Hány óra van a lakásban? Megmutatja személyiséged!
Címlap / Ezotéria / Hány óra van a lakásban? Megmutatja személyiséged!

Hány óra van a lakásban? Megmutatja személyiséged!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Az ember személyiségének a tükre a lakása, azaz a tárgyi környezet jeleiből következtethetünk az ember tulajdonságaira. Az órákkal kapcsolatban is igaz a mondás, hogy "ahány ház annyi szokás". Van, akinek az életterében egyáltalán nincsen óra, van, akinél viszont a lakás minden egyes helyiségében van óra, annak is a legkülönbözőbb változatai. Az órák mennyisége, elhelyezése, működése utal tulajdonosainak az időhöz való viszonyára. Minden falon vagy egy darab se? Siet, késik, hibás, rossz, régi? Órák, személyiségek. Idő és térrendezés. Teszteld magad!  

Rohan az idő - Időérzékelés
A mindennapi életünkben egyes helyzetekben másképpen érzékeljük az időt. Amíg az emberek a természettel összhangban éltek közelebb állt az időérzékelése az idő természetes haladásával. Ez arra vezethető vissza, hogy a nap számukra a napfelkeltével kezdődött és napnyugtakor lett vége és az egyes munkafolyamatok meghatározott sorrendben történtek. Mivel az évkör rendjével harmóniában élt az ember, az időhöz való hozzáállása is természetesebb volt.

Az évszakok váltakozása is befolyásolja az időérzékelést, a tavaszi időszak a lendület, a gyors kezdetek ideje, nyáron repül az idő, ősszel kissé lelassul, míg télen olyan érzésünk lehet, hogy megáll az idő. Ezt a városi ember már kevésbé érzi, mivel életét nem a természet ritmusa határozza meg.

Pszichológusok is foglalkoztak azzal, hogy miért eltérő az emberek időérzékelése. Miért van az, hogy olykor úgy érezzük, hogy repül az idő, máskor pedig azt érezzük, hogy nagyon lassan telik, vagy éppen áll az idő. Az érzelmi állapotunktól és az adott történéshez való viszonyulásunktól függ. Ha egy helyzetben jól érezzük magunkat, érdekesnek, izgalmasnak találjuk, akkor az idő múlását gyorsabbnak érezzük. Ha pedig egy kellemetlen helyzetben vagyunk vagy várunk valamit, valakire, ennek éppen az ellenkezőjét tapasztaljuk és azt érezzük, hogy lassan telik az idő.

Személyiségünkből fakad, hogy eltérő az időérzékelésünk, vannak pontos, késő ill. kevert típusok. A környezethez való alkalmazkodás is kiválthatja azt, hogy az embernek megváltozzon az időhöz való viszonya.

Az időérzékelés a korral is összefügg. A gyermekeknek hét éves korig nem számít az idő, nem is értik, hogy mi az, majd amikor iskolába kerülnek megváltozik ez a helyzet. Az idősebb korosztály számára sem olyan fontos az idő, mivel idejük nagy részét otthon töltik és nincsenek annyira időhöz kötve, mint a dolgozó emberek.

Hány óra van a lakásban?
Az órák száma és az idő fontossága egyenes arányosságban vannak egymással. Vannak olyan óramániás emberek, akik gyűjtik az órákat. Ők valószínűleg pontos emberek, akiknek fontos életükben a rendszeresség, a megbízhatóság.

Itt az ideje…
Amikor egy házban, lakásban még nincs egyetlen falióra sem, akkor egyfajta időtlenséget érezhetünk. Ha feltesszük az első órát a falra, akkor megmozgatjuk az energiákat az adott életterületen.

Új párkapcsolatom elején tettük fel az első órát a lakás középső részére. A korábbi párkapcsolatomban nem volt óra a lakásban, hiányzott.” Dóra

Nem jól működnek az órák a lakásban?
Elképzelhető olyan eset, hogy egy lakásban, ahány óra, annyiféle időt mutat, azaz nem pontosan járnak. Ez utalhat arra, hogy nem megfelelő az időhöz való hozzáállásunk, sokszor időzavarral küszködünk. Ebben az esetben nincs harmónia az elvégzendő munka és a rendelkezésre álló idő között.

Siet? Késik? Áll az óra?
Azoknál az embereknél, akiknél álló óra (nem működő) van a lakásban, valószínűsíthető, hogy „megállt az idő” valamelyik életterületen. Az idő analógiába vonható a haladással, a változással, a fejlődéssel. Az óra mozgása az idő folyamatosságát mutatja.

Azokban a lakásokban, ahol nincsen falióra vagy csörgőóra egyfajta időtlenséget élhetünk meg. Az ilyen otthonban lakóknak valószínűleg nem szokványos az időhöz való viszonyulásuk.

A siető órák valamiféle kapkodás, keresés, sietést mutatnak éppen azon az életterületen, ahol ketyegnek.

Mindegyik óra a lakásban siet. Amikor készülődünk valahova, akkor az utolsó pár perc mindig rohangálós, mintha kéne az az idő, amennyivel előbbre vannak az órák.” Éva

A késő órák valamiféle lassúságra utalnak, azaz egy kényelmes hozzáállásra, amikor azt hisszük, hogy ráérünk, van még időnk, pedig lehet, hogy már elkéstünk. Azok az emberek, akiknek rendszeresen késik az órájuk, lehet, hogy az életben is lekésnek a lehetőségekről, elszalajtják azokat.

Ketyeg, kattog, hangosan üt az óra….
Idegesít vagy szereted? Megmutatja, hogy mennyire fogadod el az idő múlását ill. következtetni lehet arra is, hogy melyik életterület az, ahol zavar az idő múlása. Ha megnyugtat a ketyegés, akkor békességet sugall, lelassíthatja az elme pörgését, szimbolizálva, hogy alkalmazkodunk az idő haladásához.

Hatékony vagy az időszervezésben? Be tudod osztani az idődet?
Sok ember küzd olyan problémákkal, hogy úgy érzi, hogy nem elegendő semmire az ideje. Ez a mai felgyorsult világban jellemző tendencia, hogy úgy érezzük, hogy mindig kevés az idő.
Az is előfordul, hogy túl sok a célunk, tervünk és mindenbe belekezdünk, majd nem marad időnk (energiánk), hogy befejezzük. 

Hogyan segít az órák tudatos elhelyezése?
Amikor az ember harmóniában van a természettel ösztönösen tudja, hogy melyik napszakban „mit kell tennie”. Azaz nem csinál az éjszakából nappalt stb. Tehát az idejét egyfajta rend jellemzi, ami mindig iránytű számára. Életében jelen van a folyamatos változás, megújulás, a kemény munka, az erőfeszítések, a számvetés, megnyugvás és a pihenés is. Amibe belekezd, azt be is fejezi, mert ez az élet rendje.

Tippek az óra elhelyezéséhez:
Nézzük az égtájak energiáit figyelembe véve, hogyan serkenthető ez a természetes körforgás a magyar térrendezés elvei szerint. 

Keleti helyiségben lévő ill. keleti falra helyezett óra:
Erősíti a változást, tegyük ide az órát, ha szeretnénk megújulni. Lendületet ad, kissé gyorsabbnak érezhetjük az idő múlását a hatására. Segíti az átalakulást, az új dolgok beindulását.

Déli helyiségekben lévő ill. déli falra helyezett óra:
A kibontakozásban segít. Aktivizálja az energiákat, pörgeti az időt. Ha úgy érezzük, hogy gyorsítanunk kell, akkor tegyük délre az órát.

Nyugati helyiségekbe helyezett ill. a nyugati falra akasztott óra:
Segít az összegzésben, a lezárásban. Azoknak, akiknek nehezére esik a dolgaikat lezárni, befejezni mindenképpen javasolt egy pontos óra a nyugati részen.

Északi helyiségekben lévő ill. az északi falra akasztott óra:
Ha pihenésre, visszavonulásra vágyunk, tegyük az órát északra. Azok az emberek, akiknél az északi falon van az óra, nem érzékelik annyira az idő múlását, lassabbnak érzik azt.

Az órák megfelelő elhelyezésével, karbantartásával energiákat mozgathatunk, azaz az időhöz való hozzáállásunk is változhat.

Sok sikert kívánok hozzá!
Németné Wéber Gabriella

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 22095 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x