Te beengeded az életedbe a véletlent?
Címlap / Ezotéria / Te beengeded az életedbe a véletlent?

Te beengeded az életedbe a véletlent?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-25

Valljuk be, nem szívesen bízzuk magunkat a véletlenre. A tudomány és a technika gyors előrehaladásának köszönhetően erre többnyire nem is vagyunk rászorulva, bár persze kérdés, mi volt előbb: a modernizáció hívta életre bebiztosítás iránti vágyunkat, vagy veleszületett tulajdonságunk a garancia a folyamatos fejlődésre. Esetleg a sors akarja így?  

Szoktuk mondani, hogy véletlenek márpedig nincsenek. Hát persze, hogy nincsenek: nem szeretjük, ha valamibe nincs beleszólásunk, ezért mindent megteszünk, hogy kiiktassuk őket az életünkből. Szép modern világunkban, az internet korában minden irányításra szoruló ügyes-bajos dolgunk pórázát a kezünkben tarthatjuk, méghozzá úgy, hogy az a lehető legkevesebb erőfeszítésünkbe kerüljön. Ha kezdünk elálmosodni, de szeretünk tévé mellett álomba szenderülni, csak be kell állítanunk, hogy mennyi idő után kapcsoljon ki. A munkahelyi késésre sem lehetne már kifogás, hogy nem ébresztett az óra… Hiszen a mai telefonok többségét „szundi” funkcióval dobják a piacra – ez pedig azt jelenti, hogy hiába nyomjuk le félálomban a telefon ébresztőjét, és alszunk vissza, mobilunk nem tűri a lustaságot, és tíz perc múlva újra jelez. És ha munkába menet esetleg eltévednénk a reggeli koffeinhiánynak köszönhetően, csak pötyögünk kettőt a GPS-en, és újratervez – na, nem az agyunk, azt nem kell használnunk. Mi csak hátradőlünk és hagyjuk, hogy a problémák megoldódjanak maguktól – nélkülünk.


Vannak azonban helyzetek, ahová nem ér el a technika keze – és akkor végre főszerepbe kerül: a Sors. Ez a megfoghatatlan, misztikus, definiálatlan kifejezés, melyet akkor kezdünk el emlegetni, ha valami nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ha egy randi balul sült el, vagy a hőn áhított férfi nem hívott fel, esetleg nem sikerült jól az állásinterjú, régi ismerősként üdvözöljük a Sorsot. De miért tesszük? Hogy megmagyarázzuk a dolgot – vagy azért, hogy megszabaduljunk hibáink következményeinek terhétől? Ha sosem bízzuk a véletlenre magunkat, hogy lehet, hogy hirtelen egész életünkre kiható dolgok alakulását adjuk a Sors kezébe, mondván: győzzön ő – úgysincs beleszólásunk, ha máshogy rendeltetett. Előszeretettel hozakodunk elő ilyen mondvacsinált érvekkel, bár lelkünk mélyén tudjuk, hogy valójában nem egészen így van. Hiszen nem mindegy, hogy nincs beleszólásunk, vagy egyszerűen csak feladtuk… Gyarló emberi tulajdonság másokat okolni saját mulasztásaink miatt – és ha nincs épp kire kenni, a Sors mindig kéznél van. Ennyi lenne hát, egy remek kifogás bármely helyzetre? Mi a Sors? Gyengék védőbástyája, mely mögül ha nem merészkedünk ki, biztos, hogy nem is érünk el semmit – de legalább a kudarc nem a mi kudarcunk? Ha valami túl nehéz, feladjuk a terhét ahelyett, hogy elcipelnénk hátunkon a célvonalig?


Ahány ember, annyi magyarázat, elvégre mindenkinek mást jelent hinni a Sorsban. Vannak, akik csak viccből emlegetik néha, és vannak olyanok is, akiknek ebben van a hitük. Hinni ugyanis mindenki hisz valamiben – Istenben, saját magában, a Sorsban… Hiszen agyonszabályozott társadalomban élünk – mindennek megvan a rendje-módja, és mi csak tesszük a dolgunkat nap, mint nap. És amikor túlságosan feszített a tempó, elengedjük a gyeplőt, hátradőlünk és hisszük, hogy valami fentről átveszi az irányítást akkor is, ha mi épp időt kértünk.Képek:
piqs.de: Patricus2 - I have managed it!
piqs.de: matrixiceman: Diosa
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3462 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x