A grafológia és a szimbólumok
Címlap / Ezotéria / A grafológia és a szimbólumok

A grafológia és a szimbólumok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

Az írás természetéből adódik, hogy mindenki úgy helyezi el a kézírást a papíron, ahogy saját magát helyezi el a világban. Ebből következik, hogy mindenki pontosan annyira ért - a maga intuitív, laikus módján - a grafológiához, amennyire képes arra, hogy a papíron elhelyezkedő egyéni jegyeket azonosítsa a személyiség változóival. Ezeknek a változóknak a tudományos összehasonlítása, és rendszerbe foglalása a grafológia.  

A SZ és a kígyó - ősbűn és kézírás
Az egész Ádámnál és Évánál kezdődött, mikor a kígyó egy kiválóan érthető SZ betűvel rásziszegett az - akkor még - mit sem sejtő párra. Aztán a grafológiával folytatódott. Hogy ez Neked kínai? Dehogy! Egyetlen nyelv van csak, amelyben az S betűt és a Z betűt "összeházasították" mint, Ádámot Évával, ez pedig a magyar nyelv. Ebből is láthatod, hogy ez nem kínai. A grafológia tehát így jön ide. Az Sz betű egyébként is úgy viszonyul a grafológiában a kígyóhoz, mint az undor a rókához : amit tett, azt elnevezték róla.

Az S betű, és biblikus párja, a Z a szimbolikában a gyakorlati életben megvalósuló partneri, munkahelyi kapcsolatok betűje. A "gyakorlati élet zónájában" helyezkedik el, és szoros kapcsolatban állnak egymással. két kobra egymással szemben betűformálás a magánéletben kobraként "áldozatát megbénító" szembesziszegő embert takarhat, akinek kapcsolatait a diplomácia helyett az egymással nyíltan szembeforduló, egyenlő viszonyok jelzik. Nem fontos annyira számára a jó viszony megtartása. Tipikusan kamaszírásokra és szerelmes természetű hölgyekre jellemző a kobranász Sz betű képzése.Prűden vagy nyíltan a GY kapcsolatáról
A GY betűk érdekes párosáról azt tartják, hogy a párkapcsolat szexuális részéről árulkodnak. A G betű lenyúló szárában egyes grafológusok - szerintem teljes joggal - a szexualitásra utaló jegyeket vélik felfedezni. Attól függően, hogy a G és az Y betűk távolsága, összekötöttsége, vagy a betűk hurkainak alakítása milyen, a grafológusok meg tudják állapítani, hogy az író személy milyen szexuális viszonyt folytat párjával, mennyire érzi közel magát ahhoz, akivel jó, vagy rossz sorsa összeköti.

Kovácsné aláírása elárulja, mennyire van oda a férjéért
Kovácsné ugyanis az aprócska "NÉ" tagban fejezi ki saját énjét, aláírásában. Az íráskép többi része a férjét mutatja be nekünk. Vajon mennyire azonosul Kovácsné a férjével? Mennyire alkot még mindig külön személyiséget? Mennyire írja egységesen a férje nevét és a né toldalékot? Ha ezt alaposan megfigyeljük, nem is kell nagy grafológusnak lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, jó-e a házasság.

Ki áll az árkádok alatt?
Az U az írott M és N betűk a legárulkodóbbak arra nézvést, ki mennyire mutatja meg magát, mennyire nyílt, barátságos ember, vagyis az árkádok alatt álldogál, vagy hagyja, hogy süssön rá az Isten napja. Aki ugyanis felülről "Nyitni engedi" betűit, az könnyebben befogadja a fentről, a szellemi "intelligens" zónából érkező dolgokat. Persze aki az árkádok alá állva befelé fordul, ugyanolyan magas szellemi síkra juthat, tehát nem jelenti azt, hogy aki nem "girlandokat rajzol", mint a farsangi dekoráció, az rossz, vagy kellemetlen ember lenne! Sőt, ellenkezőleg. Mindenki személyiségének értéke annak másságából ered.

A T betű grafikonja
A T betű nem más, mint a gerinc szimbóluma a grafológiában. Ennek megbetegedéseire is utalhat, de hajlott gerincű jellemet is mutathat, a T betű szára. Az, hogy hol húzzuk át (na és persze az, hogyan!) a T betűt, azt mutatja meg, mekkorára értékeljük magunkat, milyen magas az önértékelésünk. Egyesek szerint a vezetői képességek betűje is a T.

A kígyó itt harap a farkába!
Felhívom figyelmedet, hogy bár a kígyóból tekeredett ki a mai témánk, így joggal fog el a nagy kísértés, hogy önálló elemként vizsgálni kezdd saját Sz, gy, m, vagy t betűdet. Ne tedd ezt! Csak a többi jegy alátámasztó, megerősítő értékelése után vonj le messzemenő következtetéseket. Hiszen ezek a szimbolikák, ha egyedül, önállóan állnak, még nem biztos, hogy az egész embert jellemzik. Lehet, hogy csak egy kapcsolatát... 
 
 
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7962 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x