Minden nap harcolsz az életedért? Kezdődik a menet!
Címlap / Ezotéria / Minden nap harcolsz az életedért? Kezdődik a menet!

Minden nap harcolsz az életedért? Kezdődik a menet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Bár a Világ Körüli Menet nem vallási rendezvény, célja az, hogy olyan tudatosságot hozzon létre, mely az erőszak minden formáját elutasítja, s melyhez a vallások és spirituális közösségek is kapcsolódhatnak. Hiszen a Menet törekvését az Aranyszabály inspirálta, mely minden vallás mély és egyetemes üzenete: Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak. 

A Menet ideje alatt számos esemény zajlik majd spirituális és vallási szempontból fontos helyeken, de ezek közül is kiemelkedő jelentőséggel bír a Vatikán. A Szentatya 2009. november 11.-re audienciára hívta a Világ Körüli Menet küldöttségét. Magyarországon összefogás jött létre az egyházak között a „Dobogókő a Békesség és Szeretet Hegye” elnevezésű rendezvény keretében.A Menethez számos vallási és spirituális közösség és vezető vezető csatlakozott már világszerte
, úgymint: Sri Mata Amritanandamayi Amma; Desmond Tutu anglikán érsek, Nobel-békedíjas, Tenzin Gyatso, a XIV. Dalai LámaRowan Williams Canterbury érseke; Angel N. Lagdameo érsek – a Fülöp-szigeteki Püspöki Konferencia elnöke; Ashin Sopaka buddhista szerzetes a Movements for Peace and Freedom in Burma alapítója; Ali Balkız a Alevi-Bektashi Szövetség vezetője (Törökország); Amparo Sánchez Rosell Valenciai Iszlám Kulturális Központ elnöke; Peter Geffen az Abraham Joshua Heschel Iskola alapítója New York City-ben; Isidoro Macías Martín ferences szerzetes, rendfőnök Algeciras-ban; a Presbiteriánus Egyház Aotearoa Új-Zéland; a magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola; Böjte Csaba ferences szerzetes;  a Dialógus Platform Egyesület.

HarmoNet tipp: Böjte Csaba testvér támogatja a Világ Körüli Menetet a Békéért és az Erőszakmentességért >>

Magyarországon szintén a Világ Körüli Menet által inspirálva jött létre a Föld Szíve Egyesülés. Az Egyesülés illetve a Menet magyarországi szervezőinek kezdeményezésére a Dobogókő  a Békesség és Szeretet Hegye elnevezésű rendezvény keretében szellemi vezetők, hagyományőrzők, különböző egyházak tagjai, a béke és a szeretet útját valló magánemberek egymást vezetve haladnak majd a Budapestről Dobogókőre vezető úton szeptember 5-én. Olyan emberek összefogása lesz ez, akik fontosnak tartják a társadalom lelki és szellemi felemelését, a közösségek összekapcsolását, a közös pontok felfedezését Magyarországon. A kezdeményezők számítanak magánemberek, felekezetek, civil szerveződések és egyéb közéleti kezdeményezések segítségére.Háttér:

A Világ Körüli Menet a Békéért és Erőszakmentességért 2009. október 2-án  (Mahatma Gandhi születésnapján, mely napot az ENSZ az Erőszakmentesség Világnapjává nyilvánította) Új-Zélandról indul. 90 nap alatt járja be a hat kontinenst, és több mint száz országot és még több várost érint. Végül 2010. január 2-án, a 3000 m magasan, az Andok csúcsai között létesített Punta de Vacas-i Parkba érkezik meg. A Humanista Mozgalomhoz tartozó Háború Nélküli Világ Alapítvány által kezdeményezett menet a következő követeléseket fogalmazza meg: a világ atomfegyverkészletének leszerelése; a megszálló csapatok azonnali kivonása a megszállt területekről; a hagyományos fegyverek fokozatos, arányos és egyidejű leszerelése; az országok közötti megnemtámadási egyezmények aláírása; a kormányok utasítsák el a háborút, mint a konfliktusok megoldásának eszközét. A rendezvénysorozat célja továbbá, hogy az erőszak minden formája ellen kiálljon. 

HarmoNet tipp: XVI. Benedek pápa audiencián fogadta a Világ Körüli Menet résztvevőit >>

Az egyházak fogadják majd a november 4-én Magyarországra érkező Világ Körüli Menet küldöttségét.

További információ: www.foldsziveegyesules.hu
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2792 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x