Jelek, a bolygók, a szervek és a testrészek kapcsolatában...
Címlap / Ezotéria / Jelek, a bolygók, a szervek és a testrészek kapcsolatában

Jelek, a bolygók, a szervek és a testrészek kapcsolatában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Minden állatövi jegy más és más betegségekre hajlamos. A bolygók, a csillagjegyek és a szervek között igen erőteljes kapcsolat áll fenn. Az Asztrológia és egészség tárgykörében legjobb, ha képzett természetgyógyász is az asztrológus, mivel a növények ismerete és a bolygók ismerete egyaránt szükséges az egyszerű felismeréstől a gyógyító testi-lelki folyamat megindításáig... 

Minden állatövi jegy más és más betegségekre hajlamos. A bolygók, a csillagjegyek és a szervek között igen erőteljes kapcsolat áll fenn. Az Asztrológia és egészség tárgykörében legjobb, ha képzett természetgyógyász is az asztrológus, mivel a növények ismerete és a bolygók ismerete egyaránt szükséges az egyszerű felismeréstől a gyógyító testi-lelki folyamat megindításáig.

Kos = fej, de alsó állkapocs is. A fejen belül azonban fültőmirigytől lefelé, valamint a kisagyi rész és az orr = Bika. A szemek a Skorpió jeléhez tartoznak, de a Hold a férfi jobb, a nő bal szemét jelképezi. A Nap viszont a férfi bal és a nő jobb szeme. A test jobboldala a szoláris, a baloldal a lunáris oldal. El lehet gondolkodni azon, hogy a szív miért éppen a baloldalon van. Jobb fül = Szaturnusz, bal fül = Mars. A hallás maga a Szaturnusz (Beethovennek Szaturnusz kvadrát Ascendense volt). A fül a hatalommal és az engedelmességgel kapcsolatos. Tudjuk, milyen gyakori 2-3 éves korban a középfülgyulladás. Ekkor ismerkedik a gyerek az engedelmesség fogalmával. Felső fogsor = Kos, alsó fogsor = Bika. Orr =Skorpió.

Bika = nyak, száj, alsó állkapocs, nyálmirigyek, fültőmirigy. Nyakon belül minden a Bikához tartozik, a nyaki erek, A garat, a csigolyák, egészen a C7-ig (7. csigolya). Itt lépnek ki a felkar, a vállízület érző és mozgató idegei. Ha a C7-nél valami becsípődik, akkor például elzsibbadhat a kar. A nyelőcső a Bikában kezdődik, de az Ikrek és a Rák jelében folytatódik. A Bika és a Kos szülötte hajlamos a homlok- és arcüreggyulladásra.

Ikrek = váll, kulcscsont, szegycsont, bordák, lapocka, mellkas. A nők melle kivétel, az esztétikai jelentőségét tekintve Vénusz, funkcióját tekintve Hold (a gyermek táplálása például: Rák-Hold). A tüdők a Merkúr területe. Megfázásra igencsak hajlamos az Ikrek, a Bika és a Kos szülötte, a Ráknak nagyobb esélye van a mellhártyagyulladásra. Az Ikreknek még a tüdő és a gége a különösen érzékeny pontja.

Rák = maga a mellkas. A légző rendszert a Merkúr képviseli. A hát a lengőborda magasságáig Rák, de a hátgerinc, mint tartás az Oroszláné, mint csontozat a Baké. A bőrhöz is két bolygó tartozik, esztétikailag a Vénusz, védelmileg a Szaturnusz. A Rák területe még a gyomorszájtájék, a has felső része a rekeszizom magasságában, ide tartozik a gyomor is, a nyelőcső, a gyomorszáj, a napfonat, a csigolyák a C7-től a lumbális csigolyákig. A Rákhoz rendelt a máj, az epe, a hasnyálmirigy, a lép és másodlagosan az anyaméh, mert ez elsősorban Hold hatású. Ide sorolhatók az emlők is.

Oroszlán = szívtájék és a szív = Nap. A szívbillentyűzavart a Nap kvadrátja a Plútóval vagy az Uránusszal okozhatja. Az Oroszlánhoz általános értelemben a hátgerinc, a gerincvelő és a l2 pár ideg tartozik. Az Oroszlán területe az alkar és a csukló is, amely egyben a Szűzhöz is tartozik.

Szűz = A Rák után a Szűz területe a hasnyálmirigy, az epe, a máj, a lép, a patkóbél, a vékonybél és az emésztés folyamata, egészen a jobb csípőárokig, ahol a féregnyúlvány van (a szervezet alsó mandulája), ez a Szűz - Skorpió választóvonala. Itt kezdődik a felszálló vastagbél, amely már a Skorpióhoz tartozik. Ebből következik, hogy vakbélgyulladásra a Szűz és a Skorpió jelben születettek hajlamosak leginkább. A csukló, a kézfej és az ujjak is a Szűz területe.

Az egyes ujjakat azonban más-más bolygó képviseli: hüvelykujj = Mars, mutatóujj = Jupiter, középső ujj = Szaturnusz, gyűrűsujj = Nap, kisujj = Merkúr. A hüvelykujj alatti terület = Vénuszdomb, a tenyér külső széle = Hold-domb.

Mérleg = lumbális csigolyák, vesék (a keresztcsont azonban a Skorpióhoz tartozik), nőknél a petefészek, férfiaknál a herék. A vese, mint szerv, valamint a herék és a petefészek vénuszi hatás alatt állnak.

Skorpió = húgycső, húgyhólyag (a húgyutak részben még a Mérleghez tartoznak), felszálló vastagbél, leszálló vastagbél, végbél. A vastagbél szerepe, a víz visszaszívása is ide sorolható. A nemi szervek, gáttájék is a Skorpió területe.

Nyilas = a keresztcsonti rész osztozik a Skorpióval, de a csípőlapát, felső combcsont, csípőízület már a Nyilas területe.

Bak = térd.

Vízöntő = lábszár és részben a boka, amely másrészt a Halakhoz is tartozik.

Halak = lábfej, talp

A zodiákus jelek és testtájak kapcsolata még nem fedi le azokat a szerveket, amelyek életfontosságúak, s amelyek a mindennapi életben képviselik az anyagcserét, az érzékszervi és tudati létezésünket. Ezeket a szerveket a hagyományok a bolygókkal kapcsolják össze. Lássuk tehát, hogy a bolygók milyen összefüggésben vannak a szervekkel, illetve szervrendszerekkel.

Nap: szemek, hátgerinc, szív, nagyagy.

Hold: kisagy, méh, szem, jobb emlő, gyomor, folyadék- és nedvkeringés.

Merkúr: légzőszervrendszer, idegrendszer (de a vegetatív idegrendszer Uránusz), mozgásszervrendszer, nyelv, beszédközpont az agyban.

Vénusz: a szervezet mirigyes sejtállománya, elsősorban mirigyrendszere, kötőszövetrendszer, különös tekintettel a zsír-raktározásra, továbbá a szervezet kiválasztó rendszere, elsősorban a vesék, a bőr, a bal mell. A belső elválasztású mirigyek Vénusz és Plútó analógiával azonosak.

Mars: a szervezet védekező rendszere, izomzat, vasháztartás.

Jupiter: fehérje, szénhidrát-anyagcsere, növekedés (súlyban is), máj, a Vénusszal együtt a kötőszövet, hólyag, vörös csontvelő, felszívódás.

Szaturnusz: ízületek, csontrendszer, lép, körmök, ásványi anyagcsere forgalom, a Vénusszal együtt a bőr, Marssal együtt a fogak, szőrzet.

Uránusz: vegetatív idegrendszer.

Neptunusz: nyirokkeringés a Holddal együtt.

Plútó: a szervezet regeneráló képessége, valamint a Vénusszal együtt a belső elválasztású mirigyek, pl. pajzsmirigy, tobozmirigy.

Már utaltam rá, hogy a bolygók szimbolikusan leképezik a világmindenséget, és ennek megfelelően egy-egy princípium tartalmazza a hozzákapcsolt testi-lelki összefüggést, ásványokat, növényeket, tárgyakat, emberi viselkedési mintákat, élethelyzeteket úgy családi, mint munkahelyi értelemben.

Nagyon leegyszerűsítve ezt azt jelenti, hogy ha megfogunk egy ásványt, vagy ha kimegyünk a napra, sőt, Ha valaki a napsugaras tekintetével ránk tekint, akkor is megélhetjük a Nap princípiumát. De akkor is, ha bámuljuk egy szép napraforgó tányérját, vagy éppen szotyola magot eszünk, vagy gyönyörködünk egy sörényes oroszlán fenséges megjelenésében, vagy egy pompás palota építészeti együttesén. Az utóbbiak a tökéletességet szimbolizálják. A tökéletesség és a szeretet univerzális fogalmak. Valamilyen módon összefüggésben vannak egy átfogó istenképpel, amely összefogja a világot. A testünkben ennek a leképeződésnek megfelel az agy, a gerinc és a szív. Ezek mindegyike valamilyen módon összefogja azt az egységet, amelyet most magunknak gondolunk.

Javaslap, 2001 Kos, IV. évfolyam 3.(39.) szám - Kalo Jenő
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 28111 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x