Köd-regölő: Első Pécsi Ezoterikus Expo - szombaton!
Címlap / Ezotéria / Köd-regölő: Első Pécsi Ezoterikus Expo - szombaton!

Köd-regölő: Első Pécsi Ezoterikus Expo - szombaton!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Az újév kezdeti, nehéz időszakát sokan vidám kavalkáddal is megünneplik. Ennek célja, hogy a hangos jókedvvel elűzzék a tél sötétjét, s egyes népek legendái szerint, a szellemek rosszindulatát is. Pécs idén Európa kulturális fővárosa lett. A számtalan színházi, zenei program mellett idén ősszel egy ezoterikus rendezvénnyel is kedveskedünk a spiritualitásra vágyóknak, a személyiség mélységeit keresőknek. 2010. november 6-án várunk az Ezoterikus Expón! 

"Ősz húrja zsong
jajong, busong
a tájon
s ont monoton
bút konokon
és fájón."
(Paul Verlaine)

Az ősz során gyakran találkozhatunk egy különleges hangulatú időjárási jelenséggel, a köddel.  A magas páratartalom ilyenkor a hűvös, csípős idő hatására ködként jelenik meg, s füstfelhőszerű takarót képez a talaj közelében. A látvány megrendítő, kicsit misztikus, kicsit túlvilági, mindenképpen megérinti az embert. A köd a tél beálltát is jelzi, az erős időjárás-változást, az egyre hűlő nappalokat és kopogó éjjeleket. A ködben kicsit a másvilággal kerülünk kapcsolatba. Belső, hatodik érzékünk felé nyúlunk, mivel látásunkat becsapja a tejfölszerű képződmény. Nem tudunk olyan élesen látni. A hangok a párától egészen megváltoznak, öblösebbek, kongóbbak lesznek, ahogy Verlaine is írja versében.


A köd az embernek nem feltétlenül egészséges jelenség, mégis sokan arról számolnak be, hogy friss, tiszta tőle az idő és könnyebben lélegeznek, vagy az ember ekkor kezd el igazán élni. Érdekes, hogy éppen azzal az élménnyel kapcsolatba kerülve mondhatjuk el ezt, amely a másvilágot szimbolizálja számunkra, amelyet mesékből, régi történetekből, legendáinkból ismerünk.

A köd arra is figyelmeztet, ideje a téllel együtt nyugovóra térni. A színek fakóbbá válnak, a levegőt is beborítja ez a tejszerű szín, mindent védeni kell. Nem szabad energiáinkat elfecsérelni. A karácsony előtti, adventi időszakban évtizedek óta megszokott dolog a hajtás, és az üzletek számára, a nagy forgalom hajszolása. Az eredmény általában végkimerültség az év leghidegebb hónapjára, januárra. Ilyenkor érdemes inkább pihenni és elfogadni, hogy az ember számáraz életerőt és energiát a napfény adja. Kövessük a természet járását és addig ékeskedjünk csak tollainkkal, amíg éppen fent baktat az égen a Nap fényes korongja. Azután pihenjünk meg, forduljunk befelé. November eleje azért is különösen érdekes időszak, mert a természeti újév kezdete, így van ez Indiában, a germánoknál, a keltáknál is.

Az év legsötétebb időszaka kezdődik most, a rövidülő nappalok, az egyre növekvő éjszakák ideje. Ilyenkor szobánkba, otthonunkba kell bevinni a lángot, s gyertya és mécses fényében megőrizni azt. Ez a Nap fénye, a jövő év sikere, az öröm és új kezdet lángja. Nem pazarolni, hanem megőrizni kell. Nem egyből aratni, hanem kezdetben, akár egy parányi haszonnövényt, csírát fakasztani belőle és napról napra nevelni. Ez bennünk a tudás fénye, a bölcsesség és belátás pilácsa is. Érdemes ilyenkor megemlékezni az ősökről, az öregekről, az elmúlt esztendőről. Elengedni a fájó múltat és kitakarítani lelkünket az újnak, hogy ismét befogadóvá váljunk. Csak ekkor hozhat a tavasz új szerelmet, a nyár sugara boldogságot, az augusztusi forróság, bő terményt. Érdemes otthonunkat fizikailag is alaposan kitakarítani. Most szelektáljunk, selejtezzünk, dobjuk ki, ami felesleges, s minden este, akár csak pár percre, gyújtsuk meg egy mécses parányi lángját. Így őrizzük meg életünket, önmagunkat az újesztendőre.


Az újév kezdeti, nehéz időszakát sokan vidám kavalkáddal is megünneplik. Ennek célja, hogy a hangos jókedvvel elűzzék a tél sötétjét, s egyes népek legendái szerint, a szellemek rosszindulatát is. Pécs idén Európa kulturális fővárosa lett. A számtalan színházi, zenei program mellett idén ősszel egy ezoterikus rendezvénnyel is kedveskedünk a spiritualitásra vágyóknak, a személyiség mélységeit keresőknek. 2010. november 6-án várunk az Ezoterikus Expon!

Amire mindenképpen számíthatsz:
Egész nap különleges előadások: intim torna, asztrológia, Tarot-kártya, a víz gyógyító ereje, Feng Shui; kipróbálhatod a tibeti hangtálakat, lesz tai chi és jóga bemutató; a szülőket és várandósokat kismama hastánccal, védikus pedagógia előadással és gyermekfoglalkoztatóval várjuk, este pedig fergeteges hastáncshow-t láthattok! Közben egész nap vásár, indiai ételkóstoló, arcmasszázs, kávékóstoló, jóslás, könyves antikvár, aszcendens meghatározás részese lehetsz, jelképes belépőjegyed pedig még tombolára is jogosít! Ezt a fergeteges fesztivált ne hagyd ki!

Részletek a programról: http://www.onlinehoroszkop.hu/ezoexpo/Időpont: 2010. november 6., szombat

Nyitva tartás: 9:00-19:30-ig
Helyszín: ANK Művelődési Ház (7632, Pécs, Apáczai körtér 1.)

Képek:
piqs.de: Kathi15.04 - Nebel
piqs.de: ArgonR - Herbstmorgen
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4596 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x