10 tudd és tedd szentestére!
Címlap / Ezotéria / 10 tudd és tedd szentestére!

10 tudd és tedd szentestére!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Ha ezeket szem előtt tartod, minden rendben lesz az ünnepen!  

A karácsonyeste csak tökéletesen az igazi. Ebben még a nem tökéletesség-mániás háziasszonyok is egyetértenek, s ők vannak kevesebben. Van 10 olyan dolog, amire figyelni kell, hogy zökkenőmentes legyen az ünnep! Segítünk!

5 tennivaló a fa körül
 1. Vigyázz a csillagszórókkal és a gyúlékony dolgokkal! Ellenőrizd, hogy a lepattanó szikra nem égeti-e ki a fa alá tett ajándékcsomagot, s hogy a karácsonyi asztali gyertyás dísz is biztonságosan éghessen. Ellenőrizd, hogy nincs –e megtörve az égősor. A figyelmességgel sokat elérhetsz!
   
 2. Kösd ki a fát, ha kisgyerek – kis állat is akad a családodban! A cica vidám fáramászási gyakorlata, a kétéves, álmélkodó picúr által lerántott dísz, egy retriver kölyök lendületes farkcsóválása tönkreteheti az ünnepet. S ilyenkor nem a kicsik a hibásak, hanem a felnőtt, aki nem tett meg mindent a megelőzésért!
   
 3. Írj ajándékkísérőket a csomagokra, ne a fa alatt kelljen zavarba jönnöd, hogy fogalmad nincs, mit is rejt az ajándék és kinek is szántad.
   
 4. Csekkold a csomagokat – vagyis ellenőrizd, minden ajándék megvan-e? (Ha nincs még van némi esélyed!)
   
 5. Ne díszítsd túl a fát – a kevesebb néha több.
 

5 tanács a vacsorához
 1. NYUGI – azok az ételek, amit stresszesen, idegesen készítesz, nem sikerülnek. Maradj nyugodt!
   
 2. Ne főzz túl sokat! A családod gyomor-űrtartalma attól, mert karácsony van, nem triplázódik meg! Utólag meg fájhat a fejed, hogy mit kezdj a maradékkal.
   
 3. Ne sértődj meg, ha nem esznek meg 5 fogásból hat adagot fejenként! Ez nem ellened szól, hanem csak azt bizonyítja: túl sokat főztél! 
         
 4. Az asztal mellett tiltott témák: pénzügyek, politika, családi tragédiák. Ezekről ma ne beszéljetek. Kapcsolj be inkább egy kellemes karácsonyi zenét, teremts hangulatot, és mesélj valamilyen vidám történetet, vagy idézzétek fel a tavalyi- előző években megélt élményeket, ajándékokat, vicces családi alkalmakat.  Karácsonykor nem ciki felolvasni a Bibliából, még akkor sem, ha a család amúgy nem vallásos. Próbálkozz meg vele, vagy kérd meg az olvasni már jól tudó kisgyerekek egyikét erre.
   
 5. Ne mosogass! Ha nincs mosogatógépetek, akkor ma hagyd a mosogatást. Reggel ráérsz megcsinálni, kivételesen. Áztasd be az edényeket, hogy ne száradjon rájuk a maradék, így nem lesz túl nehéz. Ma este inkább a mosogatás helyett játssz, pihenj, nézz tévét, olvass, hallgass zenét és örülj az ajándékoknak!


Ezen kívül ne kritizáld az ajándékokat, s örülj annak, hogy az ünnepen szeretteid vesznek körül!
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5455 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x