A nőnap misztikája, avagy miért pont nyolcadika?
Címlap / Ezotéria / A nőnap misztikája, avagy miért pont nyolcadika?

A nőnap misztikája, avagy miért pont nyolcadika?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-20

A számmisztika területén a nyolcas szám sok hasonlóságot mutat a női sorssal. A Szaturnuszt szimbolizálva hűen tükrözi a történetet is, amiből nőnap kiindult. Jelentését kutatva pedig megtalálhatók az ehhez a naphoz legjobban illő drágakövek vagy színek.  

A nyolcas
A nyolcas a nehezen elviselhető női sors jelképe. Ahogy ez a szám jelentésében megtalálható úgy a nőkre is vonatkozik a szenvedés a lét értelmének keresése, miközben. bölcs tiszteletreméltó és elpusztíthatatlan erőre tesznek szert.

Szaturnusz
A számmisztikában a Szaturnusz tartozik ehhez a számhoz. Az emberi igazságszolgáltatás szimbólumának nevezik az okkultizmus bizonyos irányzataiban. Sok helyen az önismeretet is jelöli. Minden esetre a befelé fordulás és a belső lelki mélység megtapasztalása általi bölcsesség szimbóluma. A lemondás és a visszavonulás is jellemzi. Az önfeláldozás és a támogató ápoló szerep is ide sorolható. Ezáltal is kapcsolódik a nőnaphoz és a női lélekhez, aki a születés és halál misztériumának őrzője.
 
A nők olyan tapasztalatok birtokába jutnak a szülés által, ami férfiak számára elérhetetlen és ezért a létezés lényegéig érnek, ami mély tiszteletet ébreszt jó esetben, néha azonban féltékenység vagy irigység is születhet belőle. A szülés átélésével pedig a nők az élet értékét más szemmel látják. Vajon miért nem a nők mennek a háborúba?Az ok, hogy a nők ismerik az élet rejtélyét elvezetett a nőnap megszületéséhez, hiszen a békéért a kenyérért és az egyenjogúságért, az élhetőbb társadalom megteremtéséért küzdöttek.

A női nem
A női lélek igen erőssé tud válni az élet viharaiban edződve, szinte kivétel nélkül tiszteletreméltó egyéniséggé válnak és nagyon intenzív természetűeknek élhetik meg őket ilyenkor. A végzet asszonyának is hívják sokszor az ilyen érett és teljes nőiségének erejét kibontakoztató hölgyeket. Lehet, hogy úgy tűnik vonzódnak a szélsőségekhez, a mindennapi életben és a vallásban egyaránt, ekkor azonban még keresik önmaguk, az életük kiteljesedését. Könnyen válnak fanatikussá, megszállottá, ha egy ügy megkívánja tőlük. Gyakran tűnhetnek ridegnek és tartózkodónak, azonban ez megtévesztő, hiszen lehet, hogy csak finom érzéseiket inkább elrejtik, mintsem megosszák a külvilággal. Hagyják, hogy az emberek azt gondoljanak, amit akarnak, az igazság az ő birtokukban van.

A nőnaphoz tartozó színek
A sötétszürke, fekete, sötétkék, és a bíbor minden árnyalata szóba jöhet ezen a napon akár virág vagy valamilyen csomagolás esetleg ruhanemű ajándékozásakor.
A világos színek nem passzolnak ehhez a komoly és elismerést, tiszteletet kifejező naphoz.

Drágakövek
Az ametiszt és a sötét árnyalatú zafír, a fekete gyöngy, vagy a gyémánt.

A történelem folyamán…
A régi germán népeknél a nők dolga volt a háztartás vezetése, a földművelés és a gyermekek nevelése. Később is, míg a férfiak harcoltak a nők helyt álltak a tűzhely mellett és vitték az életet. Ahhoz képest amekkora feladat hárult rájuk, sajnos nem kapták meg a megfelelő tiszteletet, ami bá társadalmilag előírt volt. Valójában pedig, a férj bármit tehetett feleségéve, mint egy cseléd, tartották számon. Jó és hasznos háziállatként olvashatunk róla számos iratban.

Az iparosodás kezdetével, amikor a férfiak munkába álltak és a városiasodás előszele is érezhetővé vált a nőknek egyre több szerep jutott ugyan a társadalomban, a házkörüli teendők nagy rész mégis még mindig rájuk hárult.

Munkájuk elismerését pedig jóval kisebb mértékben díjazták, mint a férfiakét. Sajnos ez mind a mai napig így van hazánkban. A nők fizetése egy férfival azonos poszton csupán 70%-a a férfiénak.

Ez minek tudható be? Vajon félnek a nők erejétől? Netán irigykednek? Vagy csupán egy rossz társadalmi séma, amin ideje lenne változtatni. Úgy vélem a nőket ugyanazok a jogok kellene megillessék, mint a férfiakat. A férfiak pedig ugyanúgy vágynak az otthon melegére, mint a nők. Ideje lenne a társadalmi kiegyenlítődésnek.

Ez a szám és a nőnap is a megpróbáltatások leküzdésére, a túlélésre tanít. Tanuljuk meg, hogy szinte elpusztíthatatlanok vagyunk, s gyakran a saját gátjaink szabnak csupán határt. Fontos, hogy higgyünk magunkban, s tartsunk ki a végsőkig. A szenvedés múlandó, és a hogy a szaturnusz úgy az idő is lehet a legjobb társunk. A társadalmi beidegződések pedig alakulnak
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5077 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x