HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-22
Címlap / Ezotéria / A tarot Bolondja

A tarot Bolondja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-22

Egy bolond mindig bízik. Egy bolond minden negatív tapasztalata ellenére folyton csak bízik. Becsapod, ő mégis megbízik benned. Újra becsapod, ő továbbra is megbízik benned. Megint becsapod, és ő még mindig bízik benned. Aztán azt mondod: "ez egy bolond, ez semmiből nem tanul." Az ilyen ember bizalma hihetetlenül nagy - senki meg nem ronthatja. Légy bolond a taoista értelemben, a zen szellemében. Ne építs falat magad köré a tudásból. Akármilyen élmény ér, hagyd, hogy megtörténjen, azután hagyd magára. Mindig tisztítsd ki az elméd, újra meg újra. 

 

Egy bolond mindig bízik. Egy bolond minden negatív tapasztalata ellenére folyton csak bízik. Becsapod, ő mégis megbízik benned. Újra becsapod, ő továbbra is megbízik benned. Megint becsapod, és ő még mindig bízik benned. Aztán azt mondod: "ez egy bolond, ez semmiből nem tanul." Az ilyen ember bizalma hihetetlenül nagy - senki meg nem ronthatja. Légy bolond a taoista értelemben, a zen szellemében. Ne építs falat magad köré a tudásból. Akármilyen élmény ér, hagyd, hogy megtörténjen, azután hagyd magára. Mindig tisztítsd ki az elméd, újra meg újra. Halj meg minden pillanatban a múlt számára, hogy a jelennel, az "itt és most"-tal maradhass, mint egy újszülött csecsemő. Az elején nagyon nehéz dolgod lesz. Mindenki ki fog használni... de hadd tegyék. Szegény fickók... Még ha megtévesztenek is, becsapnak, kirabolnak is... hagyd, hogy megtörténjen, mert az, ami tényleg a tiéd, soha nem lehet másé. Azt, ami valóban a tiéd, senki nem rabolhatja el tőled. Ha nem hagyod, hogy ezek az élethelyzetek beszennyezzenek, akkor megjelenik számodra a lehetőség, hogy legbelül eggyé válj önmagaddal. A lelked mindinkább kikristályosodik. (Osho)

Nulladik, vagy huszonkettedik lap? Ez a gyűrűben az ékkő, ami a lapok láncolatát összefűzi, eleje vagy vége, megoszlanak a vélemények. Kabbalisztikus eredete nem a huszonkettedik, hanem a huszonegyedik betű a héber abc-ben, a Schin, az arab Schin megfelelője. A héber Tau és Schin betű a Tarot kabbalisztikus betűrendjében helyet cserélt. A Schin alapvetően fogat jelent, hieroglifikus jelentése azonban leszálló ágban repülő nyílvessző. A 22 összege kabbalisztikus összeadásként 2+2=4, az Uralkodó száma. A Bolond cigány, - Kazanlár szerint - művészi vagy költői hajlamú ember, vagy tudós. Éppúgy lehet azonban valóban elmezavaros bolond. Egyik kezében botot tart, amelynek végére odakötötte a batyuját: ebben van az egész vagyona, minden, amit a világról őriz, akár bölcsességből, akár őrültségből teszi. Vagy tudja ugyanis, hogy a másik világba nem vihet magával vagyont, vagy nincs tudomása a kincsekről, amiket eltékozol. A másik kezében gyökerestül kiszakított virágot tart, amelyet éppúgy megfosztottak a gyökerétől, mint őt magát. Ezt a virágot azonban az új lakhelyén elültetheti, hogy újra kivirágozzon, mint azelőtt.

Ha tehát a bolond ravaszabb, mint gondoljuk, akkor számkivetettként maga fogja eredeti kertjét újra felvirágoztatni, mindegy, bárhol is legyen. Így lehet a bolondból uralkodó. 22=2+2=4! Mondják a kabbalisták. De 22=0 is lehetséges! Ha a 22 kártyát 1-től 22-ig körben elrendezzük, akkor ez a Nagy Arkánum zárja az alfabetikus arkánumok sorát, de ugyanakkor az első Nagy Arkánum előtt is áll. A Bolond kutyája rángatja a nadrágját. Az ős animus jelképe ez. Ez talán a saját kutyája, amely megtámadja őt, ahelyett, hogy szolgálná? Saját ösztönös valója? Vagy egy hű barát, aki visszatartja őt attól, hogy ostobaságot csináljon és veszélybe kerüljön, akinek azonban a menekülő Bolond csak anyagdarabkákat hagy a fogai között? A Bolond a szeme előtt lebegő palotát a felhőkben építi magának, ez az álompalotája, ami a holdvilágnál fekszik, a Nappal szembeni sarokban. Ha ezt az álompalotát a valóságban nem tudja felépíteni, akkor nem más, mint bolond álmodozó.

De minden palotát, minden híres épületet először meg kellett álmodnia az alkotójának. Ha tehát a Bolond megvalósítja az álmát, akkor már nem őrült többé, hanem nagy építész, zseniális tervező. A zsenialitás és nevetségesség nagyon közel áll egymáshoz! Ugyanaz érvényes, csak ellenkező irányba! Bár a mi bolondunk - haranggal a kalapján - a Nagy Arkánum végén áll, semmi esetre sem zárható ki, hogy a másik huszonegy Arkánum az ő fejlődésének állomásait jelzi, amelyeken keresztül el kell érnie a tökéletesség világát. Az is lehetséges, hogy olyan bölcs, hogy a világi értékeknek nem szentel figyelmet. A Bolond vagy kókler kedvező pozícióban felhívás, felszólítás, hogy viselkedjünk úgy, mint a vándorcigányok, ne legyünk mindenáron racionalisták. Engedjünk szabad teret a hangulatainknak, mert a mostani pillanatban ez boldogságot ígér. Kedvezőtlen pozícióban szigorú intés, hogy figyeljünk arra, nehogy ostobaságot kövessünk el, ne legyünk elviselhetetlenek, ne viselkedjünk túl konvenció-ellenesen, túl logikátlanul és kívülállóként.

A Bolond minden pillanatban, minden egyes lépésével maga mögött hagyja a múltat. Mellénye mintázata a tarot mind a négy elemének színeit tartalmazza, ezzel jelezve, hogy teljes összhangban él mindennel, ami körülveszi őt. Intuíciója tökéletesen működik. Ebben a pillanatban az egész világegyetem támogatja és segíti őt, hogy beleugorjon az ismeretlenbe. Kalandok várnak rá az élet dzsungelében. A kártya azt jelképezi, hogy ha most azonnal képes vagy bízni a megérzéseidben, abban, hogy mit érzel helyesnek, akkor nem tévedhetsz el. Lehet, hogy tetteid "bolondnak" tűnnek mások szemében, talán még saját magad számára is, ha a racionális elméddel akarod elemezni őket. De a "nulladik" helyet elfoglaló Bolond a számnélküli szám, ahol a bizalom és az ártatlanság a vezetőid, nem pedig a szkepticizmus és a múlt tapasztalatai.

A Bolond a bennünk elő gyermeket személyesíti meg. Spontán újrakezdést és előítélet-mentes nyitottságot jelképez. A játékos, életvidám gondtalanság kifejezése azt mutatja, hogy csodálkozva, határozott elvárások és gyakran előzetes ismeretek nélkül lépünk életünk egy új területére. Gyermekes kedélyre és ennélfogva könnyelműségre, balga naivitásra, játékosságra is utalhat, de ugyanakkor jelenthet ostobaságot is, vagy a bölcs és alázatos belátás egyszerűségét, amihez csak hosszú és gyakran fáradságos út végén érkezhetünk.

A Bolond megtestesítheti a Till Eulenspiegel-i kópét és pimasz frátert, de a király alteregójaként akár az egyetlen őszinte udvari tanácsadót is. Minden esetben teljesen a jelenben él, a nyitottság és a spontán becsületesség kifejezője, mindig kész az új tapasztalatok szerzésére. Azt, hogy magatartásunk a felnőtté válás elleni tiltakozásból vagy a lelki érettség bölcs belátásából ered, az a kártyából nem ítélhető meg. A Bolond mindig pezsdítő tapasztalatokra utal, melyek időnként ugyan kaotikusak, azonban nem jelentenek valódi veszélyt, még akkor sem, ha orra bukunk.

Váraljai
 
 
[15545]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
Ha érdekel a természetes életmód, a környezetvédelem és az esszenciális olajok világa, vegyél részt Te is egy illatpartyn! /img/hirdetes/2019/okotrend.gif
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x