Mit üzennek az állatok? Hogyan lehet eldönteni melyik állat...
Címlap / Ezotéria / Mit üzennek az állatok? Hogyan lehet eldönteni melyik állat a totemem?

Mit üzennek az állatok? Hogyan lehet eldönteni melyik állat a totemem?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-29

Az állatok és az emberek között ősidők óta olyan kapcsolat él, ami sokszor megmagyarázhatatlan. Együtt élünk velük, és ahogy mi is hatunk rájuk, ők is hatnak ránk. Megmutatják szimbolikusan, mi rejlik bennünk, milyen képességeink vannak, vagy épp mit kell fejleszteni.  

Ha valamilyen állattól különösen félünk, az utaló jel arra, hogy még mely területek várnak bennünk felfedezésre.

Az általános megfigyelésen túl


Nem elég általános megfigyelésekre hagyatkozni. Itt is csak nagy körvonalakban igyekszünk egy-két állatról némi képet adni. A lényeg az, ha valamilyen állat megjelenik álmodban vagy az életed során sokszor találkozol vele, esetleg megtámadott akkor figyeld meg a következő szempontok szerint is:
  • színe,
  • mérete,
  • mozgása (gyors, lassú, jár vagy repül, mászik stb.)
  • viselkedése,
  • milyen hangokat ad ki (sokat elárul az általa képviselt erőkről),
  • hol él, mi a természetes élőhelye
  • inkább harcos, vagy inkább menekülő - mi a megküzdési stratégiája, ha megtámadják
  • mit eszik (mert ez mutathatja mi a megfelelő számunkra).
  • Az utódlás ceremóniáját is érdemes megfigyelni hisz ez is jelen van a mi emberi életünkben is.

Hogyan lehet eldönteni melyik állat a totemem?


Amelyik állatot legjobban kedveled (tetszik, jó simogatni, erősnek találod vagy mert szép stb..) vagy, ami a legközelebb áll hozzád, az a totemed. Lehet, hogy csak egyszerűen érthetetlen módon csodálod azt az állatot. Ekkor figyeld meg hosszan és érezd át lényének minden rezdülését, vagy megtapasztalhatod, mit akar üzenni neked. Ez változhat az élet során, de nem sokszor. Lehet 2 -3 totem is egy életen keresztül, de gyakran előfordul, hogy egy állat kíséri az embert élete végéig.


A madarak


A madarak a szárnyaló szellem képviselői.
Az objektíven látni képes helyzeteket, embereket szimbolizálják. Természetesen itt is sokat ad az értelmezéshez a színe, az életmódja illetve az előbbiekben felsorolt megfigyelendő részletek. A lélek madara elnevezés is nagyon találó, utalva az emberi örökkévaló és az állat szimbólum összefüggésére. A galamb például az anyaság a nőiség jelölője. Aphrodité egy galamb által kiköltött tojásból született meg. Az átalakulást is jelezheti. Akiknek például galamb a totemük azoknak jó, ha sokat esznek egy alkalommal, mert így fokozhatják kreatív energiáikat. Azokban az időszakokban, amikor a galamb a totemünk aktiválhatjuk a teremtő erőket életünkben.Az emlősök


Régi iratokban gyakran találkozunk olyan utalásokkal miszerint az állatok szoros kapcsolatban állnak bizonyos istenekkel. A hinduk számára például a bika maga Úr Síva, a hattyú Brahmá, Garuda madár után pedig a sas, Visnu. A középkor környékén kezdenek kialakulni olyan nézetek miszerint már az állatokhoz bizonyos tulajdonságokat társítanak. Az emlősök hidat teremtenek a spirituális világba. A jelentésük annyira szerteágazó lehet, hogy itt is mindenképp javasolt az adott állatról mindent megtudni ahhoz, hogy magunk számára megfelelőképp értelmezni tudjuk.

Ha nem tudsz olyan állatot beszerezni magadnak, ami épp a totemed, akkor vagy az állatkertben érdemes többször megnézni, vagy legyen egy képed róla és tedd, olyan helyre ahol gyakran megfordulsz. Meditálhatsz, az állat képére vagy álmodban kérhetsz üzenetet. Jó, ha olyan testtartást veszel fel, ami az adott állatra jellemező pl. kobra, tigris.

A jóga, mint ősi tudomány már régóta alkalmazza ezeket az erőket az élet könnyebbé tételéhez és a spirituális úton történő előre haladáshoz. Az alapos megfigyelés azért is fontos, mert például a nyúl esetében számos ellentmondásosnak tűnő állítással találkozhatunk, ha utánanézünk szimbolikájának. A görög mitológiában Hekaté istennővel azonosították, míg a zsidók a bujaság és a tisztátalanság jelzőivel illették.

A nyúl totemre az jellemző, hogy élete nagy ugrásokkal alakul át, ahogy a nyúl ugrik és ezek általában egy hónapon belül bekövetkező változások.A rovarok


Ez az állatfaj olyan heves érzelmeket vált ki az emberekből, amire pánikkal, fóbiákkal vagy más ezekhez hasonló tünetekkel reagálhatnak.
Lássuk csak a pókfóbiát más néven aratnofóbiát.  Valószínűleg abból eredeztethető ez a félelem, hogy nagyon régen élő állatok és az általuk képviselt ösztönök, magatartásminták olyan archaikus erőket jelenítenek meg melyek a mindennapokban nem jelennek meg életünkben, nyílt színen, ahogy a bogarak sem. Ha valakinek valamilyen rovar a toteme, akkor javasolt, hogy először általánosan a rovarokkal foglalkozzon behatóbban és csak ezt követően térjen rá az általa tetszetősnek ítélt állattal.Hüllők


Ők a rovarokat követően az élet legősibb formáinak példányai. Rendkívül jó alkalmazkodóképességük lehetővé tette számukra, hogy túléljék, az evolúció több millió évét. A teknősök és a krokodilok például túlélték a dinoszauruszok kihalását és azóta is változatlanok. Akinek ezek közül van toteme az valószínűleg hasonló túlélőképességgel bíró személy. A hüllőknek az emlősökhöz képest nincs mag a hőszabályozó képességük, így olyan környezetet kell keresniük, amiben tudnak élni. Ezért az ilyen totemű embereknek nagyon fontos, hogy számukra építő jellegű közegben, társaságban éljenek. A kétéltűek amint nevükben is benne foglaltatik kettős életet élnek, vízben és szárazföldön. Akinek ilyen állat kedves az, jó ha meditál ezen. A víz miatt ezek az állatok az álmok, a transzcentessel való kapcsolat megteremtői és hordozói.


Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 21144 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x