150 év után megdőlni látszik Darwin evolúcióelmélete!
Címlap / Ezotéria / 150 év után megdőlni látszik Darwin evolúcióelmélete!

150 év után megdőlni látszik Darwin evolúcióelmélete!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Charles Darwin híres evolúció-elmélete (hogy a majmoktól származunk, s korábban ebihalakból véletlenszerű változások folytán egyszer csak emberré alakultunk), illetve az első ezzel foglalkozó tudományos írás éppen 150 éve jelent meg. 

Nyilvános vitára hívta az intelligens tervezettséget valló Tasi István, kulturális antropológus, vaisnava teológus és lelkész Kampis György tudományfilozófust és evolúciókutatót, az ELTE Természettudományi Karának Tudománytörténet és Tudományfilozófia Tanszékének alapító tanszékvezető egyetemi tanárát tegnap Charles Darwin születésének 200., illetve evolúció elméletének 150. évfordulójának tiszteletére. Azonban Kampis György nem jött el.

Charles Darwin híres evolúció-elmélete (hogy a majmoktól származunk, s korábban ebihalakból véletlenszerű változások folytán egyszer csak emberré alakultunk), illetve az első ezzel foglalkozó tudományos írás éppen 150 éve jelent meg.

Ez az elmélet később számos követőre talált, minekutána mára már jó ideje minden iskolában ezt tanítják, hivatalos szinten egyéb származástörténetről hallani sem hajlandó senki annak ellenére, hogy az evolúciós elmélet számos eleméről már bizonyított tény, hogy hamis, nem állja meg a helyét.


Tisztán látó (nem kizárólag vallásos gondolkodású) tudós emberek a világ minden pontjáról már több évtizede fejtik ki a spontán evolúciót megkérdőjelező nézeteiket. Mivel hivatalos fórumokon ritkán kapnak megjelenési lehetőséget, tudományos nézeteiket önálló könyvekben adják ki. Legismertebb magyar kévidelője az intelligens tervezettség (ID - Intelligent Design) -et képviselő embereknek Tasi István, akinek már szintén több könyve jelent meg e témában. Az egyesületként működő Értelmes Tervezettség Mozgalom (ÉRTEM) korábbi vezetője, jelenleg elnökségi tagként vesz részt a munkacsoport munkájában, melynek célja az intelligens tervezés nézetének széleskörű megismertetése.

Eddig már mintegy 700 világhírű tanár, tudós, professzor, kutató, vitathatatlanul témához értő szakember csatlakozott ehhez a petícióhoz, azonban a két fél között látszólag legalább akkora szakadék tátong, mint (hazai példával élve) az ősmagyar szkíta hun elmélet követői és a finnugor elmélet hívei között, pedig Finnországban már nem is tanítják, s csak mosolyognak rajtunk emiatt. A nyomós bizonyítékok ellenére a finnugoristák sem hajlandóak még párbeszédre se a korábban évezredekig élő ősmagyarság képviselőivel. A Darwin-féle spontán evolúcióról se hallott 150 évvel ezelőtt senki se.

Itt, a HarmoNeten nemrég olvashattunk (és láthattuk a kisfilmet is a youtube-on) a páva tollazatának bonyolult mintázatáról, mely csupán egy bizonyítéka az intelligens tervezésnek. Miután minden ma élő ember az evolúcióról tanult az iskolában, mindannyiunkban élnek olyan beidegződött kifejezések, mint “farokcsont”, ami ugye valaha volt, de aztán utóbb visszafejlődött. Sokáig sorolhatnánk a már-már génjeinkbe rögzült emlékeket, érveket.

Napjainkra az Evolúció elmélet térhódítása miatt, kétség sem fér ahhoz, hogy valaha ebihalak voltunk, kopoltyúval lélegeztünk, ha belegondolunk, igaz? De tudósok egy csoportja vizsgálódni kezdett, főleg annak tudtában, hogy Ernst Haeckel, aki halála előtt bevallotta, hogy csalt, amikor a hal, a béka, a teknősbéka, a tyúk és az ember embrióinak kinézetét megközelítőleg azonosra rajzolta. Ennek ellenére a mai napig (!!) ezt (a bevallottan hamis, félrevezető) rajzot mutatják, tanítják az emberek millióinak azt példázva, hogy lám, a kezdetekben minden élőlény azonos volt, csak később válnak különbözővé az egyedek a törzsfejlődés során.

Ernst Haeckel féle elmélet
Valós rajz

Az Aranytíz Kultúrális Központban megtartott vitán csak az egyik fél volt jelen. Kampis György, tudományfilozófus, evolúciókutató nem jött el, mivel őszerinte itt nem lehet szó szakértők közti vitáról. Az evolúciókritikus tudósok a téma szempontjából nem releváns végzettséggel rendelkeznek (ugyanezt mondják a finnugoristák is: ők 5 évig tanulták a finn-ugor-magyar nyelv közti egyezéseket, ennek ellent csak olyan mondhat, aki azonos szinten van, mint ők).

A másfél órás előadáson megannyi téma vetődött fel (Az interneten számos erről szóló írás található pro és kontra). Egyet kiragadva Kampis állítása szerint bár Haeckel ábrái tévesek, ez nem fontos. Az emberi magzatok egyedfejlődése során látni lehet a törzsfejlődést, például a kopoltyúíveket. Tasi István meglátása szerint az embriókról szóló evolucionista érv egy elavult mítosz. A magzat garattasakjai formailag is csak felületesen hasonlítanak a kopoltyúívekhez, funkcionálisan egyáltalán nem.

Darwin idejében még nem voltak olyan mikroszkópok, amik olyan jól kivehető képek készítésére lettek volna alkalmasak, mint a maiak, amelyeken jól láthatóak az intelligens tervezés bizonyítékai. Ezek, ha mást nem, mindenesetre új kérdéseket vethetnének fel, melyek megválaszolására a spontán evolúció képviselői – mint látjuk – nem képesek, illetve (érvek híján) nem hajlandóak. Kampis György nem jött el a vitára. Az a 6-8 magát evolúcionistának valló fiatal pedig az előadás 40. perce körül jól hallhatóan elhagyta a termet.

Szöveg és fotók: ZKZ
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 17168 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x