Láss az Igazság szemén keresztül!
Címlap / Ezotéria / Láss az Igazság szemén keresztül!

Láss az Igazság szemén keresztül!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-20

Tisztán látni csak az Igazság szemén keresztül lehet. Mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy a világot, az életünket a valódi igazság tükrében lássuk - csak elfelejtkeztünk róla.  

Ébredj, Neo! - ezt az üzenetet kapja a főhős a Mátrix című filmben. Mit is jelent ez? Ébredj, azaz láss! Tisztán látni csak az Igazság szemén keresztül lehet. Minden embernek van Igazság szeme: ez a harmadik szem. Helye a két szemöldök között van, szankszrit neve: ’Ájna’, mely „érteni, tudni” jelentéssel bír.
 
Harmadik szem: kapu saját isteni bölcsességedhez
A belső tudás, az Isteni bölcsesség nyilatkozik itt meg. A hatodik érzék a természetfeletti érzékelésnek, a lét megismerésének a székhelye. Harmadik szemünk összefüggésben áll a saját szemünkkel, ugyanúgy, ahogy a belső érzékelésünk meghosszabbított része a külsőnek. A belső hallás összeköttetésben áll a füleinkkel, a harmadik szem pedig a fizikai szemünkkel áll kapcsolatban.                                                                               

Harmadik szem – az intuíció lakhelye
Az Isteni szem tud itt látni oly mértékben, amennyire te megengeded. Az intuíció érzését minden ember tapasztalta már. Ez az az érzés vagy útmutatás, ami tisztán belülről jön, ilyenkor nem kontrollálunk, nyitottak és befogadóak vagyunk. Egyszer csak ott van az információ.
A Lét különböző tartományainak tisztánlátása lehetséges itt. A Bölcsesség szemén keresztül láthatjuk meg itt az önmagunk által emelt korlátainkat, mely felismeréshez és megértéshez vezet. Az illúziókon való felülemelkedést a szabadsághoz vezető utat találod meg itt. Isteni  sugallatú  gondolkodása magas szintű meglátások helye.Gondolat nélküli bölcsesség

A harmadik szem annyira lát tisztán, amennyire látás közben elcsendesül az elme. Tisztaságát és csendességét a gondolatok nélkülisége határozza meg. A látásból, ha elveszed az Ént (a személyiséget,  mert az Én maga az elme, ami egyfolytában darálja a gondolatokat), csak akkor hallod a Bölcsesség szavát.
„Csak akkor érhetsz el Istenhez ha ….. vagy inkább az a helyes, ha úgy mondjuk: Isten csak akkor érhet el hozzád, ha befogadóvá, femininné válsz. Ha nem tudod elfelejteni önmagad, akkor képtelen vagy hallgatni. "Ha túl sok benned az én, nem hallod a másikat” mondja Osho.  Papaji, a megvilágosodott mester mesélte a mesteréről, Ramanáról: „Amikor beléptem az asramjába (bölcsek, jógik, szerzetesek és tanítványaik szálláshelye), olyan csend volt, hogy az elme kívül maradt.”                           

A lélegzetvétel ereje
Ez nem azt jelenti, hogy fojtsuk el a gondolatokat, mert az sem vezet célra. Elnyomni őket nem kell, inkább belülről fakadó mély figyelmedet fordítsd az Igazság felé a harmadik szemen keresztül. Ekkor az ajtó feltárul, minél többet használod, annál élesebben és többet látsz.
Állapotunkat a légzésünk is tükrözi, ezért ha az elmédet akarod lecsendesíteni, figyelj a légzésedre. A légzés oldja a feszültséget. Amikor idegesek vagyunk, kapkodjuk a levegőt, ha nyugodtak, akkor kiegyensúlyozott a légzésünk is. A buddhisták szerint meghatározott légzésszámmal születünk, ha idegesek vagyunk, hamarabb elfogy a levegő - az élet. 
A légzés segítségével lehetőség nyílik a teljes befelé fordulásra, mert először létrejön a relaxáció, ami elengedhetetlen a meditációhoz, majd egyre mélyebbre visz. Az önkutatás egyik legjobb eszköze a meditáció, mely szintén a harmadik szemhez tartozik.

A harmadik szem a gyermekeknél még tisztán működik
Gyermekkorunkban ez a szem bizony jobban működött. Hányszor láttunk már álmában mosolygó újszülöttet - nekik nincsenek emlékképeik, amivel álmodhatnának. Akkor még teljesen tudatában vagyunk életfeladatunknak és belelátunk a Létezés más szintjeibe. Az óvodások sokszor rajzolják le szüleiket egy színnel pl., édesanyát pirossal, édesapát kékkel. Ilyenkor a szülők azt gondolják, hogy az a szín volt a gyermek keze ügyében. Rosszabb esetben megszidják, miért egyszínű az az ember, akit lerajzoltak. Természetesen ilyenkor a gyerekek az aura színét rajzolják le. Így lesz rózsaszín a cica és zöld a kutya. Sokszor hallunk olyan lényekről, akikkel beszélgetnek, játszanak vagy éppen félnek tőlük. Vegyük őket komolyan!


Kezdetben mindegyikünkben megvolt a képesség, hogy lássunk, csak a figyelmünket szép lassan, egyre jobban elkezdtük ide fordítani, mert ebből a világból kaptunk erősebb ingereket. Innen kaptunk simogatást és szeretetet, itt kaptunk enni. Általában az iskolában - mivel itt már teljesíteni kell, és nem lehetünk önmagunk - teljesen elfelejtünk látni.

Az elfeledett képességet bármikor újra feleleveníthetjük
Kedves Olvasó! Légy tisztában azzal, hogy a harmadik szemmel való látás minden embernek Isteni joga. Akinek ebben az életben ez jobban megy, az az előző életében ezt már gyakorolta valamilyen módon. Ezért gyakorolj, légy tudatában Önmagadnak, mert Neked is fel kell ébredned! Te sem vagy különálló - a harmadik szem látása a tied is.

Hogyan kezdj hozzá?
Sokan kérdezik tőlem, hogy meditáció előtt hogyan csendesítsék le az elméjüket. Próbáld ki - természetesen csukott szemmel - az alábbi gyakorlatot:

Gyakorlat

Miután az egész tested elmerült a relaxációban, fordítsd figyelmedet a szíved felé. Érezd a szíved, a körülötte lévő részt, a lüktetését, majd magát a szívcsakrát. Vedd észre, hogy ez nem csak egy szerv, egy csakra, hanem összeköttetésben áll valamivel, ami nem halandó, soha el nem múló: az Abszolút, a Szeretet. Érezd a mélységét és a határtalanságát. Képzeld el ezt, mint egy szeretetóceánt (mindent érezz át, amit elképzelsz). Most nagy szeretettel fordulj az elméd felé. Fogd a két tenyeredbe gyengéden, lassan, vidd a szeretetóceánhoz. Óvatosan engedd bele, majd hagyd, hogy alámerüljön és eggyé váljon vele.
Most jöhet a meditálás!

Mély meditálást és megértéseket kívánok!

Kanyurszky Kata, Tara

Kép: piqs.de: rmk-marketing - Regenbogenauge
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8211 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x