Földelünk: Kínai holdújév 2009 - Mire számíthatsz kelet...
Címlap / Ezotéria / Földelünk: Kínai holdújév 2009 - Mire számíthatsz kelet bölcsességének fényében?

Földelünk: Kínai holdújév 2009 - Mire számíthatsz kelet bölcsességének fényében?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

Különleges napra ébredtünk. Éppen ma kezdődik a kínai holdújév! 2009 föld elemű esztendő a kínai asztrológia szerint. Január 26-án, az újhold felkeltével a Yin Föld Bivaly évébe lépünk, ami újfajta tanulási feladatokat, kihívásokat és lehetőségeket hoz mindannyiunk számára. A Bivaly "helyén van" a Föld elemében, eleve ezzel az állattal jelképezik az elemet, és ha ráhangolódunk arra, hogy milyen is a (vízi)bivaly, sok mindent megérezhetünk az új év energiamintázataiból. 

Vagy, bivaly hiányában, meditálhatunk a Crowley-Tarot Korongok Hercege lapján, ezen egy nehéz, vasalt kerekű szekér látszik, melyet erős bika (bivaly?) húz. A kártyalap jelentése sokban hasonlít az idei esztendőre vonatkozó kínai asztrológiai előrejelzésre.

A Bivaly lassú
Hajlamos elheverni a sárban. Ez az év nem a hirtelen, gyors ötletek és megoldások éve lesz, hanem az alkalmasint elhúzódó konfliktusoké. Gondoljunk csak az orosz-ukrán gázvitára, vagy a gázai konfliktusra. Mindkettőt néhány napos krízisnek becsülték! Érdemes tehát arra számítani, hogy minden tovább fog tartani, mint terveztük, hagyjunk tehát bőséges időt, rátartással, még úgy is, ha időben nekifogtunk a dolgoknak! És még valami: hajlamosak lehetünk rágörcsölni a problémára. Ne erőltessük, egy kis lazaság (nem azonos a lustasággal!) igen hasznos lehet. Nézzük csak meg ismét a Tarot-lapot: a szekérhajtó elengedte a kötőféket, a bivaly mégis megy a maga tempójában…A Bivaly alapos

Ha nekifog húzni az igát, minden rög kifordul a helyéről és mély barázda keletkezik. Vagyis ebben az évben nehéz lehet elkezdeni új dolgokat, de érdemes: a „talajmunka” meghozza a termést. Angoltanulás, rég halogatott vizsgára való jelentkezés, bármilyen, a későbbi karriert megalapozó tevékenység igen hasznos és gyümölcsöző lehet a jövőben. Nem most rögtön! Ne várjunk azonnali eredményt.

A Bivalynak fontos a föld
Szó szerint is! A Föld bolygóval kapcsolatos ügyek most előtérbe kerülnek, így a környezetvédelem, a megújuló erőforrások kérdése, ennek legfőbb ideje! Ezzel összefüggésben 2009-ben várhatóan a Földdel kapcsolatos események fognak megsűrűsödni: földrengés, talajomlás, bányaproblémák, sivatagosodás. A Föld Bivaly évében minden a földről fog szólni. Még az ingatlanadó vitája, vagy az örökösödési, földvásárlási ügyek jogi szabályozása is része ennek a témakörnek.

HarmoNet tipp: Mit ígér az új év? Nagy kínai horoszkóp 2009 - Már csak 5 nap! >>

A Bivaly kényelmes

Szeret ragaszkodni a szokásaihoz, a számára kellemes dolgokhoz. Idén nehéz lesz elérni a „szökési sebességet”, ha meg akarunk válni egy rossz szokásunktól, viszont ennek a jó oldala az, hogy a kiépített jó szokások tartósak lesznek. A bivaly igencsak csökönyös jószág! A Bivaly esztendő „lelke” borzasztóan nem szeret tornázni, de ha mégis rászánja magát, akkor kitartóan fogja tenni és ez a javára válik. Egyébként ez az év – sajnos, vagy szerencsére – kedvez a hízásnak.A Bivaly anyagias

A pénzkérdések előtérbe kerülnek. A gazdasági világválság, szó szerint az anyagi biztonság, a föld megrendülése volt az országoknak és az egyes lakóknak is, ez a tendencia folytatódik 2009-ben is. Nagyon fontos, hogy ebben az évben takarékosak legyünk, ne folytassuk az adósságok felhalmozását, hanem mértéktartóan éljünk – a Föld Bivaly év erről szól. Ilyenkor viszont az is tény, hogy nagyon jól meg lehet alapozni nagy vagyonok felhalmozását. Létfontosságú tehát a pénzügyi jártasság fejlesztése ebben az esztendőben.

A Bivalynak fontos az otthona
A legtöbb Föld elemű évben született embernek nagyon fontos a lakás szépítgetése, kényelmessé tétele, ők vonzódnak leginkább a feng shuihoz is. Az otthon melege, kényelme persze nem csak tárgyi szinten fontos, hanem az emberi kapcsolatokban is. Jó oldala ennek a ragaszkodás szeretteinkhez, a hűség, a kitartás – viszont minden Yin év érzékenyebb. Vigyázni is kell tehát anyagi és kapcsolati értékeinkre, nem csak megelégedni azzal, hogy vannak.

Összefoglalva: a Yin Föld Bivaly éve a „kemény munka, de megéri” esztendő jegyében fog telni.

Halász Alexandra
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5966 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x