A természeti népek titka: Mit mondanak a maják 2012-ről?
Címlap / Ezotéria / A természeti népek titka: Mit mondanak a maják 2012-ről?

A természeti népek titka: Mit mondanak a maják 2012-ről?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az idei nyáron ellátogatott hozzánk Nomád Farkas, azaz Don Alejandro Cirilo Perez Oxlaj, a legfőbb maja, és ideutazása a Dalai Láma látogatásához hasonló jelentőségű a hazai spirituális életben. 

A 2012-es dátum fontos lesz a Föld minden lakosa számára, december 21-ével megvalósul a ciklusok együttállása, ezt még a Nasa csillagászai is látják. A maják szerint a ciklusok éppen ekkor érnek véget, a tényleges változás már előbb megkezdődik, és utána sokáig tart. A tudati változás sokkal lassúbb. A maják szerint ez tényleges tudati változás lesz, bár jelenleg nem tudják megjósolni pontosan mikor, csak azt, hogy 2007-2012 között. A hopik, az afrikai törzsek, az ausztrál bennszülöttek mind tudják, hogy elértük egy ciklus végét, és tovább fogunk lépni egy magasabb tudati szintre.

A Húsvét-szigeteken már megindult a felkészülés az új emberiség születését megelőző tudati változáshoz. A Húsvét-szigetek lakói 13 ezer éve ismerik azt az időpontot, amitől kezdve megszűnik a félelem, és megnyílik a kapu az emberiség szeretetének kivirágzásához.

Ezt a változást elő kell készíteni és meg kellene ünnepelni. Amikor ünnepi szertartást rendezünk, az nem a körülöttünk lévő tárgyakról szól, hanem az emberek tudati változásáról. Akár csukott szemmel is ülhetünk a szertartáson, ha magunkban létrejön a változás.


A szertartásokon jelenlévő kristálykoponyák a maja tapasztalatokhoz alkalmazkodtak. Nekünk európaiaknak nem külső szertartásokon kell részt vennünk, nem az a fontos, hogy a munkánkat elhagyjuk, hanem hogy figyeljük a külső és belső természetet. A maják már kétszer látták ezeket a változásokat. A maja kalendárium a legpontosabb, hogy megértsük, mi várható 2012 után. 440 maja törzs létezik ma is Mexikóban, Honduraszban és Guatemelában.

A maják szerint a világ képekből áll, melyek a tudattal kontrollálhatók. A Földet élőlénynek tartják. Szerintük a fejlett technológia még valójában hosszú fejlődés előtt áll.

A nagy változásokat olyan szertartással kell megelőzni, mely az emberek közötti megértést szolgáló kommunikáció. Ez a szertartás kötődést hoz minden élőlény között, és az Ég között, hiszen ott is élőlények vannak, mint élő a föld. A szertartás köti össze az emberek szívét a Földdel, a Nappal és a Világegyetem szívével. Ha szertartáson veszünk részt, belépünk az örök lehetőségek titkos világába.

A maják szerint, ahogy közeledik a 2012-es év, az emberiség egyre mélyebb káoszba lép be. Körülöttünk minden szétesik – mint a pénzvilág – és újabb keletkezik. Szintetikus körülmények között élünk, nem is fogjuk fel, mennyire szükségünk van őseink tapasztalatára. Az ősi és a modern világoknak egyesülniük kellene.

Maja városok ezer évvel ezelőtt
A maják fémeszközök és kerék nélkül fenséges városokban éltek, színes házaik voltak, jelképekkel borítva. De elhagyták mindezt a 9-10 században. A városok építésére képes maja kultúra eltűnt. De a maja kultúra, tudás, művészet ma is tovább él azok életében, akik összekötik a múltat, a jelent és a jövőt. Az egykori városokhoz közeli barlangokban még megtaláljuk őket, ők a kapcsolat egy eltűnt világgal.
Amit ma a maják életéről tudunk, azt főleg egy ferences szerzetesnek, Lambdának köszönhetjük, aki a 16. században érkezett Yukatánba. Megfigyelte és feljegyezte a maja képírást, és megpróbálta spanyolra fordítani. Lefektette a maja képírás alapjait, mely jelképeken alapul. A maják tudásukat foglalták írásba. Számolták a napokat, hónapokat, éveket, feljegyezték a fesztiválok rendezését, de legnagyobb kincs maga az írás-olvasás tudománya volt. Számtalan könyvet találtak a kutatók. Lambda szerint azonban ezek az ördög szavai voltak, ezért, amit megtaláltak, azt elégették. Keresztény templomot építtettek a majákkal, és a templom előtti teret a könyvek égetésével szentelték fel. Mivel Lambda keresztény hitre akarta téríteni a majákat, sok kegytárgyat is elégetett.

Ámde a maják nem csak könyvbe írtak, így sok írás így is fennmaradt. Írtak emlékművekre, falakra, tálakra. Például egy maja legendából, a Popoljuból is láthatunk tálra rajzolt részletet. A képírást azonban többé nem tanították, nem gyakorolták, így elfelejtették.

Miután a 19. században európai tudósok megfejtették a képírást az oszlopokon, számos expedíció indult erre a területre. Eleinte vallásos és természettudományos írásokat, naptárakat csillagok megfigyeléséből származó adatokat találtak. Úgy vélték, hogy a maja békés nép, és harmóniában él a természettel.



Bölcsesség az évszázadok tükrében

Nem vagyunk független létezők, a legkisebb úgy viszonyul a nagyobbhoz, mint a nagy az egészhez. Egy ősi inka számológép például a Fibonacchi számok rendszerén alapszik. Ők egykor ezt arra használták, hogy minimalizálják a vetéshez szükséges gabona mennyiségét. Ugyanez érvényesül az egyiptomi és kínai piramisok építésében. Mindegyik az Orion idevetülő térképe. A hopiknál is felfedezhető ez a modell, az arany spirál, de akár közvetlen közelünkben a virág növekedése is ezen a rendszeren alapszik.

Indiai Anya Münchenben
Jönnek Európába különös tanítók, akik arra tanítanak, hogyan lehet ebben a technológiai világban felkészülni a tudati változásra.
Amma egyetemes vallást hirdet, ennek érdekében kórházakat, iskolákat, egyetemeket alapít, neve azt jelenti: anya. A közeljövöben Magyarországra is ellátogat. Szerinte a szeretet a boldog élet alapja. A szeretet az igazi természetünk.

„Hogyan ismerhető fel a spirituális világ valósága? Mi az, ami boldoggá teszi az embereket?
Aki tud úszni, annak játék úszni az óceánban, de aki nem tud, annak rettenetes élmény, akár meg is fulladhat közben. Ha megértjük a világ természetét, akkor minden boldogító lesz. Mindent a saját lelkem kiterjesztésének látok. Ha van 100 tégelyem tele vízzel, benne a napnak 100 tükörképét látom meg.”


„Ha a balkéz fáj, a jobbkéz megsimogathatja, vígasztalhatja. Tudjuk azt, hogy a testünk egység. Ehhez hasonlóan, mások fájdalma az én fájdalmam, a mások öröme az én örömöm. Ha mások fájdalmát látom, én is fájdalmat érzek, és nagyon boldog vagyok, ha másokat boldognak látok.”

A modern tudomány segít megérteni a külső világot, a spirituális tudomány az elme, a belső megértésében segít. A spiritualitás segít megérteni a külső világot is, de tanít, hogy ne tulajdonítsunk se több se kevesebb jelentőséget semminek se, mint amit megérdemel.

Lehet 15 ezer euróért is órát venni, de egy 10 eurós óra is megfelel, ha a pontos időt akarom megtudni. Olyan életet kell élni, amely valódi értékeken alapul. Megfontoltat.

Legelső lépés az együttérzés. Nem szabad szembeszállni a természet törvényeivel. Mindenki azt szeretné, ha mások változnának meg, holott, ha mi magunk megváltozunk, automatikusan megváltoznak a többiek is. Ha rájössz, hogy egy vagy az egyetemes tudattal, nem kell különlegesen továbbfejlődni, hiszen te magad vagy az. Ebben az állapotban nincs kicsi vagy nagy, minden egyazon tudat manifesztációja. Ha túljutsz azon, hogy én, enyém, magát a teret fogod érezni. A tér érzetéről van szó, olyan, mintha kilépnél a kis házadból a térbe. Ez egy állandó létállapot.

Görög, Róma, Egyiptom, Közép-Amerika
A maja városok szépsége azonos értékű a legnagyobb kultúrákéval. Olyan világba vezetnek, ahol az emberi tudat jövőbe láthatott, így érdemes megismernünk mindent a falakra írt múltról és jövőről, s talán 1012-ről is.

Dobosy Ildikó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8078 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x