Férfi vagy nő vagy belül? Auraelemzés a Nap és Hold tükrében...
Címlap / Ezotéria / Férfi vagy nő vagy belül? Auraelemzés a Nap és Hold tükrében

Férfi vagy nő vagy belül? Auraelemzés a Nap és Hold tükrében

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-06

A Nap férfi, a Hold női energiaminőségeket jelképeznek. A Nap éltető sugaraival, a Hold időtagoló és vonzó erejével befolyásolja életünket. Egy szerelmespárra lehet asszociálni, ha a két égitestre gondolunk, ahol a főszerep a Napé. A Holdat csak a Nap sugarai keltik életre, viszont az éjszaka királynőjeként teret kap, tündökölhet. 

Tehát a Hold és a Nap egymást kiegészítő erők, amelyek felváltva teret engednek a másiknak, az egyensúlyt megteremtve. A földi házaséletben a férfié a főszerep, a Hold alakváltoztató szerepe utal a nő alkalmazkodóképességére. A legfontosabb női minőségek: táplálás, odaadás, gondoskodás, nyugalom és türelem tehát a Holdhoz kapcsolhatok. A Nap jelképezi a férfi stabilitását, védelmező erejét. 

Amikor a Nap nyugovóra tér, beköszönt a Hold időszaka, azaz a befelé fordulás, a lelki intimitás megélése az esti, éjszakai időszakhoz tartozik. Tehát a nők feladata, hogy megvalósítsák otthonukban a meghitt, békés légkört, amiben az aktív férfinak is sikerül visszavonulnia, megnyugodnia. 

Nézzük, hogyan látszik auránkban a női és férfi energiák egyensúlya vagy kiegyensúlyozatlansága! Az emberi energiamező bal oldala a női energiákat mutatja (Hold oldal), a jobb oldal a férfi energiák állapotára utal (Nap oldal). Az aura színei ill azok tisztasága, élénksége megmutatja testi, lelki, szellemi állapotunkat. A Hold oldal energiája az érzésvilágunkat tükrözi, a Nap oldal mindazokat az energiákat, amiket mások éreznek körülöttünk.

Mit jelentenek az egyes színek tiszta, telített árnyalatai a Nap és a Hold oldalon?

  Hold oldal Nap oldal
Piros kielégített biztonságérzet aktivitás, életerő
Narancssárga alkotóképesség aktív társasági élet
Sárga határozottság, erő a célok véghezviteléhez kisugárzó egyéniség, lelkesedés
Zöld harmónia, kiegyensúlyozottság gyógyító képesség
Kék tudatosság jó kommunikációs képesség
Indigókék intuíció szolgálatkészség, békítő  képességek
Fehér hit gyógyítás, tanításA színeket nem szabad önmagukban külön-külön csak egy részen vizsgálni, mert az egyes színkombinációk eltérő jelentést hordozhatnak az aura különböző részein. A fenti színek magyarázata tehát csak egy kis ízelítő az auraelemzésből, mivel egy teljes auraelemzéshez ismernünk kell a fentieken kívül az aura egyedi színkombinációját, továbbá az illető nemét és életkorát is.


A fenti aurafotó egy középkorú férfi auráját mutatja, akinek az életében nagyon nagy változások vannak, amik aggódást, szorongást okoznak számára. A bal és a jobb oldal egyensúlyban van, ezt láthatjuk mindkét oldalon a zöld színek megjelenéséből. Mély érzelmi, lelki válságban van, amit a külvilág is észrevesz rajta. Gyógyító energiákat sugároz környezete felé. Ha sikerül feldolgoznia a lelki problámákat, akkor a narancs is tiszta árnyalatban fog tündökölni.

Az egyes színekhez is kapcsolhatók női és férfi tulajdonságok:
A narancssárga, a zöld és az indigókék színeknél inkább a női energiák kerülnek előtérbe. A narancssárga szín utal arra, hogy fontos, hogy kifejezzük szeretetünket, szexuális vágyainkat, a zöld a lelki élet, az érzelmek, a feltétel nélküli szeret színe, az indigókék pedig a nők jó megérzőképességére utal. A vörös és a sárga színek a férfiak realista, racionális szemléletét mutatják, továbbá a kék szín utal arra, hogy a kommunikációs formák közül a férfiaknak a legfontosabb a verbális kommunikáció. (míg a nőknél a testbeszédnek van fontosabb szerepe)

A csakráknak (energiaközpontoknak) is van férfias és nőies energiája. A koronacsakra szintjén már nem beszélhetünk női és férfi minőségű energiákról. 

Ha egy férfi nem érzi elég férfiasnak magát, foglalkozzon a gyökér, a köldök és a torokcsakrájának az erősítésével. Ha egy nő túl férfiasnak érzi magát, meg kell vizsgálni a társas kapcsolatok csakrájának, a szívcsakrájának és a homlokcsakrájának a működését. Az aurára és a csakrákra jótékony hatással vannak a színek (nagyon jól kiegyensúlyoznak a természet színei), az illóolajok és az ásványok. Természetesen minden olyan tényező befolyásolja az emberi energiamezőt, amit testi – lelki- szellemi szinten hat ránk, ezért a tudatosság szerepe e téren is felhasználható a harmónia visszaállítására az emberi lélekben.

Némethné Wéber Gabriella
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 25427 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x