A szerelem bolygója - Vénusz varázslatai
Címlap / Ezotéria / A szerelem bolygója - Vénusz varázslatai

A szerelem bolygója - Vénusz varázslatai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A Vénusz bolygó felszíne tűzforró... Szimbolikus értelemben a női princípium erotikus minőségét képviseli. Vénusz hatáskörébe tartozik a szerelem, az érzékiség és a csábító szépség.  

Vénusz akkor született, amikor Kronosz kasztrálta Uranoszt. A tenger ekkor habot vetett és ezekből a habokból egy kagylóhéjon kelt ki Aphrodité. Amikor a partra lépett, a lába nyomán virágok és növények fakadtak. Zeusz úgy találta jónak, hogy az Olümposz legcsúnyább, ám legnyugodtabb istenéhez adja hozzá, Aphroditét. Héphaisztosz, a kovács feleségül is vette őt, és csodás ékszerekkel halmozta el. Aphrodité azonban nem nyugodhatott a férje oldalán, így hamarosan szerelembe esett Arésszel, a hadistennel. Az Erisz által gurított „legszebbnek” almát is ő nyerte el, ezzel aztán ki is robbant a trójai háború.



Szimbolikus értelemben a Vénusz a női princípium erotikus minőségét képviseli. Vénusz hatáskörébe tartozik a szerelem, az érzékiség és a csábító szépség. Az élet örömeit is a Vénusz szimbolizálja, így egy tányér finom étel, ízléses tálalással is Vénuszi minőség. 

Ha az egyedi horoszkópokat vizsgáljuk, akkor stílusérzéket, ízlésvilágot, de művészi képességet is jelenthet. A ház, amelyben a Vénusz található, utalást ad arra, hogy hol találjuk meg a szerelmet, de kapcsolataink minőségét is megmutatja. Egészségünket tekintve a Vénusz uralja a veséket, valamint a vénákat is.

Vénuszi csillagjegyek a Bika és a Mérleg. Szülötteinek fontos a szépség, az esztétika. A Bika birtokolni is akarja azokat a javakat, amelyeket fontosnak tart. A Mérleg már kapcsolati szinten működik, így erőteljesen fejlett a diplomáciai érzéke. Nagyon tetszetősen jelenik meg a világban, elegáns.

Ha a Vénusz harmonikusan nyilvánul meg, akkor a szülött szép, vidám, rokonszenves.
Tehetséges, talán foglalkozik valamely művészeti ággal. Ha a Vénusz „rossz” helyzetben van, akkor a könnyelműség jelenik meg. A szülött nem tud bánni az anyagi javakkal. Etikátlanság, hűtlenség, megbízhatatlanság is jellemezheti a „rossz” Vénuszt.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6432 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x