Túlbonyolítod? Az egyszerűség dicsérete (Személyiségteszttel!)...
Címlap / Ezotéria / Túlbonyolítod? Az egyszerűség dicsérete (Személyiségteszttel!)

Túlbonyolítod? Az egyszerűség dicsérete (Személyiségteszttel!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Amikor egy kétkezi, szakmáját végző embert látok, aki fával dolgozik, vagy éppen a villanykörtét csavarja helyére, nem arra gondolok, hogy diplomája van-e hanem hogy ügyes, gyors és rátermett. Talán szakmája egyszerűbb, mint egy logisztikai szakemberé, de még azt lehet mondani a kétkezisége, az egyszerűbb életmódja megszépíti az illetőt. Ugyanígy ha a hétköznapokban egy egyszerű megoldást találunk valamire, talán elsőre nem túl ragyogó az ötlet, mégis megoldási módunk széppé válik ettől. Ha egy puritán templomot látunk, nem feltétlenül a szegénység, sokkal inkább az egyszerűségből fakadó elegancia és szépség árad belőle. 

Nem csupán templomokra, emberekre vagy élethelyzetekre igaz az egyszerűség tökéletessége, hanem minden egyes dologra. A tirádás körmondatok helyett, egy egyszerűbb, de szépen és érhetően csengő anekdota mindig sokkal többet elárul. Az egyszerűen öltözködő ember ruházatát finomnak, lágynak és elegánsnak tituláljuk, ugyanígy egy otthon berendezése, pl. japán otthon zen stílusú megoldásai is az élet tisztaságát, egyszerűségét, kötöttségektől való mentességre törekvését jelképezik, és ezzel eleganciát csempésznek életterükbe.

Az egyszerűség egy olyan fogalom, ami ma szegénységgel, értelmetlenséggel, visszafogottsággal, savanyúsággal keverhető. Ma iparágak épülnek arra, hogy a fiatalok, de ha lehet, már az idősebbek is, sok apró kütyüt vásároljanak maguknak, gyűjtők legyenek, giccseket halmozzanak fel és tárgyak bűvöletében éljenek. Ettől értékesnek, különlegesnek érezhetjük magunkat. Ettől van valamim érzést kapunk, kielégül a birtoklás is. Az ilyen és ehhez hasonló dolgok felhalmozásától egyfajta boldogság érhet minket, mivel, ha körbeveszem magam egyediségekkel, akár haszontalan kacatokkal és szokásokkal, de kialakítom a stílust. Van-e pedig bármi, amit az ego jobban akar, jobban követel, mint a személyes stílus megtalálása, kifejeződése?
Természetesen ez a legfőbb vágya. 


Az egyszerűségről ma az árvák, a szegények, vagy éppen a törzsi népek jutnak eszünkbe. Esetleg a butasággal, ostobasággal párosítjuk, noha az egyszerűség kifejezi a ragaszkodásmentességet, a felnőtt gondolkodást. Annyi holmim és felelősségem legyen, amennyit viselni tudok ebben az életben. Az egyszerűség lakberendezésben, vagy öltözködésben könnyedséget, könnyen kezelhetőséget eredményez. Minek annyi minta, felirat és csillogás? A különlegességet sokszor éppen az eredményezi akár öltözködésünkben is, hogy egy-egy extrább darabot viselünk. Ha minden ruhadarabunk extra, tarka és különleges, akkor egy kusza egyveleget kapunk csupán.

Az egyszerűség a gyors döntésképességgel, határozottsággal, és megfontoltsággal is kapcsolatban áll. Többnyire a lemondottság pozitív fogalomköre társulhat hozzá, szépséget és erőt sugároz ki.

HarmoNet tipp: Szürke és ezüst színű növények - Egzotikumok a lakásban! >>

Személyiségteszt

Párod 18 órakor végez a munkahelyén, gyermekedért 16 órára kell menned az óvodába. A főnököd megbízott egy kis plusz munkával. Noha 15 óráig dolgoznál, ezúttal biztosan tovább fogsz. A bébiszitter ma sajnos nem ér rá a gyermekért menni, de a takarítónő, aki szintén ismeri csemetédet, lakásotokban tartózkodik, szorgoskodik, és bár ráérne a gyermekért menni, neme az ő feladata, amit ki is fejt neked a telefonban. Barátnőd tegnap szakított párjával, ezért félóránként felhív, és lelki támaszt kell nyújtanod neki, holnap megbeszélésed lesz reggel, amire még vasalnod kell, és este 8 órára vacsoravendégeid érkeznek. Hogyan oldod meg ezt a kaotikus helyzetet?
  1. Felhívod a párodat, hogy menjen el gyermekedért, kérje el magát munkahelyéről. Ha ő nem hajlandó, akkor elkezdesz könyörögni a takarítónőnek. Ha ez sem segít, felhívod párod, hogy a takarítónővel ő beszéljen inkább.
  2. Megkéred barátnődet, hogy néhány óráig hagyjon élni, jelzed a főnöködnek, hogy kötöttségeid miatt lehetséges, a munkádat holnap tudod csak véglegesíteni, és elszaladsz a gyerekért.
  3. Felhívod a takarítónőt és közlöd vele, hogy dupla órabért kap, amíg az óvodába tart és vissza a gyermekeddel.

Vacsoravendégeid érkeznek. 6 főt vártok. A 6 főből kettő vegetáriánus, a férjed viszont hús nélkül nem bírja elképzelni az ételt. Az egyik laktóz, a másik pedig, liszt érzékeny. A 6 főből 2 gyermek, akikről tudod, hogy vélhetőleg csak az édességet fogják megenni. Általában palacsintával, vagy tejberizzsel tömik a hasukat. Hogy oldod meg a helyzetet?
  1. Mindenkinek külön ételt készítesz, egyesével megkérdezed vendégeidet, mit tehetsz le eléjük és mit nem. Különleges recepteket keresel, és nagybevásárlást szervezel a napra, így biztosan mindenki kedvébe járhatsz.
  2. Megkéred a párodat, hogy ezúttal nézze el neked a húsmentes étel készítését, és készítesz egy olyan fogást, ami senki számára sem zavaró. A gyerekeknek a végére egy kis nyalánkságot is betervezel.
  3. Felhívod barátaidat, hogy ennyi és ilyen kombinációban képtelen vagy főzni, és különleges vega-étteremben látod őket vendégül.

10 perced van elindulni reggel munkába, hogy el ne késs. Még kistini gyermekednek be kell fejezned a tükörtojást, magadat ki kellene sminkelned megbeszélés miatt, a férjednek pedig, egy ing vasalást ígértél. Mihez kezdesz?
  1. A férjed megkéred, hogy figyeljen a tükörtojásra, amíg vasalsz, és szóljon, ha füstöl. A gyermekednek megnyugtató dolgokat próbálsz mondani. Amíg a vasaló forrósodik oda-odaszaladsz a tükörhöz, és púderezed magadat. Kis csúszással de megleszel.
  2. Megkéred a gyermeked, hogy figyeljen oda reggelijének elkészülésére. A sminkelést elhagyod, vékonyan bekened a bőröd, hogy a fénye azért meglegyen, férjed ingét pedig gyorsított ütemben húzod át a vasalóval.
  3. Megmondod férjednek, hogy oldja meg magának az ingét, a gyerekednek pedig, adsz egy kis zsebpénzt , hogy vásároljon magának útközben rendes reggelit. A sminked nehezebbik részét megoldod otthon, a rúzsod pedig, bevágod a táskába.

HarmoNet tipp: Én-kép: A személyiség felfedezése >>

Ha válaszaid többségében az első csoportba tartoztak:

Szereted túlbonyolítani a dolgokat. Görcsös vagy, szorongsz egy stresszhelyzetben, és ezért összekuszálod a szálakat. Törekedj az egyszerűségre, amit őszinteséggel és türelemmel érhetsz el.

Ha válaszaid többségében a második kategóriából kerültek ki:
Egyszerűségre törekszel, korrekt és laza típus vagy, aki szereti a gyors és könnyed megoldásokat, még ha ezekkel meglepetést is okoz. Rugalmasságod mellé figyelj, mindig mindenkire szánj elég időt, türelmet, kedvességet.

Ha válaszaid többségében a harmadik csoportból valók:
Nem kedveled a stresszhelyzeteket. Egyszerűnek gondolod magad, de valójában inkább letarolós vagy, az egyszerűségért. Ha feszültség van, egy huszárvágással megoldod a dolgot, nem törődve azzal, hogy kinek, vagy minek fáj döntésed. Próbáld meg az egyszerűséget és az odafigyelést kombinálni, nem lehetetlen!

Ha válaszaid mindegyik csoportból éppen egyet tartalmaznak, akkor természetesen változékony vagy.

Fodor Kata
Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3402 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x