Emlékezhetünk előző életeinkre? A tudat hatalma
Címlap / Ezotéria / Emlékezhetünk előző életeinkre? A tudat hatalma

Emlékezhetünk előző életeinkre? A tudat hatalma

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Amikor megszületünk számtalan készséggel rendelkezünk. Egyesek tehetségesek a művészetekben, jó a ritmusérzékük, mások kétkezi, precíz személyek. Mitől függ a képesség, honnan és hová fejlődhetünk? Az előző életek megismerésének hatalma.  

A múltba való visszatéréskor kiderül, hogy valamilyen elintézetlen, lezáratlan ügy a reinkarnáció célja. Egy kapcsolat lezárása, egy hivatás befejezése stb. A második legáltalánosabb ok az, hogy az emberek szellemi fejlődésre vágynak, a tanulás kiteljesedésére. Más esetekben arra is szolgálhat az inkarnáció, hogy saját magunk vagy mások elől elrejtsük az igazságot.

Az emlékezés

A tudósok szerint a memória agyi funkció. A reinkarnáció vizsgálatakor ez megkérdőjeleződik. Itt inkább tudati funkciónak tűnik, a tudat pedig nem fizikális jellegű. Az agy nem csak a koponyában létezik, hanem az egész lélekre kiterjed. Akiknek halálközeli vagy testenkívüli élményük volt állítják, hogy a tudatosság vagy az emlékezet nem csak a testre terjed ki. A testen kívüli élmények akkor jelentkezhetnek, amikor valaki alszik. A tudat utazásra indul és maga mögött hagyja a testet. A test és a tudat között egy fényzsinor az összekötő kapocs, ez a halál pillanatában elszakad. A testen kívüli élményt elő lehet idézni, de tudattalanul, álmunkban is előfordulhat.
Az emlékezés tudati funkción kívül, van egy fizikális hely az agyban, amely pl. az előző életek emlékeit tartalmazza, ez az agy legősibb részében található.

HarmoNet tipp: Karma és szabad akarat a horoszkópban >>A test emlékei

Úgy látszik, hogy magának a testnek is megvan a saját emlékezete: az eltemetett traumák, drámai élmények újra életre kelhetnek reflexológiai terápiákkal és masszázzsal. Felszínre kerülnek a régi érzelmek, feloldódik a feszültség. Ha például valakinek megmasszírozzák a vállát, akkor azzal gyerekkori emlékeket hívhatunk elő, vagy régi korok emlékét ( gyermekkori sérülés, egy régi csata, amelyben ez a váll megsérülhetett ).

A lélek filozófiái

A keleti filozófiában a tudat egy sokkal egyetemesebb, felülről szervezettebb erővel rendelkezik. Nyugaton és főleg napjainkban  a psziché váltja fel a lélek szerepét- noha ugyanaz volna. A psziché a belső életünkhöz tartozik, de ez a belső élet sok ember számára, inkább pszichoanalitikus, mintsem lélek által vezérelt. Ezzel szemben keleten az emberek, tudati, szellemi lények. A szellemi lény több szellemet foglal magába, illetve a tényleges testet is. Néhány keleti filozófia az örök atomot, az anyag egy tényleges részét képzeli, mely egyik testből a másikba vándorol.

A korábbi életünk átélése krónikus betegségek gyógyírjaként szolgálhat, megszabadíthat fóbiáktól és friss gondolkodást nyújthat nekünk.
Ezért érdemes kineziológiai oldást, reinkarnációs meditációt, stb. végeznünk.


Emlékek sodrában

Ha elfogadjuk, hogy képesek vagyunk az előző életekbe bepillantást nyerni és legalább ösztönös szinten hordozni a korábbi tudást megérthető a tehetség, a velünk született képesség, a született ügyesség kérdésköre. Korábbról hozott tudásunk hatalmas kincs, amit fejleszteni érdemes. Így lesznek életeken ét különleges utakat megélt élőlények a lelkekből. Így fogadható el afejlődés spirálja, amely során közelebb kerülünk az Éghez és elfogadóbbá válunk az egyébként szenvedést okozó anyaggal.

Ha tisztázatlan problémáink vannak, rejtett bajaink, betegségeink, feszültségeink, vagy csak pusztán céltalanul bolyongunk, érdemes az előző életek tapasztalatait megvizsgálni. Horoszkópban, karmikus jeleket keresve, meditációkban, hogy ne mindig a nulláról kezdjük életünk rendezését, hanem a korábbi tapasztalatokat beépíthessük, hasznosíthassuk!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6938 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x