Hírességek, akik misztikus úton jövendölték meg saját...
Címlap / Ezotéria / Hírességek, akik misztikus úton jövendölték meg saját halálukat

Hírességek, akik misztikus úton jövendölték meg saját halálukat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-19

Lincoln elnök, Madame Lenormand, Napóleon jósnője, vagy Louis Hamon gróf - látszólag nem sok közös van bennük, de egy valami mégis: A spiritualitás eszközeit használva előre látták saját halálukat.  

A történelem több bizonyítékot szolgáltatott arra nézvést, hogy emberek megérezték saját vagy más halálát. Tehették ezt tenyérjóslással, álommal, vagy spiritiszta szeánszok alkalmával. Egészen egzakt jövendöléseket is találunk: úgy látszik egyes emberek képesek a látható mögé nézni.

Lincoln megálmodta a merényletet

Abraham Lincoln, az Amerikai Egyesült államok elnöke 10 nappal a színházban ellenen elkövetett merénylet előtt megálmodta saját halálát.

A Fehér Házban barangolt álmában, ahol síri csend honolt, majd belépett a Keleti Terembe, ahol egy ravatallal találta szemközt magát melyen holttest feküdt, körülötte gyászolók. „Ki halt meg? - kérdeztem az egyik katonától, aki a ravatal mellett őrködött. Az elnök, merénylet áldozata lett.”

Lincoln egész életét áthatották a természetfölötti jelenségek számos döntését, pl a rabszolgaság eltörlésére vonatkozót, hozta meg álmok, látnokok, spiritiszta szeánszok segítségével. Erősen hajlott a msizticizmusra és úgy érezte élete egy felsőbb hatalom kezében van. Feleségével, Mary Todd-dal együtt, maga is spiritiszta, gyakran jártak szeánszokra.1860-ban történt megválasztása előtt Lincoln többször is megkettőzve látta magát. Felesége értelmezése szerint ez azt jelentette, hogy második hivatali időszaka alatt meg fog halni- s valóban így is történt.

Lincoln spiritualitását az is bizonyítja, hogy halála után hosszú évekig kísértett a Fehér Házban. Több elnök és elnök feleség is találkozott vele a folyosókon. De nem ő volt az egyetlen elnök aki előre látta halálát: így volt ezzel James Garfield (1831-1881) és William McKinley (1843-1901) is.

Cheiro jövendölései

A századelőn ét ír Louis Hamon gróf, ismertebb nevén Cheiró jóstehetségéről vált híressé. A tenyérjóslás technikáját alkalmazta. 1891-ben például megjósolta, méghozzá hónapra pontosan VII: Edward angol király halálának időpontját. 20 évvel előre. De ugyanígy előre látta II: Miklós orosz cár 1918-ban bekövetkezett erőszakos halálát. Csakúgy mint Umberto olasz király és Viktória királynő halálát is.

Cheiro 1936-ban halt meg Kaliforniában, pontosan akkor és ott, ahogy azt magának megjósolta. 

Napóleon jósnője, Madamme Lenormand

Mikor a jósnő elfogatására kiküldött nemzetőrök lakásán meglepték s vezetőjük előmutatva az elfogató parancsot, gúnyosan szólt az előkelő látogatóktól körülvett jósnőhöz:
 
—  Úgy-e , erre a látogatásra nem volt felkészülve?
 
            Nyugodtan mutatott Lenormand az asztalra kirakott kártyákra:
 
—    Oh, ellenkezőleg! Hisz kártyáim előre bejelentették!”
 
A forradalmi terror pribékjei Carmes Petit Force női börtönébe viszik, ahol Josephine de Beauharnais volt az egyik fogolytársa, akinek tábornok férjét néhány hónappal korábban már kivégezték. Az elkeseredett, elszegényedett Josephine-nek Lenormand kisasszony megjósolja, hogy több lesz, mint királynő…két év múlva újra férjhez megy, egy katonatiszthez, akire fényes jövő vár ... Az idő természetesen őt igazolja, mert Josephin később Napoleon felesége lesz. A jósnő először azt jósolja, hogy 100 évnél is hosszabb élete lesz, de 70 éves korában egy holdtöltekor meglátja a Holdat, ahogy hívja őt magához, és tudja, hogy ez a jel erős: a túlvilágon lévő szerelme hívja, hogy egyesüljenek, és egy "holdéve" van vissza. A jósnő állítólag pontosan 12 holdciklus múlva, holdfogyatkozáskor érte a halál. 

Szepes Mária is több előadásában beszélt róla, hogy a századik évét választotta  a testből való kilépésre, a "jelmez" levételére. (99 évesen, a százat még be nem töltve távozott.)

A jelenség egyáltalán nem ritka, több sportoló, híresség, énekes kap látomásokat, mielőtt a halál értük jön. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7516 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x