Kommunikáció, kognitív készségek, utazás - Az izgága Merkúr...
Címlap / Ezotéria / Kommunikáció, kognitív készségek, utazás - Az izgága Merkúr

Kommunikáció, kognitív készségek, utazás - Az izgága Merkúr

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-25

A Merkúr felszíne kráterekkel borított, a nappali hőmérséklet eléri a 480 Celsius fokot, de éjszakára -180 Celsius fokig is lehűlhet. 

A Merkúr mitológiája szerint Hermész törvénytelen gyermek. Zeusz és Maia nimfa gyermeke. Egynaposan felnő és elindul világot látni, majd ellopja Apollón marhacsordáját.  Mindezen után visszafekszik a bölcsőjébe. Zeuszt magával ragadja a fia ravaszsága és az istenek, közé emeli Őt. 

HarmoNet tipp: Vigyél fényt az életedbe! - A Nap ezotériája (Csodás képekkel!) >>

Az asztrológiában a Merkúrt a kommunikációval hozzuk összefüggésbe. A tanulás, a tudás, a kapcsolatteremtés mind az Ő hatásköre. Az ügyesség is Merkúri tulajdonság, de az utazás, közlekedés is! Ha az egyedi horoszkópokat vizsgáljuk, akkor a Merkúr a tanulási képességet, beszédünket határozza meg. A ház, amelyben a Merkúr található, utalást ad arra, hogy szellemi képességeinket mely területen tudjuk a leginkább kibontakoztatni. Egészségünket tekintve, a Merkúr a kezeket, tüdőnket, beszédképességet, valamint az idegrendszert befolyásolja. 

HarmoNet tipp:  Lelked ura: A Hold >>

Ha a Merkúr harmonikusan nyilvánul meg, akkor a szülött jó intellektuális képességekkel, beszédkészséggel rendelkezik. Sok kisebb utazásban lehet része. Ha „rossz” helyzetben van, akkor a hazudozásra, vagy csalásra való hajlam kerülhet előtérbe. Ingerlékeny, indulatos természetet is eredményezhet, ilyenkor a szülött összeférhetetlen lehet.

Merkúri csillagjegyek az Ikrek és a Szűz, - e jegyek szülöttei intellektuális alkatúak. Gondolati síkon kötődnek a világhoz. A kapcsolataikban nem annyira a szenvedély és az érzelmek dominálnak, hanem inkább az értelem.

Kunsay Melinda
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3457 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x