot elég szubjektív. Tesztekből, felmérésekből tudjuk, hogy mindannyian egy kicsit másképp érzékeljük a valóságot, s ha jobban megfigyeljük az összeredményeket, hamar rájöhetünk, hogy a valóság saját élményeinkből, múltbéli tapasztalatainkból is táplálkozik, és hogy minden ember személyes elgondolásait figyelembe véve, nem állandó, hanem egy mozgó, amorf állapot, amely összességében felfoghatatlan.

HarmoNet tipp: Szeretnél igazán egyedi ajándékot adni szeretteidnek? Ismertesd meg őket
a szaunázás új világával!
>>

A módosult tudatállapotok többféleképpen elérhetők. Éber állapotból már a fiziológiai tényezők megváltoztatása is kibillenthet. Így a vércukorszint kritikus lezuhanása – éhezés, koplalás esetén – vagy magasra való felugrása, a vérnyomás nagymértékű váltakozása, vagy hőérzet is. Ezenkívül, számtalan más, az elmére gyakorolt technika ismeretes. Így énekek, dalok, mantrák kántálása, monoton hangadások, dobok pergetése is ismeretes. A változások az ingerhatás mértékéről, illetve a hajlamtól függenek. Ha valaki befogadó, változékony és nyitott, az az alakulásra könnyebben kirepül állandó figyelméből, jelenlététéből, vagyis éberségéből, mint aki makacsul ragaszkodik a megszokott valóságérzékeléshez.

A szauna, és az izzasztó kunyhók használata régi múltra tekint vissza. Az indiánok izzasztó sátrakat, Európa népei kisebb izzasztó fülkéket használtak, Szibériában és a sztyeppéken szintén közepes méretű sátrakat alkalmaztak. A vizes finn szauna a nedves, vizes, jeges területeken vált először ismertté. Használata természetes volt. Ma legtöbben ezt ismerik szaunaként, és általában egészségügyi vonatkozásai miatt alkalmazzák, tudatállapot változást nehezen idéz elő.

Az izzasztósátrak ún. száraz szaunaként működtek. Általában lávaköveket, izzított köveket adtak be a sátrakba a segítők. Míg a társaság egy része a jótékony hatásokat élvezte, és repült, addig a nagyobbik része azon fáradozott, hogy előteremtse a helyzetet társai számára. A szkíták és Amerika népei is gyakran használtak különböző növényeket, melyek füstjét mélyen belélegezték. Elsősorban a kender, ma csak fűként ismeretes, hazánkban tiltott el-kábítószer, volt a legjellemzőbb, de más növényekkel is kiegészítették a hatást.

Izzasztókunyhózni mindenkinek szabad volt. Míg sok módosult tudatállapothoz elsősorban csak a falu, a közösség sámánjának volt joga, úgy az izzasztásban mindenki részt vehetett. Az izzasztókunyhókat használták önmagukban is, vagyis mindenféle tudatmódosító növények nélkül, mikor is a hősokk, az erős hőhatás váltotta ki a tudatállapot változást.

Az izzasztókunyhók használata tudatállapotváltozás céljából ma is elérhető.

HarmoNet tipp: Szauna-körkép csillagjegyek szerint >>

Izzasztó szereket szerveznek hagyományőrző személyek hazánkban és szerte a világon. Ezeket a rítusokat többnyire erre alkalmas időpontban szervezik, ünnepek körül, asztrológiailag is gyakran megfelelő időben, pl. Szent Iván éj derekán. Kiváló tisztítókúrák, amiket léböjtöléssel, vagy teljes szárazböjttel, vagyis folyadék és élelmiszer bevitelének hiányával kombinálnak. Így a hatás fokozható. A szárazböjt sokak szerint könnyebb, és egészségesebb, mintha a hevülő testnek folyton vizet adnánk, így nem a bevitt vizet, hanem néhány óra után már méreganyagainkat párologtatjuk. A víz bevitele ennek ellenére fontos, ezért szakképzett vezető segítsége kell ehhez, és az orvos tanácsát is jó kikérni egy ilyen kaland előtt!

A tudatállapotváltozásnak jelei lehetnek hallucinációk, szédülés, fejfájás, száj kiszáradása, remegés, rángás, de határtalan harmónia érzése, jókedv, egyensúly, kurjongatás, végtelen öröm is. Többnyire hatalmas élmény, ami után az ember szívesen újra megpróbálná a kis kúrát, azonban fontos, hogy ezt csak több havonta egyszer végezzük!

Szeretnél igazán egyedi ajándékot adni szeretteidnek? Ismertesd meg őket
a szaunázás új világával!
www.szaunaterapia.com/

A tudatállapotváltozásokkal elérhető az ún. transzcendentális tudat, melynek több szintje van. Enyhétől az erős fokozatig, amikor egynek érezzük magunkat a környezettel, az univerzummal, esetleg Istenhez - képzeljük őt személyesnek vagy személytelenne - is közelebb kerülünk. A tudatállapot ilyen mértékű változása gyakran vallásos élményt ad, amely az ember életét, életmódját és életvitelét is megváltoztatja. A tudatállapotváltozást gyakran helytelenül transznak, vagy szatorinak nevezik, azonban ez egyik sem. A transz a folyamatos Isten közeli szeretetteljes tudatállapot, amely megpillantható egy katartikus tudatmódosító élménnyel, de nem állandósítható. A szatori pedig spontán megvilágosodási élmény, azaz nem provokált, hanem ránk törő esemény.

HarmoNet tipp: Légfürdő, gőzfürdő, szauna - iránytű méregtelenítéshez! >>

A transzcendentális tudatállapot örömet, felszabadultság érzetet, és egyfajta megelégedettséget ad,
amit gyakorlatilag semmi mással nem lehet pótolni. Olyan boldogságot, ami semmihez sem fogható. A transzcendentális tudatállapot állandósítása a legtöbb vallás szerint folyamat, a tudat kitisztulását, fokozottabb éberségét, nem egy elködösített állapotot ad, ezért, mint ilyen, a hősokk által kiváltott állapotváltozás csak egy becsapás vagy szegmensnyi bepillantás.

A szauna, finn szauna, izzasztókunyhó és akár az elhúzott, hosszú idejű infraszauna is, tudatállapotváltozást hozhat létre bennünk, amely különleges élményeket adhat. Az élmények elemzése pedig már meggyőződésünktől függ. Kalandra fel!

Fodor Kata
Képek:
Piqs.de
yliaster.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5581 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x