Elképesztő felvételek: Videó Istenről!
Címlap / Ezotéria / Elképesztő felvételek: Videó Istenről!

Elképesztő felvételek: Videó Istenről!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Hihetetlen felvételek járják be a világhálót. Feledhetetlen képsorok, amik jó eséllyel megváltoztatják az ember életét, és gondolkodását. Mindössze pár perc, de megindító és gyönyörű. Bizonyíték a teremtett világra? A kiáradás megismerése. Videóval! 

Az ősi indiai szentírások leírják, hogy az Úr Krisna az Istenség Legfelsőbb Személyisége (vagyis az isteni formák végső alakja – a szerk.), aki időnként megjelenik ebben az anyagi világban. A Védákban arról is olvashatunk, hogy mi ez az anyagi világ. Az Úr különböző kiterjedésein keresztül teremti meg és tartja fenn ezt, azok számára, akik Tőle függetlenül szeretnének élni. Ez a függetlenség jelenti az élőlény számára a szenvedést is, mert az anyagi lét átmeneti, és sok küzdelemmel jár. Szerencsére Krisna mindent megtesz, hogy visszahívjon minket igazi otthonunkba. Néha személyesen jön el, máskor pedig egy hívét küldi, akik átadják a vallás elveit, ide értve a helyes életmódot, törvényeket, stb. A Srímad-Bhágavatamban olvashatunk az Úr különféle inkarnációiról:

Egyszer, amikor özönvíz következett be, és az egész Föld mélyen a víz alá  került, az Úr egy hal alakját öltötte magára, és egy hajón fenntartva megmentette Vaivasvata Manut, a nagy szentet. A szent az emberi fajt képviselte egy özönvízszerű állapotban. Egy másik, későbbi hal-forma pedig a tudást mentette meg az özönvízből.


Az Úr következő inkarnációja egy teknős alakjában jelent meg, akinek páncélja a Mandarácala-hegy tengelyeként szolgált, melyet az univerzum félistenei és démonai köpülőrúdként használtak. A félistenek és a démonok egyszer nektárt készítettek a tengerből, hogy azt megigyák és mindannyian halhatatlanokká váljanak. A Mandarácala-hegyet használták köpülőrúdként, a hegy nyugvópontja (tengelye) pedig az Úr Kúrmadevának (teknős formának), Isten inkarnációjának páncélja volt a tengervízben.

Az Úr Varáhadeva, a vadkan-inkarnáció kiemelte a földet a plútói térség szennyes közegéből. Egy piszkos helyről valamit fölvenni vaddisznóra jellemző tett, s a mindenható Istenség Személyisége bemutatta ezt a csodát a hitetleneknek, akik a földet egy szennyezett térségben rejtették el. Az Istenség Személyisége számára semmi sem lehetetlen, s annak ellenére, hogy egy vadkan szerepét öltötte Magára, mindig transzcendentális szinten marad (nem lesz pusztán egy vaddisznó), s a hívei imádják Őt. Az Úr Varáha több időciklusban is bemutatta ezt a tettet, újra.

Az Úr Narasimhadeva (vagy Nrisimhadeva), a félig ember, félig oroszlán inkarnáció azért jött, hogy megvédelmezze Prahláda Maharaját, a nagy szentet, akit istentagadó apja számtalan módon próbált megölni.
A történet szép példa arra, hogyan védelmezi meg Isten azokat, akiknek feltétlen odaadásuk van felé. Nrisimhát azóta is a védelmezés uraként imádják, három formájából azonban csak egyel szabad közönséges halandóknak is kapcsolatba kerülni!

Később az Úr egy törpe bráhmana alakját vette fel, s meglátogatta Bali Mahárája áldozati arénáját. A törpe Vámanadeva csupán három lépés földet kért a királytól, ám kis termete ellenére két lépésével átlépte az egész univerzumot, majd megkérdezte Bali Maháráját, hová tehetné a harmadik lépését. A király boldogan ajánlotta fel fejét az Úr harmadik lépése számára. Így aztán ahelyett, hogy mindenét elveszítette volna az ajándékozásban, azt az áldást kapta, hogy az Úr állandó társa és ajtónállója legyen – s közvetlen társa így. Azzal tehát, hogy az ember mindenét átadja az Úrnak, nem veszíthet, csak nyerhet: mindent megkaphat, amiről addig álmodni sem mert. 

Az Istenség Parasuráma inkarnációjaként huszonegy alkalommal semmisítette meg az uralkodók rendjét, dühében, mert azok fellázadtak a bráhmanák (az értelmiség – papok, tanítók és így a törvények) ellen.

HarmoNet tipp: Miért tulajdonítunk varázserőt az ereklyéknek? >>

Az emberek Indiában még a mai napig szívesen emlékeznek arra, mikor az Úr Ráma királyként jelent meg, hogy olyan tettet hajtson végre, mellyel örömet szerez a félisteneknek, kimutatta emberfeletti erejét. Megfékezte az Indiai-óceánt, majd elpusztította az ateista Rávana királyt, aki a tenger túlsó partján élt. Hűséges társa Hanumán egy hatalmas hidat épített neki ehhez India déli csücske és a démon szigete (a mai Srí Lanka) között, melyen át az Úr Rámacandra bevonult a szigetre, és megmentette a démon által elrabolt kedvesét Sítát. A híd legendák sűrűjébe veszett, nyomai azonban műholdfelvételeken kiválóan láthatók.


Krisna eredeti formájában is eljött, testvérével, Balarámával együtt. Ő közvetlenül az eredeti Istenség Személyisége, Balaráma pedig az Úr első teljes megnyilvánulása,  szinte csak bőrszínükben különböznek. 

Az Úr Buddha, az Istenség Személyiségének rendkívüli hatalommal rendelkező inkarnációja, Bihar tartományban jelent meg Anyjaná fiaként. Prédikált az erőszakmentességről, s elítélte még a Védákban szentesített állatáldozatokat is. Abban az időben, amikor az Úr Buddha megjelent, az emberek ateisták voltak, s az állathúst mindennél jobban szerették. Védikus áldozatok bemutatása ürügyén gyakorlatilag mindent vágóhíddá változtattak, s az állatok mészárlása korlátlanul folyt. Az Úr Buddha megszánta az állatokat. Személytelen, de ahimsá-elvű (erőszaknélküliség elve) prédikációja kora társadalma végett volt szükséges, célja volt bármi módon megállítani a vallástalan öldöklést. A monoteizmus visszaállítását későbbi rejtett inkarnációjára bízta.

A két korszak kapcsolódásakor a teremtés Ura, mint Kalki inkarnáció születik majd meg, a Kali-kor végén és az újabb Satya-yugát, vagyis új Aranykort megelőzően. A jelenlegi Kali-kor négyszázharminckétezer évig tart, amelyből eddig csupán ötezer év telt el. Abban a korban a föld uralkodói rablókká süllyednek majd le, a káosz elképzelhetetlen méreteket ölt majd. Kalki inkarnációja a vég, kegyét a förtelem felszámolása által osztja. Ezáltal minden lelket kiszabadít, visszahív a gyarló anyagi testből. A szentírások pontosan megjelölik e pusztítást hozó inkarnáció születési helyét és idejét.

Az Istenség Legfelsőbb Személyisége végtelen számú inkarnációval rendelkezik, lehetetlen lenne mindet felsorolni. A hiteles források állítása szerint az Úr Srí Krisna minden más inkarnáció forrása, míg az Ő inkarnációjának nincsen más eredete. A Legfelsőbb Igazság minden jellemzője teljességében megtalálható Srí Krisna személyében. A Srímad-Bhágavatam miután felsorolja az Úr inkarnációit, így ír személyének megerősítéséről:

„A fent említett inkarnációk vagy az Úr teljes részei, vagy az Úr teljes részeinek részei, ám az Úr Krsna az eredeti Istenség Személyisége. Mindegyikük akkor jelenik meg a bolygókon, amikor a hitetlenek zavart okoznak. Az Úr alászáll, hogy megvédelmezze híveit.”


HarmoNet tipp: Nanak guru és a szikh vallás >>

India hosszú évtizedek óta kiemelten figyel saját hagyományaira és kultúrájának megőrzésére. Az indiai ki-mit-tud nem különbözik más országok show-műsoraitól, talán csak annyiban, hogy szívesebben emlékeznek meg saját mitológiájukról, vallásukról, mint más nemzetek, akik egy-egy ilyen műsorban az amerikai kultúra „gyöngyszemeit” majmolják csak. A legutóbbi verseny döntője augusztusban zajlott, ahol is a zsűri és a közönség egyaránt felállva, tapsolva üdvözölte az indiai tánccsoport (Prince Dance Group) különleges pantomim szerű darabját. Az inkarnációkat bemutató darab mindössze néhány perces, viszont feledhetetlen élmény!Kovács László-Nagy Eszter Krisztina
Szerkesztő: Fodor Kata
Idézetek, felhasznált irodalom: Srímad-Bhágavatam I-XII. Ének
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5452 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x