Álmomban már láttalak! - A reinkarnáció bizonyítékai
Címlap / Ezotéria / Álmomban már láttalak! - A reinkarnáció bizonyítékai

Álmomban már láttalak! - A reinkarnáció bizonyítékai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Álmaink titokzatos világa éppen olyan érdekes és változatos lehet, mint való életünk, s néha sokkal inkább fantáziadús, színes és ezer színbe hajló. Álmainkban sokszor a valótlan is olyan fajta valóság, amelyet nem tudunk megmagyarázni.  

Érezzük, hogy az esemény kézzelfogható, kivételesen nem is elrugaszkodott tartalmakkal, mintha már megtörtént volna. Álmok, emlékképek és előző életek összefüggése.Gyakorta megesik, hogy álmaink rettentően valóságossá válnak, úgy érezhetjük, hogy kézzelfogható, elbeszélő jellegű az éjjeli mozi.

Az álmok természetéről is tudjuk, hogy üzenet jellegűek. Feldolgoztatja velünk az adott napot, a nehéz, stresszes eseményeket. Azt is tudjuk, hogy utalhat fiziológiai állapotunkra, a felgyülemlett gőzre, de gyakran emésztési gondokra, gyomor-, és bélproblémákra, valamint akár gyulladásos betegségekre - amelyet pl. a tüzes, háborús álmok jeleznek.

Létezik az álmoknak azonban egy másafajta csoportjuk, amely érezhetően elkülönül az adott élettől. Amikor képileg nem illeszkedik bele az adott hangulatunkba, lelkivilágunkba. Amikor az egész annyira képzeletmentesnek tűnik, amikor úgy érezzük ébredés után, a múltba repültünk vissza. Egyes álomfejtők ezeket is képzelgéseknek vélik, míg mások elkezdik ízekre szedni az eseményeket, s szimbólumok után kutatnak. Vannak azonban egyszerűbb magyarázatok is. Ezek a különleges, de nagyon is valószerű álmok, elsősorban előző életeink maradékai.




Hogyan kerül a múlt a jelenbe?


Felmerül a kérdés, hogyan kerül múltbeli eseményünk a jelenlegi testünk, agyunk, érzékfelfogásunk közelébe, hogyan képezi tudatunk részét. Ennek magyarázata rendkívül egyszerű. Míg a durva anyagi test elhullik, addig a finomfizikai test megváltozva, alakulva csupán tovább vándorol, és egy újabb jelmezt húz magára. Az aura legfelső rétege, az univerzális, mennyei test, gyakorlatilag hozza a fontosabb életmintákat. Ez az aurád legkülső héja, amely felett már csak a külső, záró burok van. Ebben rakódnak le azok a jelképes mintázatok, amelyek életed legfontosabb állomásait jelentik. A legfőbb információk bizonyos technikákkal, meditációs módszerekkel könnyedén előhívhatók, de megingott lelkiállapotban, vagy, mert éppen szükségünk van előző életünkbeli képességeinkre, tudásunkra, ezért megnyilvánulnak előttünk ezek a már nem tudatos tapasztalatok.

HarmoNet tipp: Az ezotéria alapkönyvtára: A sors, mint esély >>

A Srímad-Bhágavatam, a Védák, a Védánta-sútra, s így a világ legrégebbi tudástárának a Védáknak magyarázata így ír erről:

"Néha hirtelen olyan dolgokat tapasztalunk, amit jelen testünkben, sohasem láttunk, vagy hallottunk. Néha álmunkban bukkannak fel ezek a dolgok.

Az élőlény, akit egy finom mentális burok vesz körül, előző teste miatt különféle gondolatokat és elképzeléseket alakít ki. Higgy a szavamnak! Az elme semmit sem találhat ki, amit az előző testben nem tapasztalt. Ó, király, a jószerencse legyen veled! Az elme az oka annak, hogy az élőlény egy bizonyos fajta testet kap, az anyagi természettel való társulásának megfelelően. Elméjének állapotából megtudhatjuk, mi volt az előző életében, és milyenfajta testet fog kapni a jövőben.

(...)

Álmunkban néha látunk valamit, amit sohasem tapasztaltunk, és amiről hallomásunk sem volt ebben az életben. Ezek azonban mind olyan esetek, amelyekről máskor, máshol, más körülmények között már egyszer tapasztalatot szereztünk."





Mi következik mindebből?


Természetesen nem csupán az, hogy előző életeinkbe bepillantást nyerhetünk, hanem, hogy ki vagyunk téve egyfajta gondviselésnek, amelyképpen korábbi tapasztalatokat szükség esetén fel tudunk használni boldogulásunk érdekében.


Mindemellett azonban azt is megtudhatjuk a fenti idézetekből, hogy az elme az, amely elraktározza a finomfizikai test közvetítésével a korábbi tudást, ezért ő az, akivel érdemes jó kapcsolatot kialakítani a rendszeresség, a szabályozott érzékelés képében, s nem engedni csapongani. Ez azért is fontos, mert az elme nem pusztán egy adatbázis, hanem egy rekreátor, jelenlegi életmódunk szerint elraktároz egy mintát rólunk, amelyvégett következő életünkben egy bizonyos anyagi testet kapunk.


Ez azért lehet borzasztó lényeges, mert a korábbi, akár negatív tapasztalatainkat latba vetve, elkerülhetjük újabb bakik elkövetését, és egy tisztább, tudatosabb, használhatóbb életet élhetünk az elkövetkezendőben. Egy bizonyos, az álmok világa üzenni képes neked, nem valamiféle rejtett forrásból, hanem önmagad részeként, használd fel a tapasztalatokat kímélve környezeted.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 15165 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x