HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22
Címlap / Ezotéria / Ezoterika és önmegismerés

Ezoterika és önmegismerés

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22

Az ezoterika belső utat jelent, s ezt a lélek útjának is nevezik. A keleti világban a vallásokba integrálták a szellemi fejlődéshez szükséges elemeket, úgymint ima, mantra, meditáció. Nagyon sok módja van ezeknek az utaknak. Ez abból adódik, hogy nagyon sokfélék vagyunk, mi emberek. 

 

Az ezoterika belső utat jelent, s ezt a lélek útjának is nevezik. A keleti világban a vallásokba integrálták a szellemi fejlődéshez szükséges elemeket, úgymint ima, mantra, meditáció. Nagyon sok módja van ezeknek az utaknak. Ez abból adódik, hogy nagyon sokfélék vagyunk, mi emberek. A nyugati világban a kereszténység alatt az ezoterikus tanításokat üldözték, elsősorban a papi hatalom miatt. A szellemi fejlődés mégsem állt le, titkos társaságok vitték tovább az irányvonalat. Ilyenek voltak a Rózsakeresztesek, a Templomos Lovagok, a Szabadkőművesek.


Ma már nyíltan lehet terjeszteni ezeket a tanokat, s a mai ember fogékony is rá, ugyanis hiányt pótolnak, a szellemi fejlődés igényét elégítik ki. Minden iskola egy célt tűz ki maga elé: a test, a lélek, a szellem szabadságát. Nagyon sok irányzat van, bőven van lehetőség a fejlődésre. A legtöbb irányzat önmegismerésre sarkall. Úgy tudunk a legjobban fejlődni, ha tisztában vagyunk saját magunkkal, a velünk történő események okaival, testünk működésével, társadalmi helyzetünkkel. Több lehetőség is kínálkozik arra, hogy megismerjük életünket: ezek közé tartoznak a különböző meditációk, a légzésgyakorlatok, a bennünk lévő stressz oldása, a különböző mozgássorozatok, pl. Tai-Chi, jóga.

Sokszor külső segítséget kell kérnünk ezek feltárásához, mert önmagunkkal szemben legtöbbször elfogultak vagyunk, a „nem látja a fától az erdőt” esete áll fenn. Egy kívülálló sokszor jobban látja helyzetünket, mint saját magunk. Életünk eseményei legtöbbször karmikus eredetűek, ezért jó, ha tisztában vagyunk a karmával, a karma törvényével, a reinkarnációval.

Életünk akkor mondható teljesnek, mikor jól érezzük magunkat testi, lelki, szellemi szinten egyaránt, ha szeretünk és viszontszeretnek. A szeretet legyen a mozgatórugója életünk minden percének, s így elérünk a tudatosság olyan szintjére, amit boldogságnak, megvilágosodásnak neveznek. Egy zen mondás szerint: a szerzetes fát vág, és vizet hord, megvilágosodás után fát vág, és vizet hord. „Csak” a TUDATOSSÁGA változik.

Errôl, és hasonló témákról hallhatnak bôvebben a kedves érdeklôdôk 2004 május 15-én délelôtt 9 órai kezdettel Gyôr-Ménfôcsanakon, a Bezerédj Kastélyban a Hajnalpír ezoterikus családi hétvége és egészségnap rendezvénysorozaton.

Mûsor:Hajnalpír
Tel.:20/9216-440


Kovács Attila

 
 
[2612]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x