Milyen Csillagkép alatt születtél? Csak hiszed, hogy jól...
Címlap / Ezotéria / Milyen Csillagkép alatt születtél? Csak hiszed, hogy jól tudod!

Milyen Csillagkép alatt születtél? Csak hiszed, hogy jól tudod!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

A címbéli kérdésen egy gyors átfutás után esetleg el sem gondolkodik az ember, és például a december 15-én születettek rá is vágják, hogy "én bizony nyilas vagyok". S valóban nyilas JEGYŰ - na de ha felnézel a csillagos égre, akkor azt látod, hogy december 15-én a Nap éppen csak megközelíti a Nyilas csillagKÉPet, és a Kígyótartó csillagKÉPben jár, a Skorpió farka fölött. Akkor hogy is van ez? 

Hogy is van ez?
Képzeld magad elé a csillagos eget, ahogy föléd borul. Valahol a horizont környékén most nyár estéjén délkelet felé fényesen ragyog a Jupiter, ami éppen a Bak csillagkép farkában jár. A Bak fölött haloványan ragyog a Vízöntő s kelet felé nézve a szinte láthatatlan Halak. Este 11 tájban kel fel egy fényes csillag, a Capella északon...

És most képzeletben oszd fel 12 egyenlő részre a körülötted a láthatáron a csillagos eget, és egy meghatározott ponttól kezdve – legyen ez a tavaszpont – kezdd elnevezni őket a zodiákus jegyek szerint: kos, bika, ikrek, rák és így tovább. Pontosan úgy, ahogy az asztrológia teszi.

Azt fogod tapasztalni, hogy amikor a Nap a kos jegy legelején jár, március 21-én, akkor valójában a Nap még a Halak csillagképben halad. És ha tovább nézel ezen a képzeletbeli felosztáson, akkor csakugyan mindenütt azt tapasztalod, hogy egy adott csillagképről elnevezett jegy sokszor alig esik bele a csillagképbe.


A képen jól láthatóak a csillagképek, és hogy azokat milyen jegybe helyezték bele. Az eltérés onnan adódik, hogy amikor kb. 2500 évvel ezelőtt megalkották a zoodiákusokat, az asztrológiai jegyeket, akkor a tavaszpont – március 21-e – valóban a Kos csillagkép elejére esett. Akkor még talán jobban rá lehetett húzni a csillagképeket a jegyekre – de ma már ez nagyon elferdülve jelenik meg.

Ha sokszor a saját jegyedet, saját asztrológiai képletedet nem tudod magaddal azonosítani, az könnyen lehet, hogy azért van, mert a planéták más csillagképben jártak, mint a jegy, amiről elnevezték őket.


Nézzük meg most ezt a képet. Jól látható, hogy a Nap december 15-én a Kígyótartó csillagképben járt. Milyen érdekes, hogy ez így van már több ezer éve, hogy télen a Nap a Kígyótartóban halad, de az asztrológia nem tesz említést erről, holott például a Kígyótartó alatt látható Skorpió csillagképpel alig találkozik a Nap az útján – mégis kimaradt ez a roppant fontos üzenetet hordozó csillagkép.

Oké, de miért fontos ez?
A csillagképek hordozzák a Fény üzeneteket az ember számára. Az ősi korok mítoszaiban, a magyar regében, a szkíta-görög mitológiában olyan őstudás van elrejtve, amely eredendően az ember felemelkedését szolgálja, hogy visszataláljon a csillagokba – vissza a Tejútra.

Ezt az üzenetet a Teremtő Fénnyel írta a csillagos égre, hogyha az ember FELnéz, akkor ott legyen számára egy útmutató, hogy hogyan tud oda visszatalálni – csak el kell tudni olvasni. Persze a történelem folyamán voltak/vannak olyan csoportosulások, amelyeknek ez nem volt érdeke, ezért nagy baj például, hogy két Beavató csillagkép úgymond „kifelejtődött” az asztrológiából: ez a kettő pedig a Nimród és a Kígyótartó – mind a kettő a Tejúton van, a Nap ugyanúgy elhalad előttük.

HarmoNet tipp: Gondolkodást könnyítő – Csillagbölcselet, magyarázatok >>

A mitológiában pedig ott van szinte minden csillagkép üzenete. Például a Hős Perszeusz csillagképe, aki kezében a legyőzött Medúza fejét, a Gorgó fejét tartja, ez pedig a pislákoló Algol csillag. Az égen Perszeusz mellett ott látható az Androméda csillagkép, Perszeusz szerelme, aki önként vállalt áldozattal akarta megmenteni népét. S ezek, és az összes többi csillagkép, ahogy a születési képletünkbe bevetülnek, roppan fontos és messze a hétköznapi szint fölé emelő üzeneteket hordoznak!

És meg kell említeni azt is, hogy maga a csillagkép sokszor nagyon más lényegi üzenettel bír, mint a róla elnevezett jegy. Vegyünk egy példát, például a Vízöntő jegyet, amelyhez társítják a megújuló gondolkodást, feltalálói inspiráltságot, de valójában ennek nincs köze a Vízöntő csillagképhez – ellenben a csillagkép felett szárnyaló Pegazus csillagkép pontosan hasonló üzenettel bír! Pegazus az, aki Zeusz villámait „szállítja”, az isteni szikra hordozója, aki minden ember fejébe beleülteti a legmagasabb szintű gondolatiságot, hírnöki üzeneteket.

De ez csak egy példa volt a sok közül, a csillagos ég végtelen üzenettel bír, minden erőnek, minden bolygónak, csillagnak és csillagképnek végtelen szintje van. Ezért nem szabad hagynunk magunkat determinálni egy adott jegyről olvasottakkal, mert mindenben ott rejtezik a végtelen.
Most akkor én valójában milyen csillagképben születtem?

Itt található egy táblázat, amiből könnyedén kiolvasható, hogy a Nap éppen melyik csillagképben járt születésedkor, azaz magas szellemi szinten a Napon keresztül, azaz a Cselekvő Énen keresztül mit valósítasz meg ebben az életedben:

Csillagkép Első napja (-tól) Utolsó napja (-ig)
Kos Április 22 Május 15
Bika Május 15 Június 21
Nimród (Orion) Június 2 Június 26
Ikrek Június 21 Július 20
Rák Július 20 Augusztus 9
Oroszlán Augusztus 9 Szeptember 16
Szűz Szeptember 16 November 1
Mérleg November 1 November 21
Skorpió November 21 December 20
Kígyótartó November 11 December 26
Nyilas December 20 Január 19
Bak Január 19 Február 14
Vízöntő Január 31 Március 11
Halak Március 9 Április 21


Ha azt látod, hogy egy dátum több csillagképbe is beletartozik, akkor bizony –  csakúgy, mint a december 15-i szülöttnek – akár 3 csillagkép is kifejti a hatását a Napra. És azt se felejtsd el, hogy akár a Nap állása, vagy maga az Aszcendensed a Teljes személyiségednek csak egy-egy résztöredéke. Ehhez érdemes megismerned az összes bolygód összes helyzetét a csillagképekben – ezáltal juthatsz el a teljesség felé.

Kiss Balázs Kunó
www.csillagbolcselet.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 35886 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x