Numeroszkóp: Egyéniségünk a nevünkben - próbáld ki!
Címlap / Ezotéria / Numeroszkóp: Egyéniségünk a nevünkben - próbáld ki!

Numeroszkóp: Egyéniségünk a nevünkben - próbáld ki!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

A numerológia, akárcsak az asztrológia az égitestek szimbólumrendszerét használja. Elsősorban a Nap és a Hold sugárzása, energiája, tevékenysége befolyásolja mindennapjainkat, azaz az ember természetét, jellemét, sorsát. Pithagorász 2500 évvel ezelőtt Egyiptomból mentette át Görögországba ezt a tudományt. (Pithagorászi ABC).  

A számmisztikában 1-9-ig használt számokat egy-egy bolygóhoz rendelik hozzá:
1 NAP (a férfi száma), az asztológiában az Oroszlán jegye
2 Hold (a nő száma), az asztológiában a Rák szimbóluma
3 Merkur = Ikrek
4 Föld = Szűz
5 Jupiter = Nyilas
6 Vénusz = Bika és Mérleg
7 Szaturnusz = Bak és Vízöntő
8 Mars = Kos és Skorpió
9 Plutó =  Halak
            +
11 Uránusz
12 Neptunusz

És itt jön egy kérdés: vajon mi a különbség a férfi és a nő karmája között, mi az életfeladatuk? A Mars szimbolizálta, harcias férfinak Nappá kell válnia, azaz felelősséget vállalnia a Nőért, eltartania, gondoskodnia róla. A Vénusz szimbolizálta nő bevonza a férfit, elcsábítja, majd időközben anyává kell válnia, azaz Holddá, aki a Nap (a férfi) körül forog, kiszolgálja őt, aláveti magát akaratának, hagyja magát általa vezetni és így együtt teremtik meg a családot. A férfi az anyagi biztonságról, a nő a lelki háttérről gondoskodik. 

A numeroszkópban benne van sorsunk, személyiségünk, feladatunk, életünk sorsfordulói és ciklusai is. A numerológiában fontos szerepe van a nevünknek. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy a gyermek megszületése előtt már meglegyen a neve, melyet  leendő szülei választanak számára. Amennyiben nem a szülők választanak nevet illetve csak már a megszületése után kap a gyermek nevet, úgy számítani lehet diszharmóniára az élete során. Ezt később egy estleges névváltoztatással vagy csak egy-egy betű hozzátételével módosíthatjuk, korrigálhatjuk. 

A név jelzi az újszülött egyéniségét és jellemét, a nevet összetevő betűk számértékének szimbolikus formájában. Az ABC minden egyes betűje a numerológiában egy-egy számot jelent és ezek a számértékek különböző fajta elektro-mágneses rezgéssugárzásokat képviselnek.

HarmoNet tipp: Milyen hivatásra születtél? - Születési dátumod elárulja, milyen munkakör betöltésében leszel sikeres! >>

Betűk értékei:

1 2 3 4 5 6 7 8 9

a b c d e f g h i

j k l m n o p q r

s t u v w x y z 

A születés pillanata határozza meg egyéniségünket, alaptermészetünket, testi-lelki tulajdonságainkat. Ez egy megváltoztathatatlan tény, körülmény, azaz adott, hogy melyik év, hó és nap születtünk. A numerológusok ezeket a számokat egy-egy égitest vibrálásával hozzák kapcsolatba. Emiatt van nagy jelentősége a nevek megválasztásának, hiszen ezzel némiképp befolyásolni tudjuk azokat. A születés napjának a számértéke leginkább a teljes névszámmal egyezik, ehhez hasonló, azzal a különbséggel, hogy míg a születésnap száma az egyéniségnek a fizikai aspektusára utal, addig a teljes névszám az egyén belső, szellemi értékeit mutatja. Tehát egy esetleges névváltoztatással az egyéniség változhat, de az alapvető jellemvonások megmaradnak.

Például Kiss Anna 17-én született.

Születési értéke: 17=>1+7=8
A magánhangzók értéke: 11=>1+1=2
A mássalhangzók értéke: 14=1+4=5
A teljes névszám összege: 11+14=25=>2+5=7
Így a teljes név betűinek összértéke: 7, ezzel már némileg módosul az egyéniségeMit mutat a név? Röviden: a jellem és személyiség főbb vonásait.
Amennyiben összeadjuk a magánhangzókat, akkor az így kapott szám az illető személy egyéniségének legbensőbb, rejtett részét mutatja. Ösztönös vágyak, sejtések, tudatalatti jellemvonások, amit vagy nem tud vagy nem is akar megmutatni a külvilágnak, a kozmikus missziójára utal. A mássalhangzók összértéke inkább az egyén külső oldalát mutatja, azaz, amit ő szeretne a külvilág felé megjeleníteni. A személyiségnek a többi ember számára jobban látható, könnyebben észrevehető vonásait. Ha a magánhangzók és a mássalhangzók összértéke teljesen megegyezik, az arra utal, hogy az illető a külvilág felé se próbál mást mutatni, azaz felvállalja a természet által sugallt misszióját. Tehát a teljes névszám a magán- és mássalhangzók számainak összeadásából kapott eredmény. Megmutatja, hogy milyennek lát minket a külvilág, hogyan reagálunk a lehetőségekre, milyen a megoldóképletünk. Elsősorban abban segít, hogy milyen az illető személyisége, egyénisége és milyen munka, hívatás való számára. A teljes névszám azt is megmutatja, hogy a születésnap száma által jelzett tehetségünket, tudásunkat, képességeinket hogyan tudjuk kamatoztatni. Mivel számaink egyben energiát is megjelenítenek, logikus, hogy a kétjegyű születésnap számok nagyobb energiát képviselnek. (például a 17-én születtek száma nagyobb energiájú, mint a 8-asoké). 

HarmoNet tipp:
Mit takar a 7 szám? >>

Mit mutatnak a számok 1-9-ig? rövid, egyszerű összefoglalása

1. Nap - Vezető, irányító, egocentrikus (ideális, ha férfi az illető)
2. Hold - Segítő, befogadó, együttműködő, érzelmes, befolyásolható (ideális, ha nő az illető)
3. Merkur - Szórakoztató (művészi hajlam jellemzi), hullámzó (higany), jól kommunikáló, sikerorientált, aktív, optimista.
4. Föld - Realista, racionális, szorgalmas kritikus, maximalista, szenvedő, pesszimista.
5. Jupiter - A szerencse gyermeke, optimista, bölcs, életművész (nagy a hite, amivel minden jót bevonz, a kommunikáció a legnagyobb fegyvere).
6. Vénusz - A  szeretetet, szépséget, harmóniát képviseli, családcentrikus, kisajátító
7. Szaturnusz - Tanító, gyógyító, céltudatos, szorgalmas, analizáló
8. Mars - Harcias, gyors, dinamikus, anyagias
9. Plutó - Tökéletességre törekvő, érzékeny, feltétel nélküli szeretetre képes, idealista, "kétlábon járó lexikon", lobbanékony

Jó szórakozást kívánok a számoláshoz! Amennyiben úgy érzi, némi segítségre szorul, több információra van szüksége, úgy bátran írjon nekem!

Surányi Bea
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 21951 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x