Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 1....
Címlap / Ezotéria / Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 1. A csend

Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 1. A csend

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Hogy csiszold tökéletesre különleges, spirituális képességeidet? Hogy "nyílhat meg a harmadik szemed"? A komoly tanulmányok mellett szükség van a játékra is. Egyik-másik egyáltalán nem olyan könnyű, mint ahogy hinnéd. Fejleszd a hatodik érzékedet!  

Sorozatomat nem csak felnőtteknek, de egyiket-másikat nagyobbacska, leginkább 9 év feletti gyermekeknek is szánom. Kilenc évesen éri el a gyermek a „spirituális iskolaérettséget”. Az arab világban 9 éves kortól kell kendőt hordani a lányoknak, vagy a törzsi társadalmakban 9 évesen indulhat az első beavatásnak a gyermek. A keresztény egyházakban is ettől az életkortól várják a különféle egyházi avatásokra a gyermekeket.

A gyerekek fogékonyak a spiritualitásra, a játékra. Mindegyikük vágyik a varázslatra, sokan meg is próbálkoznak vele, ám a gyakorlati megvalósítás az ő szintjükön nem valami egyszerű. Ők a rajzfilmeken látott, színes – szagos - villámlós erőt várják. A kézből kilövellő tűzgömböt, vagy a varázsbotban rejlő fénycsóvát, amitől sziklák válnak le a helyükről és hősök esnek össze. A hétköznap apró varázslatai azonban mást tanítanak. Azt, hogyan haladhatjuk meg önmagunkat és hogyan idomul egyre fejlettebb önmagunkhoz a környezet

A játékok – némelyike nem is annyira játék – egyszerűek. Van olyan, amit egy-két nap gyakorlással sikerre lehet vinni és van olyan, amit hosszú hetekig-hónapokig kell gyakorolni, vagy próbálgatni, hogy sikerüljön. Egyikünknek ez a játék tetszik majd, másiknak a másik – ez így van rendjén. 

HarmoNet tipp: Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 4. Feltöltött ételek, energiakezelés >>

A játékok eredményében nem kell hinni ahhoz, hogy működjenek. A szkeptikusok is kipróbálhatják, sőt az a jó, ha nem „vakhittel” állunk neki gyakorolni, hanem kicsit tartózkodóan, ugyanakkor az eredményre kíváncsian. A tapasztalat szerint, aki nagy lendülettel, azonnali eredményeket várva fog neki, annak lelkesedése hamar alább is hagy, míg akik a kísérlet öröméért, azok nagyszerű sikereket érnek el.

(A játékok egy része egyedül, egy másik része csoportosan, több pedig egyedül és csoporttal, párban is végezhető - ezt külön megjelöljük!) Kövesd sorozatunkat napról napra itt, a HarmoNeten! 



A csendjáték

A játékot komolyabban játszani inkább hétvégén, vagy munkaidőn kívül lehet. A régi szerzetesek sokszor fogadtak időszakosan, vagy hosszú távon némaságot. Voltak szélsőségesek, akik kivágták saját nyelvüket is. A befelé fordulás, a külvilág zajától való eltávolodás, a lélek felé figyelés igen nehéz feladata. Gyerekektől egy esténél hosszabb időt ne várjunk el, vagy inkább vele a hosszabb hallgatások során ne játsszunk! 

HarmoNet tipp: Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 3. Lolka-Bolka túra >>

Felkészülés:

  • Olyan időszakot válasszunk, amikor a környezetünk nem tart őrültnek bennünket, nem hátráltatjuk ezzel napi életünket. (Szabadság – hétvége)
  • A kiválasztott időszakra, ha megtehetjük, távolodjunk el a zajos városoktól.
  • Menjünk tévé és rádió nélküli helyre. (falura, nyaralóba) Esetleg menjünk egy „zarándokaltra” ez lehet egy hosszú, magányos erdei séta (az útvonalat jól tervezzük meg) is, nem fontos egyből a Caminóra gondolni!
  • Hagyjuk otthon, kikapcsolva a telefonunkat.
  • Ezeken a napokon együnk böjtös ételeket, zárjuk ki az édességeket, lehetőleg a gyümölcs, a levek és a zöldségek legyenek előtérben.
  • Ha hívők vagyunk, elmehetünk egy hosszabb templomi imára egy számunkra kedves imahelyre. (Ne istentiszteleti időben, hanem egyedül.) 

A folyamat:

Látszólag egyszerű, de valójában nagyon nehéz. Határozzuk el, mennyi időt fogunk hallgatással tölteni. Elsőre válasszunk egy elviselhető időtartamot, mondjuk 6-12 órát. Később már fokozhatjuk a tempót, egy napra, három napra, vagy akár egy egész hétre is. A hallgatás nem jelenti, hogy bunkók legyünk. Ha találkozunk egy ismerőssel, gyorsítsuk fel lépteinket, integessünk, mosolyogjunk, majd szaporán haladjunk tovább, jelezve, hogy nem állunk le beszélgetni. A családtagokat készítsük fel! Ne várjunk tőlük feltétlen toleranciát, nem könnyű elviselni egy hallgató családtagot, s egyáltalán nem biztos, hogy egyszerre állunk készen a gyakorlatra. Ám ha megoldható, akkor hallgassunk velük együtt. Ha mégsem, akkor hagyjuk ott őket erre az időre. (A családtagok, pláne a spiritualitással nem foglalkozók, általában nem, vagy rosszul tolerálják, ha nem vesznek részt velünk a játékban.)

A teljes hallgatás azt jelenti, hogy:

  • nem szólalunk meg,
  • nem nézünk tévét,
  • nem hallgatunk rádiót (magnót, zenét stb..)
  • nem netezünk
  • nem olvasunk,
  • nem írunk


...de bármi egyebet tehetünk. Úszhatunk, sportolhatunk, főzhetünk, takaríthatunk – bármit, ami nem jár intellektuális ténykedéssel. A profik jógáznak, vagy meditálnak egész idő alatt, de a kezdőknek ez nem előírás, ám sokat segít egy monoton tevékenység végzése, például a krumpli hámozás, vagy más efféle. Egy aprólékos puzzle kirakása is ilyen tevékenység lehet.

Erre figyeljünk:

  • Ne legyünk modortalanok – de ne szólaljunk meg, kerüljük az emberi kontaktust.
  • Először kis időt vállaljunk, amit meg tudunk tartani! (Mondjuk 1 - 3 - 6 órát, majd félnapot, majd egy egészet, majd 3 napot, stb..)
  • Böjtös ételeket együnk! – Ezt elő kell készíteni, vagy rendelni is lehet 


Ezt erősítjük:

  • Befelé fordulás,
  • Szembenézés önmagunkkal, problémáinkkal.
  • Önmagunknak tett fogadalmak megtartása.
  • Önismeret.


HarmoNet tipp: Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 2. Várdiga-varázslat >>

Természetes, ha:


  • Sírva fakadunk, (mély blokkok oldódnak fel)

  • Nevetőroham, akár görcsös nevetés jön ránk

  • Ordítani kívánunk
  • Szélsőséges gondolatokkal találkozunk (öngyilkosságtól az önimádatig, habitustól függően)


A csendjáték, ha a fentieket betartjuk, és fokozatosan végezzük, senkit nem zavarunk vele, nagyon mélyre visz az önismeret terén. Csoportban, társakkal is végezhető a gyakorlat - akkor viszont szigorú szabályokat kell hozni, vagy célszerű lehet benevezni egy intenzív elvonulás tréningre, aminek hasonló ereje van. 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14425 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x