Valódi személyiségünk: Mi az aszcendensed a védikus horoszkópban?...
Címlap / Ezotéria / Valódi személyiségünk: Mi az aszcendensed a védikus horoszkópban?

Valódi személyiségünk: Mi az aszcendensed a védikus horoszkópban?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

A nyugati asztrológiában leggyakrabban a napjegynek tulajdonítanak jelentőséget. Könnyebb is ezt meghatározni, hiszen a Nap helyzete többnyire pontosan egy fok egy év alapon kiszámítható általunk is. Ám gyakran halljuk a kritikát, mely szerint ugyanazon jegyben született emberek különböző személyiségűek. Ennek oka, hogy a horoszkóp születési képlete rendkívül komplex, egyedi elemeket is tartalmaz. De maga az aszcendens, a születés pillanatában felkelő jegy azonban még pontosabban leírja a személyiséget. 

A védikus asztrológiában a zodiákust rási-csakrának nevezik. A nyugati asztrológiától eltérően az állócsillagokhoz rögzített ún. sziderikus zodiákust alkalmazzuk, amely a precessziós érték miatt mintegy 23 fokkal előbbre jár a nyugati (tropikus) zodiákusnál. Ez által a horoszkóp jobban követi az égbolt valós eseményeit, pontosabb. Ez a számítási mód megfelel az asztrozófiai elképzelésnek is.

Ennek következtében a nyugati horoszkóp szerinti aszcendensünk és napunk a védikus horoszkópban a legtöbbször az előző jegybe esik. Az aszcendens által elfoglalt jegy az alaptermészetünket, míg a napjegy a spirituális beállítottságunkat, jellemvonásainkat, fizikai megjelenésünket, egészségünket és foglalkozásunkat határozza meg.

A személyiség a horoszkópban
A nyugati asztrológiában leggyakrabban a napjegynek tulajdonítanak jelentőséget. Könnyebb is ezt kiszámolni, hiszen a Nap helyzete többnyire pontosan egy fok egy év alapon kiszámítható általunk is. Ám gyakran halljuk a kritikát, mely szerint ugyanazon jegyben született emberek különböző személyiségűek. Ennek oka, hogy a horoszkóp születési képlete rendkívül komplex, egyedi elemeket is tartalmaz. De maga az aszcendens, a születés pillanatában felkelő jegy azonban még pontosabban leírja a személyiséget. E mellett a Hold helyzetére helyeznek nagy hangsúlyt.

Az aszcendens

Az aszcendens vonala a születés helyéről tekintve a születés pillanatában a keleti horizonton éppen felkelő csillagjegy adott fokszáma. Egy érték és egy tulajdonságtípus, amolyan archetípus. Az aszcendens a születési idő, óra perc is, és hely függvényében számítható ki. Ha aszcendensed egy csillagkép első 22 fokába esik, akkor a védikus elképzelés szerint aszcendensed az előző jegybe esik még. Ha az adott jegy 22-30 fok közötti szakaszába, akkor ugyanabban a jegyben marad, mint a hagyományos elképzelés szerint - mivel a torpikus és a sziderikus zodiákus számítás között a korunkban született emberek képletében 23 fok eltérés van.

A védikus horoszkópban lévő aszcendens nagyon jól példázza személyiségünket. Magadra ismersz?

Tovább a második oldalra!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 88188 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x