Isten mandalái - az achátok
Címlap / Ezotéria / Isten mandalái - az achátok

Isten mandalái - az achátok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Vannak körülöttünk kődarabok - jellegtelen, szürke, semmit sem ígérő kövek - amelyek varázslatot rejtenek. Titkukat azonban csak azok szemének tárják fel, akik hajlandóak az acélnál is keményebb, hallgatag kődarab mélyébe hatolni, megelőlegezni neki a bizalmat, és feltárják a titkot, amit a kő rejt. Az achátok - egyéniségek. Mindegyik egyedi. 

És hogy mitől válik valami acháttá, mitől lesz több, mint a "közönséges" kvarcdarabok? A szépség, a színárnyalatok, az áttetsző vonalak, amelyek megindítják a gyermeki, teremtő képzelet folyamát, amely hirtelen idegen tájak térképeit, várakat, mélységesen mély tavakat és őslényeket lát meg a kőben. Achátot nézegetni alapvetően meditatív folyamat. Az achát meditációs objektum. Semmiféle geológiai vagy mineralógiai tankönyvben nem található meg az achát objektív definíciója: a szépség ugyanis nem objektív fogalom. Az achát és a közönséges, szürke kvarc közötti különbség egyes egyedül a legkevésbé "tudományos" módon, a megnézéssel állapítható meg, nem pedig vegyelemzéssel, keménység-próbával vagy más hasonló eljárással... Az achát létezésének ténye az, ami túlmutat a száraz tudományos meghatározásokon. Az achát túljár a tudomány eszén

Mindemellett achát nem jöhet létre "csak úgy". Hajszálpontosan meghatározott fizikai körülmények kellenek hozzá - adott hőmérséklet, áramlási viszonyok, olvadék-összetételek - amelyek legapróbb változása is teljesen másmilyen egyéniségű követ hoz létre, viszont az adott feltételek mellett nem is jöhet más létre, mint pont az az achát.

HarmoNet tipp: Terem még a mandalafa mandalát, mandalát... >>

Csoda a semmi körül!

Az achát kívülről befelé alakulva jön létre egy kőzet üregében. Legbelseje gyakran üres. Ez a kikristályosodott üresség az, amit az önmagában kívülről befelé haladó, az önmegismerés útján járó ember végső célja, a Semmi, az, amit a keleti írások megvilágosodottságnak neveznek. Az achát Isten mandalája.


Aki achátot keres - és ezt Magyarországon is megteheti - lehajtott fejjel jár, és minden kődarabban a titkot kutatja. Volt olyan hajdani geológus-tanárom, aki minden útjába kerülő kőzetdarabot szétvert a kalapácsával. De van olyan ember is, aki figyel a kövek "suttogására", és megérezni igyekszik, melyik szürke kődarab szól éppen hozzá: Találj meg! Fedezz fel! Az achátkereső ember egyfajta titokvadász. Mert ez az ásvány mindig sejtelmes, különleges, értékes, titkokat rejtő és kiszámíthatatlan: mint az emberek.

Halász Alexandra
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5165 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x