HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-05-23
Címlap / Ezotéria / Sathya Sai Baba tanítása

Sathya Sai Baba tanítása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-05-23

SAI BABA kijelentette, hogy nem akar új vallást alapítani, sem a hívőket egy bizonyos fajta vallás elfogadására késztetni, hanem arra ösztönöz, hogy akik az Ő Üzenetéhez vonzódnak; "Tartsanak ki a már meglévő hitük mellett és erősítsék azt.' Azt is kinyilvánította, hogy nem azért jött, hogy követőket gyűjtsön maga köré, hanem hogy meggyújtsa a szeretet tüzét a szívekben. 

 
A vallások egységének megteremtésére újra és újra kihangsúlyozza azokat a fontos alapelveket, amelyek az összes világvallás alapjai: IGAZSÁG, ERKÖLCS, BÉKE, SZERETET és ERŐSZAKNÉLKÜLISÉG.

SATHYA SAI BABA 1926. November 23-án született Dél-Indiában. Már 14 éves korában kinyilvánította tudását és különleges képességeit a környék lakói körében, de az idő múlásával egyre nagyobb hírnévre és megbecsülésre tett szert; egyre több embert vonzott maga köré. Az 1960-as években már a nyugati világ országaiból is egyre többen látogattak el Hozzá.

Ma Prasanthi Nilayam (elsőszámú tartózkodási helye) a tiszta spiritualitás kimagasló fellegvára , ahová végeláthatatlan sorokban érkeznek a látogatók.

SAI BABA kijelentette, hogy nem akar új vallást alapítani, sem a hívőket egy bizonyos fajta vallás elfogadására késztetni, hanem arra ösztönöz, hogy akik az Ő Üzenetéhez vonzódnak; "Tartsanak ki a már meglévő hitük mellett és erősítsék azt.' Azt is kinyilvánította, hogy nem azért jött, hogy követőket gyűjtsön maga köré, hanem hogy meggyújtsa a szeretet tüzét a szívekben. SATHYA SAI BABA India egész területén kórházakat, általános, közép és felsőfokú iskolákat létesített, ahol a gyógyítás és oktatás teljesen ingyenes. Lenyűgöző személyiségének hatására világszerte mindenütt, SAI központok alakultak. Azt tanítja: 'Legyenek és virágozzanak a különféle vallások; hirdessék ISTEN DICSŐSÉGÉT minden nyelven, minden dalban. Legyen ez az eszménykép! Tiszteljük a hitek közötti különbségeket, s fogadjuk el mindegyiket egyformán mindaddig, amíg azok is az egységre törekednek. Ha minden ember a vallásalapítói által lefektetett ideák szerint él, akkor a világ békés, boldoglakóhellyé válhat számára.


SATHYA SAI BABA azt tanítja, hogy az ember alaptermészete ISTENI, és élete fő célja az, hogy ezt felismerje. Ez az önmegvalósítás azonban csak úgy érhető el, ha erkölcsösen élünk, önzetlen segítséget nyújtunk minden halandónak, de különösen az arra leginkább rászorulóknak, és kifejlesztjük magunkban a szeretetet és tiszteletet minden élőlény iránt. A vallások egységének megteremtésére újra és újra kihangsúlyozza azokat a fontos alapelveket, amelyek az összes világvallás alapjai: IGAZSÁG, ERKÖLCS, BÉKE, SZERETET és ERŐSZAKNÉLKÜLISÉG. Arra ösztönöz bennünket, hogy mindennapjainkban gyakoroljuk ezeket az emberi értékeket s ehhez saját életével állít elénk lelkesítő példát.


SAI BABA azt tanítja: " Az elvek nélküli politika, a jellem nélküli oktatás, az emberséget nélkülöző tudomány és az erkölcsösséget nélkülöző gazdaság nemcsak haszontalan, de kimondottan veszélyes."

SATHYA SAI BABA különös képességekkel bír. A KRISZTUSI jellegű csodák mellé KRISZTUSI Szeretet és könyörületesség, valamint Isteni Tudás is párosul. A belső béke és önzetlen szeretet rendkívül erős hulláma áramlik belőle.

Bővebben angol nyelven: www.saican.com és www.eaisai.com


Gdali Ferenc


Rendezvénynaptár 
 
[ 3705 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x