Lelked ura: a Hold
Címlap / Ezotéria / Lelked ura: a Hold

Lelked ura: a Hold

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-24

A Hold mitológiája igen gazdag. Ez annak köszönhető, hogy állandóan változtatja az alakját, miközben mi mégis mindig ugyanazt az oldalát látjuk (vagy nem látjuk) innen, a Földről. Az asztrológiában a nőiség, az anyai minőség szimbóluma.  

Földünk kísérőjének keringési ideje 27,3 nap. Ugyanannyi idő körül fordul meg a saját tengelye körül, mint amennyi idő a Föld körül keringése alatt eltelik. Ezért van az, hogy mindig ugyanazt az oldalát látjuk a Földről. A Holdon nincs levegő és víz, és noha mindez barátságtalannak hangzik, a Hold mégis hűséges és tevékeny kísérőnk.

A görög holdistennő Szeléné, Héliosz – a napisten – felesége. A nők, a család és az otthon istennője, de az alvásé és a halálé is. Thétisz görög tengeristennő is a Holdat jeleníti meg, a víz ősi energiáját szimbolizálja. A druida tanok szerint, amikor növekszik a Hold, akkor a Hold legyőzhetetlen, fiatal istennő. Teliholdnál az anyai, termékeny aspektusa kerül előtérbe. Fogyó Holdnál, pedig félelmetes banyává változik, aki az alvilágot és a halált uralja.A Hold az asztrológiában a nőiesség anyai minőségét szimbolizálja.
A személyes horoszkópokban anyánkat, saját gyermeki énünket mutatja meg. Jelöli a hangulatainkat, érzékenységünket, termékenységünket is.

Egészségünk szempontjából a gyomrunkat uralja, valamint a melleinket. A műtéteket nem szabad telihold idejére időzíteni, mert ilyenkor nagyobb a vérzés mennyisége! Lelkünkre is hatással van, támadott Holdnál gyakoriak a lelki problémák.

HarmoNet tipp: Hold horoszkóp >>

A Hold a vizek ura,
hatással van a tengerekre, óceánokra (árapály). Életünk szinte minden területét befolyásolja. Beleszól a kertészek munkájába, - korántsem mindegy, hogy mikor, mit ültetünk, metsszünk, szaporítunk. Hajunk, bőrünk állapotára is hatással van, megvan az ideje annak, hogy mikor érdemes fodrászhoz, vagy kozmetikushoz menni. Táplálkozásunkat is érdemes a Hold járásához igazítanunk, erre kiváló a Hold-diéta!

HarmoNet tipp: Vigyél fényt az életedbe! - A Nap ezotériája >>

A Hold a Rák csillagjegyet uralja, így a Rákok végtelenül érzékenyek, gyakran változnak a hangulataik.
Kiszámíthatatlanok, szeszélyesek, így nem mindig könnyű velük együtt élni. A lényeg náluk mindig rejtve marad, csak azok ismerhetik ki őket valamennyire, akiket teljes egészében a bizalmukba fogadnak. Általában csak a legközelebbi családtagjaikban bíznak meg, esetleg egy-két válogatott barátban. A család a legfontosabb életterület számukra. Rendkívül becsvágyóak, de a harcmodoruk észrevétlen, mindig a legkisebb ellenállás irányába hat. Igen gazdag a fantáziájuk, ha megtalálják a munkát, ami örömmel tölti el őket, akkor termékeny életet élhetnek.
    
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7139 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x