Igazolták vágyaink teremtő erejét!
Címlap / Ezotéria / Igazolták vágyaink teremtő erejét!

Igazolták vágyaink teremtő erejét!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

Tanulmányokat végeztek azzal kapcsolatban, hogyan befolyásolják a vágyak a felfogást.  

„Ha igazán szeretnénk valamit, a vágyunk befolyásol minket abban, hogyan látjuk a környezetünket.” - olvasható a Psychological Science-ben.

Tanulmányokat végeztek azzal kapcsolatban, hogyan befolyásolják a vágyak a felfogást. Az első, Emily Balcetis és David Dunning pszichológiai kutatók által végzett kísérletben a résztvevőknek meg kellett becsülniük, milyen messze volt a vizes palack onnan, ahol ültek. Megengedték az önkéntesek felének, hogy a vizsgálat előtt vizet igyanak.

Ezzel szemben a többiek sós perecet ettek, és egyre szomjasabbak lettek.  Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik a kísérlet előtt ettek, úgy gondolták, sokkal közelebb van hozzájuk a palack, mint azok, akik korábban vizet ittak.

A vágyakozás bizonyos tárgyak iránt is eredményezhet viselkedésbeli változásokatEgy különálló kísérletben a földre helyeztek néhány ajándék kártyát. Akkor nyerhetett valaki, ha a babzsákot rádobta valamelyik kártyára.

Érdekes, hogy sokkal messzebbre dobták a zsákokat az önkéntesek, ha nulla fontot lehetett nyerni. Alacsonyabban dobták a babzsákot, ha magasabb összeget lehetett nyerni, mert azt hitték, hogy azok sokkal közelebb vannak hozzájuk.

Ezek az eredmények azt mutatták, hogy ha szeretnénk elérni valamit, azt sokkal közelebb látjuk magunkhoz,
mint amilyen közel valójában az van. 

Más szóval, ha meglátjuk a célt, ahogy közelít hozzánk, az motivál bennünket továbbra is abban, hogy megszerezzük azt.


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7281 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x