Kapcsolat önmagaddal - A tudat kapui és a tisztánlátás
Címlap / Ezotéria / Kapcsolat önmagaddal - A tudat kapui és a tisztánlátás

Kapcsolat önmagaddal - A tudat kapui és a tisztánlátás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-15

Hogyan ismerhetünk meg magasabb szférákat? Minden korszak más megoldást keres. Míg Avillai Teréz vallásos elragadtatásban részesült, Balogh Béla mérnök kísérleti úton dolgozik egy új világ felépítésén, amely nem a földi születéssel kezdődik és a temetőben ér véget. Mintha az ember többet tudna a világról annál, amit a tankönyvekből megtanulhat. Az álom is vezethet a megismerés felé, a távolbalátás is. Sőt még a szemfényvesztést is vizsgálhatjuk, mert ott is olyan erők működnek, amelyek tudatunkból indulnak ki.  

Vannak esetek, amikor a jós előre látja a bekövetkezendő tragédiát. Ám ha tudjuk előre, mi fog történni, megpróbálhatnánk megelőzni az eseményeket. Ma már kutatóintézetek keresik a választ a megváltoztatható jövő érdekében.

Egy kaliforniai intézet igazgató, Richard Burton szerint van tudományos alapja a próféciáknak és a természetfölötti erőknek. A természetfölötti képesség emberi tulajdonság, és bizonyos mértékig mindenkiben benne van. Mindenki rendelkezik bizonyos emberi intelligenciával, de nem mindenki szerez doktori címet. A természetfölötti erőket az emberek nagyon eltérő mértékben használják ki. 

Zener-kártyák

Az intézet alapítója J. b. Rein elhatározta, hogy a parapszichológiát tudományos alapokra helyezi. E képesség vizsgálatához Zener-kártyákat használt. A kártyák szimbólumait úgy választották meg, hogy könnyen felismerhetők legyenek, de látványban ne legyen túl nagy eltérés közöttük. (5 laptípus van benne: négyzet, kör, háromszög, csillag és 3 hullámos vonal függőlegesen egymás mellett. Egy pakliban, ami egy sorozat, mindegyik fajta lapból 5 darab van.)


A kísérleti alanyokat arra kérték, hogy mondják meg előre a kártyák kihúzásának helyes sorrendjét. Robert Geas képes volt minden osztásnál tökéletesen tippelni. Amikor pedig jelentős pénzt ajánlottak fel neki, tíz osztásnál egyszer se tévedett. Ennek az esélye matematikailag háromszáz az egy-trillióhoz. 

Távolbalátás

Később a számítógép vette át a Zener-kártyák funkcióját. Ekkor a kutatások a távolbalátás irányába indultak. A távolbalátás a természetfölötti érzékelés egyik fajtája. De természetfölötti erő is, mert az illető szabadon asszociálhat, amikor elmondja, mit lát. Mindenki maga elé tud képzelni képeket, de a távolbalátók a valóságot észlelik. Talán ez a legértékesebb természetfölötti képesség, és gyakran próbára teszik, mert kiaknázható haszna van.

A legegyszerűbb kísérletekben a személyt egy szobába zárják, és megkérik, mondja el, mi van a mellette lévő helyiségben egy fényképen. Bár sose látta a fotót, a távolbalátó megpróbálja felidézni a képet a tudatában. Megfelelő helyzetben nagy pontossággal írják le a képeket, néhányan pedig teljes pontossággal képesek megjeleníteni tudatukban. 

A tudat vizsgálata

B. Ken azt állítja magáról, hogy minden helyzetben képes felidézni a képet. Ezért több száz kép közül véletlenül választottak ki egyet, azt lezárt borítékban elhelyezték a másik szobában. Vagyis a kísérlet létrehozói közül senki sem tartózkodott a kép közelében, amikor J.Ken a szomszéd szobába bement. Elmesélte, hogyan kereste tudatában a képet. Hagyta, hogy nagy gyorsasággal képek százai végigcikázzanak az agyában. Aztán egyes mozzanatok megmaradnak. Akkor kezd rájuk odafigyelni. Ezek gyakran szimbólumai annak, amit valójában lát. Ez olyan, mint valami tükröződő felületet. 

Aztán maga előtt látja egy fénykép főbb jellemzőit. Formát, színt és méretet. A következtetésekkel vigyázni kell, nem szabad egy vízcseppből folyóra vagy vízesésre gondolni. Látja például a sötét foltot, a tükröződő felületet, és a cseppet. Aztán felmerül egy épület. Ezt a képességét aztán bűnügyek felderítésére is felhasználták az ő beleegyezésével. Saját állítása szerint hatvan százalékban volt sikeres. Egy eltűnt személyt sokkal nehezebb megtalálni, mint egy tárgyat azonosítani. Rendszerint megpróbál egy részletes rajzot készíteni az eltűnt személy hollétéről vagy fogvatartásának helyéről. Ámde ezzel is lehet probléma. 

Motívumok

Adott esetben egy kislány eltűnésének helyét és dátumát adták meg neki.

„Talán kerékpárral ment, vagy csak vele van a kerékpár... Mintha elvesztett volna egy ruhadarabkát, talán egy zoknit... Erőszakkal vitték el... Nem ismerte az elrablóit.”  

B. Ken előzőleg az amerikai hírszerzés legfontosabb programjában vett részt. Távolbalátó volt a CIA-nál. Egy új hírszerzési technikához adott adatokat, amiket a legmagasabb kormányszinten készítettek elő. 

Hidegháború

A Szovjetunióban hasonlóképpen felhasználták a parapszichológiát a hírszerzés különleges eszközeként. Az amerikaiak meg voltak győződve róla, hogy a Szovjetunióban előttük járnak a parapszichológia stratégiai erőkben való alkalmazásában. Ezért előintézkedéseket tettek. A kísérleti intézetben húsz évet szenteltek annak, hogy távolbalátással azonosítsanak KGB ügynököket, titkos, ellenséges tengeralattjárók tervrajzait. 

Aztán azt kérték a távolbalátóktól, mondják el, hol tartják fogva az iráni terroristák az amerikai túszokat. Majd a panamai beavatkozás idején a távolbalátóknak kellett információkat szerezni a szökésben lévő panamai elnökről, sőt az elnök otthonáról is pontos leírást adtak, a jelentésben a szobák berendezése is pontosan szerepelt. Aztán évekkel később a CIA nyilvánosságra hozta ezeket a megfigyeléseket. A program kiállt minden kritikát. 

Tagadás

Fontos szerepe van a szkeptikus gondolkodóknak. Ha nem jelentkeznek maguktól, megkeresik őket és másféle megbízatáson keresztül lépnek érintkezésbe velük. 

A természetfölötti erőket több éves gyakorlat után is titokzatosság övezi. Ez minden bizonnyal hasonlatos ahhoz a kreativitáshoz, ami a művészetekben is megjelenik. Egy kreatív egyént nem kényszeríthetnek mesterséges környezetbe, hogy ott alkosson mesterművet (bár ezt minden nagyhatalom kipróbálta, miként Szolzsenyicin műveiből is megtudhatjuk, de hát Szolzsenyicin se a saját hazájában lett próféta).


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5775 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x