2010-2012: A dátum, mint kapu az asztrológiában
Címlap / Ezotéria / 2010-2012: A dátum, mint kapu az asztrológiában

2010-2012: A dátum, mint kapu az asztrológiában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Joggal kérdezed, mi a csuda is ez a 2010, meg 2011, és miért is kéne nekünk felkészülni 2012-re, ráadásul spirituálisan? Mi a csudának kell ehhez két év? Dipólusos világunkban a Poláris Világ Jóskártya és az azzal összefüggő asztrológiai jelenések igazítanak el. 

A dátum, mint kapu az asztrológiában
Joggal kérdezed, mi a csuda is ez a 2010, meg 2011, és miért is kéne nekünk felkészülni 2012-re, ráadásul spirituálisan? Mi a csudának kell ehhez két év? Ahhoz, hogy erre kicsit rávilágítsak, megkértem egy kis munkára a www.harmonet.hu oldal vezető szerkesztőjét, Fodor Katát, aki nemcsak mindjárt teológus lesz (idén végez), hanem asztrológus, tarot tanár, valamint a spirituális gyermeknevelés szerintem legjobb hazai szakértője. Arra kértem, foglalja össze röviden és asztrológus szemmel, mégis érthető formában, mi is ez az egész 2012-es évről szóló mizéria a világban, s miért kell már most rákészülnünk.

2012. A dátum, amire világvégét jósolnak. Igaz vagy hamis?
Szeretnénk tudni, hiszen annak függvényében, hogy mennyi van még hátra, vélhetőleg egészen másként alakítanánk életünket. A Bakancslista című film is épp erről szól. (Ha még nem láttad, nézd meg!)

2012.12.21. – számsor az égbolton
2012-re mint világvégére elsőként az ősi maja kultúra kutatói hívták fel a figyelmet. A maja naptár 2012-ben - vélhetőleg 2012 december 21-én – véget ér. A maja naptár ciklikus elrendezésű, kör alapú, nem egy lineáris rendszer. A fő körön belül több kisebb szakasszal dolgozik. Több periódussal. A periódusok 2012-ben, a történészek szerint, éppen egyszerre érnek véget, vagyis lejár egy nagy periódus, ami egyesek szerint egy végpontot – egyúttal új kezdetet is - jelölhet. Nem feltétlenül kell itt valóban apokalipszisre gondolnunk, pusztán arról van szó, hogy az új periódusba való átlendülés során olyan természeti és lelki események történnek, amelyek nagy megrázkódtatást jelentenek a Földgolyó számára. (Mások azt mondják, hogy a Földanya megrázza magát, lerázza az emberek bűneit felszínéről)

Poláris spirál

2012-t, mint nagy változások időpontját, a maja naptár mellett alátámaszthatjuk más számítási módszerekkel is. Különböző szent iratok, így például a Biblia is tesz rá utaló megjegyzéseket, a modern tudomány pedig 2012 –ben várja legnagyobb kihívásokat, pl. a napfolt tevékenységek terén. Üstökösökkel, meteorrajjal, és ami a legvalószínűbb, gigantikus napkitörésekkel számolnak, amelyek az elektromos ellátásban és a vízellátásban okozhatnak fennakadásokat.

Bolygóaspektusok, mint számtani sorozat
Mivel a felhozatal meglehetősen vegyes, egyetlen biztos tudományos, mégis kellően spirituális módszert használhatunk a helyzet feltérképezésére ez pedig az asztrológia.

Nem csak az amint fent úgy lent elve alapján, mely szerint az égi események azon túl, hogy kihatnak életünkre, sokkal inkább jelzik a Földön bekövetkező változásokat, hanem a természetben tapasztalható ismétlődéseket figyelembe véve is.

Az anyatermészetben az évszakok körforgása, a virágos növények fejlődése, a tápláléklánc körforgása és más folyamatok is kiválóan mutatják az élet, a természet ciklikusságát. A ciklikusságon belül, éppen úgy, ahogy a maja naptárban, a szakaszok, kis ciklusok, kis periódusok találhatók. A kis periódusok önmagunkban szemlélve lineárisnak tűnnek, ám többet egymás mellé helyezve körfolyamatot láthatunk.

A lineáris fejlődési modellek némelyike olyan szabályszerűségeket mutat, mint például a mezei virágok leveleinek fejlődési szabályossága, amelyet a Fibonacci sorozat ír le.

Ezek a sorozatok éppen úgy megtalálhatók az égbolton, miként a Földön is. Ha a jelképeket képesek vagyunk olvasni, akkor az ismétlődésekre való felfigyeléssel, mint egyfajta égi grafikonnal, megjósolhatjuk az események kimenetelét.

Az asztrológia kritikusai gyakran említik azt a hibát a csillagismeretben, mely szerint az asztrológiai képletekben a csillagjósok nem számolnak a precesszióval, a tavaszpont eltolódással, például hogy egy-egy bogyó aktuálisan már nem is a megnevezett jelben, hanem az azt megelőző jegyben található valójában.

Az asztrológia azonban mégis működik. Miért?
Mert a bolygók egymástól való foktávolsága, vagyis a fényszög sorozatok – álljanak a planéták bármely jegyben – változatlanok. Ha igazán pontosan akarjuk felmérni a 2012-ig elkövetkezendő időszakot, akkor az átvonulás- sorozatokat kell megfigyelnünk.

(A cikk folytatódik a második oldalon!)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 13193 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x