Tavasz a Feng Shui erejével - a szerelem terület harmonizálása...
Címlap / Ezotéria / Tavasz a Feng Shui erejével - a szerelem terület harmonizálása cserepes jácinttal

Tavasz a Feng Shui erejével - a szerelem terület harmonizálása cserepes jácinttal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

A jácint a tavasz első növénye, és mint ilyen, a megújulás, az újrakezdés, az év kezdeti erejének jelképe. Különlegességét ma elsősorban szépségével, otthondíszítő képességével és illatával vívja ki. A jácint erejénél és egyediségénél fogva a párkapcsolatok furmányos összetartója lehet, ha a Feng Shui, az ősi kínai térrendezési elv szabályainak megfelelően helyezzük el a lakásban! Hogyan hangolj vele? Mire képes? Ismerd meg!  

Ha valaki a koratavaszi hónapokban születik, gyakran ajándékoznak neki e szépségből, főként a cserepes verzió lehet rendhagyó ajándék, hiszen helyesen ápolva sokáig friss marad, és kellemes illatával ajándékoz meg bennünket. Húsvétra szintén kiváló meglepetés lehet a családtagoknak, ha látogatóba mennénk, de nincs ötletünk, mivel kedveskedjünk a házigazdának.

Gyűszűnyi mitológia

A jácint, a monda szerint, Hüakhintosz spártai király véréből való. A herceg a ragyogó Apolló barátja és egyik férfi szerelme volt, aki azonban éppen a napisten kezétől esett el. Apollót diszkoszvetés közben a féltékeny Zephürosz, a szél istenének egy rossz áramlata zavarta meg, így vesztette gyakorlás közben életét az ifjú Hüakhintosz. Kiserkenő vére, ahol a földre hullt, ott jácintok bújtak elő a földből, s növekedni kezdtek. Apolló e csodás virágokat barátjáról nevezte el. Így vált a jácint az erő, s egyben a béke titkos szimbólumává, ám legendáját évszázadokon át csak a beavatottak ismerték.

A vérből, mint életerőből fakadó virág képe más mende-mondákban is megjelenik. A mandragórát pl. szerelmi serkentőnek és bűbájokhoz alkalmas varázsszernek tartották, ami a rossznyelvek szerint a férfi magjából nő ki a fű között – s a férfi haláltusájának fiziológiája végett akasztófák alatt keresték. A mandragórát, ha kihúzod a földből, hogy láthatóvá váljon számodra, életre kel, sikítani kezd, s hangjától megsüketülsz - rebesgetik. Az életenergiát hordozó váladékok, az ún. odhordozók körül, gyakran találkozhatunk hasonló legendákkal. A jácint a vér erejét hordozza, ennél fogva, a királyi erő és tűz szimbóluma, s mint ilyen, a Mars bolygó uralma alá tartozik. 
Perzsa gyökerek
A perzsáknál a jácint szintén újjászületés szimbólum. Nem csupán nyílási ideje miatt, hanem mert a hagyomány szerint az újév napján, Noruz (Norouz, Noronz) – perzsa, jelentése: új napfény - ünnepén a feldíszített oltáron a rítus kellékei között szerepel. További kellékek az ünnepi asztalon az alma, fokhagyma, búzacsíra, búzapuding, bogyók, szárított gyümölcsök, és az ecet – a fárszi 7 sz-betűs kellék. Mellette aranyhal, tükör és a Korán sem hiányozhat – az asztalok díszítése egészen egyedi, ilyenkor egész díszítési verseny alakul ki a hívők között. Ahogy a csíra az élet, a fokhagyma az egészség. az ecet a tisztaság, az alma szépség szimbóluma, úgy a jácint ebben a kontextusban az erő, az új fény jelképe.

HarmoNet tipp: Erősítsd az életteredet! - Segít a szobanövényed! >>

Az ünnepség a tavaszpontkor kezdődik, március 21-én (idén március 20-ra esik), és 13 napon át tart. A szent helyeket, az ünnep helyszíneit, ilyenkor virágba borítják, s a zöld kellemes árnyalatai mellett többségében jácinttal vonják be a karzatot, padokat, díszíthető felületeket. Noruz ünnepét és a perzsa hagyományokat, ma a muzulmán szufizmus lelkes, de már csak kis létszámban jelenlévő követői őrzik, de Iránban, Afganisztánban, Albániában, Törökországban és Indiában szintén ez a hagyományos újévi ünnep. Megtartják az ünnepet a bahái vallás és Zoroaszter követői is.

Jácint, mint ásvány
Nem csupán lágyszárú verzióban találkozhatunk a jácint névvel, hanem az egyik legkeményebb ásvány képében is, melynek színe a Mars erejéhez méltó módon a vörösesbarna, lehetnek azonban árnyalatnyi eltérések. Néhány tetemes darab egyenesen sötétbarnába hajló, míg egyes ásványok narancsosabbak. A jácint egy cirkonféle, és mint minden cirkon, az asztrológiai jegyek közül a Skorpió szerencseköve. Zárványosodó ásványkülönlegesség, ami ma már szinte csak Ceylonon található meg, de ott napjainkban is kitartóan bányásszák. Rendkívül drága, de szemet gyönyörködtető, egy ökölnyi méretű darab többszázezer forintba is kerülhet.

Jácint névvel tehát több dolgot is illethetünk, mindemellett a legkülönlegesebb férfinevek között tartják számon, hiszen ez az egyetlen Magyarországon (is) anyakönyvezhető férfi virágnév, míg leányok között sok virágnevet találunk. A Jácint név viselőjét a névmisztika tudósai éppen a fent említet mitológiai elemek, és az ebből fakadó férfierő miatt határozottnak, stabilnak, vonzónak, ragyogónak, erőteljesnek, kalandozó típusnak, és kiváló családapának festik le.
 
Jácint a lakásban
A jácint a lakásban tartós ékesség. Akár több hónapig is eláll, ha megfelelő módon tároljuk. A jácintok hagymás növények, ezért lehetőleg alulról locsoljuk őket. Kedveli a napfényt, de a szárító meleget, pl. radiátorok, fűtőtestek közelségét nehezen viseli. Sok apró virága szemet gyönyörködtető. Mivel egészen apró részekből épül fel, ezért, ha el is barnul egy-egy kis rész, azt eltávolítva az egésznövény együttvéve még megkapó maradhat. A jácintok szerencsére elérhető áron beszerezhetők a különböző virágboltokban. Kaphatóak természetesen fajtakülönlegességek is, illetve speciális színkeverékek. Ha szeretnénk spórolni, de van időnk és türelmünk, csíráztathatunk is otthonunkban belőle. Ezt van, aki már Karácsony előtt megteszi, van, aki csak a tavasz során szánja rá magát. A jácint csíráztatásához rendes csíráztató üveg szükséges, figyelni kell, hogy csak a gyökérzet kerüljön a vízbe, és magát a hagymát ne érje víz, különben az jó eséllyel elrohad! Ültetéskor figyelni kell, hogy ne tömjük túl a cserepet, hanem levegősen ültessünk, a hagyma legtetejét pedig, hagyjuk szabadon!

A jácint erős illatáról ismert. Ez az erős illat, irritáló lehet a pollenallergiások, vagy kisgyermekek számára, ezért, bár a lakás bármely pontján tárolhatjuk e csodás növényeket, éjszakára hálószobánkból távolítsuk el őket. A télikert, a konyha, az étkezőasztal, vagy ha napfényes az előtér, a gang, akkor ezek kiváló vendéglátói lehetnek a jácintoknak.

A szerelem terület megerősítése jácinttal
A jácint, mint minden cserepes növény, kiválóan alkalmas a szerelmi terület megerősítésére. A Feng Shui, a Szél és Víz ősi, a természettel különösen összhangban lévő térrendezési tudománya, akkor javasolja a növények elhelyezését otthonunk szerelem területén, ha szeretnénk stabilabbá, biztonságosabbá, érzelmesebbé, boldogabbá tenni párkapcsolatunkat, vagy ha éppen gondok vannak magánéletünkben, esetleg aktuálisan egyedül vagyunk, magányosnak érezzük magunkat, akkor feljavíthatja párkapcsolati lehetőségeinket.HarmoNet tipp: Segítőnk a fény – Feng shui gyógymódok  >>

Hol található otthonunk szerelem területe?

A 9 részre osztott báguá térkép megmutatja! A nyugati tradícióban, a hazánkban is sokkal inkább alkalmazható, és jól működő iskola tanításai szerint, a szerelem terület (Relationships) a főbejárat oldalával szemközt eső, az otthonunk jobb hátsó része. Ha házikónk, lakásunk L-alakú, és hiányzik a szerelem terület, akkor a többi szoba bejárattól jobbra, hátra, (vagyis bejárattal szemközt eső) szobán belüli szerelem területet erősítsük meg virággal – melyre ez esetben nagy szükség is lesz!

Szinglik és legények figyelem!
A jácint különösen hatékony a magányos farkasok esetében. Egyrészt azért, mert a jácint, mint az a mitológiájából is kitűnik a férfierő szimbóluma, s így minden háztartásban megerősíti a férfit, a férfiak szerepkörét és energiáit. Ezáltal a férfi valóban egy lovag lesz, megkapja – tudattalanul is – azt az önbizalmat, bíztatást és energiát, ami a családfői pozícióhoz szükséges. Uraim, ha nem áll éppen fényesen a szénájuk odahaza, vagy csekélyke lett önbizalmuk, akkor a jácint a lakás szerelem területén az ego, és az ún. szoláris, vagyis férfi energiák megerősítéséhez vezethet. Leányoknál a jácint jelképezheti új kapcsolat megérkezését, vagyis magát a bevonzást, amely által megismerhetjük társunkat.

Régi rókáknak!
A jácint azonban, a már hosszú ideje együtt élő pároknak is tartogat meglepetéseket. Újjászületés-szimbólumként a régi terhek és problémák letehetőségét is szavatolja, az új napfényt, a lehetőségeket bevonzza, vagyis akarva-akaratlanul megtisztítja kapcsolatunkat a korábbi feszültségektől.A Jácintot – szerencsére – igen ritkán, elvétve látni csak vágott virágként, többnyire cserepes formájában kapható… Ez nem csak a növény tartóssága, életben maradása miatt fontos, hanem azért is, mert a Feng Shui tudománya szerint az életterületek átalakításához, az erők transzformálásához idő kell! Mintegy 2-2,5 hétre van szükség a tartós, és igazán hatékony változásokhoz, bár olykor már néhány nap után is érezteti hatását egy-egy kedvező elem. Ha a szerelem területen található jácintról megfeledkezünk, és nem ápolgatjuk, ha elveszti ragyogását, és beteg vagy száraz lesz, akkor érdemes megválnunk tőle, és újabbat hozni a házhoz. Ha még menthető, akkor is a növény-kórházat ne a szerelem területen rendezzük be! A növény párkapcsolatunk állapotát jelképezi, és finomfizikai szinten alakítja is – ne tegyük kockára befektetett munkánkat.

Ha kedvünk van kísérletezni, ha csak egy szép és kellemes asztali díszt keresnénk otthonunkba, vagy ha a megfelelő tavaszi ajándékot keressük, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a csodálatos és ősi növényt!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 13275 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x