Indiai Kulturális Napok - ingyenes programsorozat
Címlap / Ezotéria / Indiai Kulturális Napok - ingyenes programsorozat

Indiai Kulturális Napok - ingyenes programsorozat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Indiát ma már nem csak ízei, zenéje, költészete vagy tájai miatt kedveljük. Teret hódított magának a divat, az öltözködés, az egészségmegőrzés, az építészet, és nem utolsósorban a spiritualitás világában. A fesztiválhét során bepillanthatunk a keleti kultúra számos jellegzetességébe: megismerhetjük az indiai táncokat, rítusokat, ételeket, filmeket nézhetünk és egy tradicionális templomot is meglátogathatunk. Az Indiai Kulturális Napok egy olyan programsorozat, amelyet a tradíció hazai képviselői és szakértői rendeznek meg. A rendezvény ingyenes! 

A 19. század közepétől megnőtt az érdeklődés India misztikus világa iránt. Kolumbusz Kristóf expedíciója, az ősi helyett egy új földrész felfedezése, pedig pusztán csak arra sarkallta az embereket, hogy az eredeti és átmenetileg szem elől vesztett célt fokozottabb erővel kutassák. A fűszerek csak az első, a gyomron keresztül vezető út volt Indiába. Anglia már munkaerőt, és az egzotikumokon túl, profán hasznot is látott gyarmatosításában. A 19. században a szellemisége iránt nőtt meg a kereslet. Valahogy magától értetődő volt, hogy India bölcsessége messzebbre nyúló és jóval több annál, mint amit egyes, angolszász kutatók állítanak párezer éves múltjáról. Gyökerei több tízezer éves múltra nyúlnak vissza. Szentírásaik és tanításaik pedig olyan állandó és örök értékeket tartalmaznak, amelyek sosem veszítenek aktualitásukból. Kultúrája és tudása, amit rejtett, magáért beszélt – több puszta kuriózumnál.


Indiát ma már nem csak ízei, zenéje, költészete vagy tájai miatt kedveljük. Teret hódít magának a divat és öltözködés világában, színeket hoz be, imádjuk természetességét, meghódolunk építészetének és tanuljuk egészségmegőrző technikáit. A különleges szépség egyik szimbóluma is lett. Hogyha spiritualitásról beszélünk akaratlanul is felé fordulunk szellemben, mivel az egyik legöregebb kultúra a Földön, karöltve a kínai civilizációval. India végső soron a hab is a tortán, hiszen vallása az, ami ma, a legtöbb embert elvarázsolja. Minden embert magába olvasztó, kedve és képessége szerint kezelő, varázslatos rítusokat tartalmazó. Nem lehet figyelmen kívül hagyni.

2010 novemberében különleges rendezvénysorozatra invitálunk. Az Indiai Kulturális Napok egy olyan programsorozat, amelyet a tradíció hazai képviselői és szakértői rendeznek meg. A programok az egész hét során ingyenesek! November 13-án a Budapesti Művelődési Központ biztosít otthon az eseménynek, a zenés programokat és előadásokat pedig indiai vásári kavalkád kíséri. A délutánt megkoronázandó pedig minden látogatót vendégül látnak egy ingyenes, hagyományos, lakto-vegetáriánus vacsorára.November 14-én indiai filmklubba csöppenhetünk
, 15 órától egészen 21 óráig láthatunk vetítéseket. Azok, akik a vasárnapi műsorról lemaradnának, a filmeket ismétlésképpen megnézhetik az azt követő hétfői, keddi vagy csütörtöki napokon is (15,16,18-án)!

A kulturális napokhoz tágabban kapcsolódó események 17-én, szerdán a Dívali díszvacsora, vagyis a Fényadó Ünnep (www.divali.hu), és 18-án, a tudományosabb hangvételű Létkérdés Konferencia (www.letkerdes.hu).


November 20-21-én pedig a Budapesti Hare Krisna Templom ad otthont a rendezvénynek
. Itt a látogatók zenés istentiszteletnek, hagyományos ajánlási ceremóniának lehetnek tanúi. A program során legendákban, kedvtelésekben, és színes történetekben bővelkedő körvezetéseket is szerveznek az érdeklődők számára (egyedül ezek járnak jelképes belépő költséggel)!

www.krisna.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4274 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x