Fényszögek az asztrológiában
Címlap / Ezotéria / Fényszögek az asztrológiában

Fényszögek az asztrológiában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Fényszögeknek a bolygók közötti geometriai szögviszonyokat nevezzük az asztrológiában. Ezek a kapcsolatok azon alapulnak, hogy a meghatározott szögek estén a bolygók kölcsönösen hatnak egymásra. Ezeket a szögtávolságokat (0 fok, 60 fok, 90 fok, 120 fok, 180 fok stb.) nevezzük fényszögeknek.  

Fényszögeknek a bolygók közötti geometriai szögviszonyokat nevezzük az asztrológiában. Ezek a kapcsolatok azon alapulnak, hogy a meghatározott szögek estén a bolygók kölcsönösen hatnak egymásra. Ezeket a szögtávolságokat (0 fok, 60 fok, 90 fok, 120 fok, 180 fok stb.) nevezzük fényszögeknek.

Fő fényszögek:



Konjunkció vagy együttállás (0 fok)


Ez az a fényszögállás, amikor két vagy több bolygó együtt áll, azaz elméletileg 0 fokos szöget zár be. Gyakorlatilag bizonyos távolságra lehetnek egymástól, amin belül még a hatás érvényesül.
A konjunkció az aktivitás szimbóluma, az erők koncentrálódását jelöli, ami egyetlen pontból sugárzik. Harmonikus vagy diszharmonikus hatását az együttálló bolygók jellege határozza meg, vagyis hogy az adott bolygók természete előnyös vagy hátrányos.

Oppozíció vagy szembenállás (180 fok)


Két olyan bolygó alkotja, melyek kb. 180 fokra vannak egymástól. (tehát a horoszkópábrán egymással szemben fekszenek, egymással szemben fekvő jegyekben). A szembenállás mutatja meg, hogy hol nehéz az együttműködés. Rámutat a feszültségre, melyet a két egymásnak ellentmondó bolygó elv ad. Az oppozíció erős tanító aspektus, amelyben arról van szó, mennyire alkalmas önfegyelemre, önismeretre az egyén. Az Én és a Te, az egyén és a külvilág konfliktusait jelöli – az ember mások által ismeri meg önmagát. Ez az aspektus megtanítja az érintettet tisztában lenni környezetével, továbbá mások szokásait tiszteletben tartani és elfogadni. Ha nem sikerül az érintettnek a fényszög követelményeinek eleget tenni, személyes boldogulásának, szerencséjének útjába komoly akadály, gátlás áll.

Kvadrát (90 fok)


Ezt tartják a legnehezebb fényszögnek, amely a legtöbb problémát hordozza magában. Házhelyzete szerint sok kihívást jelölhet az adott életterületen, de mindig olyan válságot jelöl, amely egyben a kiutat is hordja magával. Konfliktust és harcot jelent, megmutatja, hogy az embernek ebben az életben milyen karmikus hatásokkal és tapasztalatokkal kell számolnia, hol kell erőfeszítéseket tennie, hogy pozitív teljesítményt érhessen el. Bár általában negatív fényszögnek tartják, a kvadrátok egyáltalán nem hátrányosak egy horoszkópban. Az érintett számára sokkal inkább jelenti a lehetőséget és az erő megszerzését problémái megoldásához. Előnye, hogy ez a legösztönzőbb fényszög: megtanít arra, hogyan emelkedjünk önmagunk fölé. Megtanít lépésről lépésre előre jutni, és arra, hogy kudarcainkból is tanulhatunk.


Trigon (120 fok)


A trigon fényszöget ott találjuk, ahol a két planéta egymástól 120 fokra van, a két bolygó elvei harmonikus módon kapcsolódnak. Ez a fényszög a horoszkópban rendkívül nagy védelmet jelent. Problémamentes és kellemes fényszög, az erők szabad folyását biztosítja. Kapcsolatban van önmegvalósítással, a kreativitással, azokkal az életterületekkel, amelyeket az ember szívesen csinál. De csak akkor tekinthetjük egyértelműen segítő fényszögnek, ha egyidejűleg ún. feszítő fényszögek is jelen vannak, melyek munkára kényszerítik. Ha nincsenek nehéz fényszögek, a trigon nem nyújt támogatást, mivel hiányoznak a képességek az erőfeszítésre és az aktív energia, amelyet például a kvadrátok adnak. Vagyis, míg a trigon természeténél fogva előnyös, nehéz fényszögek támogatása nélkül csak álmodozást hoz, és azt az emberi gyengeséget, hogy a trigon által hozott előnyöket és jó lehetőségeket kihasználatlanul hagyja.

Szextil (60 fok)


Két olyan bolygó alkotja, melyek egymástól kb. 60 fokra vannak. A szellemi fényszögek közé tartozik, a sikerhez való képességet mutatja, ha az érintett a kívánt erőfeszítéseket megteszi. Bár nem ad olyan könnyed megoldást, mint a trigon, de lehetőséget biztosít, hogy elinduljunk a jó megoldás felé. A trigonhoz hasonlítva a legjellemzőbb, hogy míg a trigonnál az ember passzív maradhat, a adott dolog úgyis sikerülhet, a szextilnél viszont szükség van arra is, hogy tegyünk érte valamit. A szextil lényegében azt mutatja az érintettnek, hogy amennyiben a kívánt erőfeszítéseket megteszi, sikert érhet el.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 20718 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x