Tiszta vizet a kancsóba: A teáskanna kultusza - vallás a ködös...
Címlap / Ezotéria / Tiszta vizet a kancsóba: A teáskanna kultusza - vallás a ködös keletről

Tiszta vizet a kancsóba: A teáskanna kultusza - vallás a ködös keletről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Milyen szép lenne, ha minden igazhitű muszlim valóban értené is, amit naponta ötször imádkozik! A Korán tiltja, hogy más vallások templomait, kegytárgyait megsemmisítsük. A török hódítók se rombolták le a Boldogasszony templomot (Mátyástemplom) annak idején, csak Mária-himnusz helyett a müezzin hívta imára a muszlimokat. Amikor a Hágia Sophiába beléptek, elámultak a szépségén, s Aja Sophia néven mecsetté szentelték. Ezt próbálom megértetni honfitársaimmal: az igazhitű ember békésen megél más vallásokkal. 

Malajzia Földje a hazám. Az Indiai-óceán és a Csendes-óceán habjai mossák a partját. Itt minden nemzet megfordul, de a nép nagy része az iszlámot követi. Magam is muszlim családban születtem. Barátaim nagy része azonban buddhista. Valamennyien Nyugat-Európai egyetemekre jártunk, s a kereszténység gondolatai ugyanolyan erősen motiválnak, mint saját vallásunk. Mindig meglepődök, ha a vallások közötti harcokról hallok.

A szelíd fiú
Valójában semmilyen konfliktust se szeretek. Gyerekkoromban is leginkább lányok között szerettem lenni. Simogattam a hajukat, segítettem nekik a házimunkában. Gúnyolódtak ugyan a társaim egy ideig, de később látták, hogy éveken át milyen boldogan szerettük egymást későbbi feleségemmel. Már gyerekkoromban a szomszédban lakott, ismertük egymás családját is. Úgy folytunk egymásba, mint két folyó, akikről nem is lehet már tudni, melyik volt a nagyobb. Gyermekeink is csendesek, nyugodtak, hamar megtanultak írni-olvasni, attól kezdve csak a tanulással voltak elfoglalva. 

A tengerparton
Közel a házunkhoz két kis folyó ömlik a tengerbe. Ide szoktunk kijárni. Eleinte a feleségemmel, aztán jöttek a gyerekek, majd a barátaink is. Ők is azt mondták, hasonlítunk erre a két kis folyóra, olyan csendesen hömpölygetjük az életünket, olyan elégedettek vagyunk mindennel, amivel az élet ellátott minket. Ügyvéd vagyok, de nem dolgozom sokat, csak tiszta ügyeket vállalok el, semmilyen csúszópénzzel nem lehet lefizetni. A feleségem, a gyerekeim se vágynak olyan dolgok után, ami sok pénzbe kerül, egyszerűen ruházkodunk, éppen csak annyi bútorunk van, ami a munkához kell. Egy-egy asztal, székek, néhány szekrény… a gyerekek szeretnek gyékényen aludni nyitott ajtóknál… hallgatjuk a szellő suttogását.



Teadélutánok

Egyre többen csatlakoztak hozzánk. Nem akartunk ásrámot építeni, de másoknak is megtetszett az életformánk. Mindenki végzi a maga munkáját, nem szólunk bele egymás dolgaiba. Csak egy szép nagy betonteáskannát építettek a barátaim, mintegy szimbolizálva, hogy a tiszta víz senkinek sem árt, a tea pedig hazám földjén mindig kedvelt ital volt. Úgy délutánonként, munka után ennél a teáskannánál szoktunk összejönni, énekelgetünk uzsonnázunk, teázgatunk valódi teafűből igazi teáskannából töltve a forró vizet.

HarmoNet tipp: Törvény kötelezi felöltözésre az énekesnőt - Rihanna bajban van! >>

A bíróság előtt

- Kedvesem, hivatalos levelet kaptál a bíróságtól – nyújtott át egy irományt a feleségem. Nem volt feltűnő, Ayah Pin nevére szólt, az pedig én vagyok. Vannak peres ügyeim, védem az igazakat, nyugodtan mentem hát be a szobába, letettem a levelet, szinte el is felejtkeztem róla, majd kimentem teázni a többiekhez. De ott már hangos méltatlankodás folyt. Mások is hasonló levelet kaptak, tele borzalmas vádakkal, miszerint a mi csendes teázásunk államellenes kémkedés, a vallás megrontója, lepaktáltunk az ellenséggel és aláássuk a nemzetközi iszlám-barátok tekintélyét. Sőt, valaki még azt is megleste, amint kubai keresztény barátommal egy temető mellett találkoztunk. Éppen a barátomnál volt a levél, amelyben én hazaáruló spion vagyok, s ha ilyenekkel látják együtt, minden bizonnyal kiutasítják az országból.

Házkutatás
Minthogy a rendőrségnél is vannak barátaim, ők is értesítettek, hogy néhány nap múlva megkeresnek, addig tüntessem el az összeesküvés írásos nyomait. Nem voltak nálam ilyen adatok, de hát ha keresnek, mindig megtalálják azt, ami után kutatnak, hiszen ott van a kezükben.



Robbantás

Még mosolyogtam, ittam a teát, amikor fekete álarcosok kezdtek keringeni köröttünk, és égő benzinesüvegeket dobáltak közénk és főként a beton teáscsészére. Azt hittem, megbolondult a világ körülöttünk. Gyorsan a házba tereltem a társaságot, én maga kinn maradtam, s azt láttam, hogy a teáskannát tartják ellenségnek, nem jönnek utánunk a házba. 

HarmoNet tipp: Borneó – a délkelet-ázsiai földi paradicsom  >>

A nagyobb gyerekek az ablakból figyelték, mi történik – talán ez volt a legnagyobb kár abból ami történt. Megismerték a Molotov-koktélt, és sajnos, amit az ember megismer, az soha többé nem lesz tilos az ember számára.

Mondhatom én már nekik, hogy minden ember a testvérünk, és tiszták vagyunk, mint a tiszta víz, a robbanás mindig ott lesz a tudatukban.

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3009 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x