Gyógyítsd meg a szíved!
Címlap / Ezotéria / Gyógyítsd meg a szíved!

Gyógyítsd meg a szíved!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A mai ember többnyire a racionális elméjében él és nem a szívében, ami sokszor gátolja feladatai elvégzésében és a megfelelő életvitelben. A szívcsakra meditáció célja a szokásainkból, a gondolkodásmódunkból és az életvitelünkből adódó belső feszültségek feloldása, illetve a külső környezetünkből érkező negatív tapasztalatok által létrejövő blokkok megszüntetése. 

A mai ember többnyire a racionális elméjében él és nem a szívében, ezért a szívcsakra általában nem teljesen nyitott, így nem tudja elvégezni feladatait; úgy mint adás és elfogadás, nyitottság és megbocsátás, illetve kapcsolódás a teremtő végtelen nyugalmához és szeretetéhez. Ezek azok a feladatok, amelyek a szívcsakrához társíthatóak. A folyamatosan jelen lévő bizalmatlanság, félelem és merevség pedig testi szinten is kialakuló problémákhoz vezet, íme néhány példa az előforduló számtalan helyzetre:
  • szívpanaszok – vagyis amikor nem hallgatunk a szívünkre;
  • vérkeringési rendellenességek - ha nem engedjük a szeretetet szabadon áramlani;
  • autoimmun betegségek alakulnak ki saját szükségleteink elnyomása esetén, amikor önmagunk ellen harcolunk;
  • allergia léphet fel, ha túlságosan érzékenyek vagyunk a támadásokkal, bántásokkal szemben;
  • rákos megbetegedések alakulnak ki többek között érzelmi fásultság, görcsös viselkedés, vágyaink korlátozása, stb. esetén.
Mindezek a panaszok néhány példát jelentenek a szívvel összefüggő betegségek közül, melyek a szívcsakránkban fellépő zavarokra figyelmeztethetnek bennünket.

Mivel a szívcsakra a levegőelemhez tartozik, ezért egy 10 évvel ezelőtt tanult légző gyakorlatot szeretnék megosztani a kedves olvasóval.Hogyan lazítsuk el a testünket?

Először is biztosítsunk magunknak nyugodt, kényelmes körülményeket. Gondoskodjuk arról, hogy senki és semmi ne zavarhasson meg bennünket a gyakorlat végzése közben. Hallgassunk az alkalomhoz illő, lágy zenét. A gyakorlat tarthat 20 percig, de akár egy óráig is. Ez teljes mértékben attól függ, hogy mennyi időt tudunk rászánni, vagy mennyire tudunk elmélyülni az élményben. Üljünk le egyenes háttal, „nyitott” vállakkal, kezeink a combjainkon pihenjenek. Mivel én ebben a pózban nem tudok igazán ellazulni, ezért hanyattfekvő vízszintes helyzetben próbálom megtalálni a számomra legkényelmesebb állapotot. Azt javaslom tehát, hogy az olvasó maga döntse el, hogy az ellazuláshoz ülő vagy fekvő helyzetet választ-e.

Miután kényelmesen elhelyezkedtünk, próbáljuk meg fokozatosan ellazítani a testünket. Mozgassuk meg kétszer-háromszor lábujjainkat, majd miután megfeszítettünk őket, engedjük el és hagyjuk, hogy nyugodt, kényelmes, laza állapotra találjanak. Ugyanígy járjunk el minden testrészünkkel: a lábujjak után, amikor a talpizmainkat tudatosítottuk, mozgassuk meg bokáinkat előre-hátra, jobbra-balra, körbe-körbe mindkét irányban. Ezzel a lábszár izmait is megmozgatjuk és megfeszítjük. Feszítő és hajlító combizmainkat is próbáljuk meg tudatosítani, ehhez forgassuk befelé és kifelé lábainkat. Majd ezek után jöhetnek a farizmok, a végbélzáró izom, a húgycső gyűrűs záróizma, a hasizmok, a hátizmok, a mellizmok, a vállak, a karok, a kezek és az ujjaink. Próbáljuk meg apró, kis mozgásokkal megfeszíteni, majd ellazítani őket. Végül pedig következzenek a nyak, illetve a fej izmai: nyissuk ki és csukjuk be a szánkat, mosolyogjunk, mozgassuk meg a nyelvünket, nyissuk ki és csukjuk be a szemeinket, csukott szemhéjaink alatt nézzünk föl-le, balra-jobbra, körbe-körbe mindkét irányba, húzzuk föl a szemöldökünket, majd engedjük el.

Amikor egy adott területre koncentrálunk, akkor az összes eszünkbe jutó izmot feszítsünk meg egy kicsit, majd engedjük el. Így haladjunk végig az egész testünkön. Minél több időt és figyelmet szánunk erre a lazító gyakorlatra, annál nyugodtabbak és lazábbak leszünk.

Irányított szívcsakra meditáció
Miután az egész testünket ellazítottuk, próbáljunk meg nyugodtan, egyenletesen lélegezni. Gondolataink áramlása ne zavarjon minket. Ne próbáljuk meg tudatosan leállítani a gondolatáramlást, mert nem lehet. Hagyjuk a felbukkanó gondolatainkat a saját medrükben folyni, és ne adjunk rájuk semmilyen érzelmi reakciót. Figyeljünk a légzésünkre. Lassan próbáljuk meg végigkövetni a levegő áramlását a testünkben. Néhány nyugodt lélegzetvétel után vegyünk pár mély lélegzetet, hogy a mellkasunk kiemelkedjen és megfeszüljön. Ilyenkor testünket teljesen töltsük föl levegővel. A mély lélegzetvételekkel mellkasunk és szívünk megnyílására tudjuk irányítani a figyelmünket. Ezután térjünk vissza a nyugodt, egyenletes légzésekhez.
Most képzeljük azt, hogy nem az orrunkon – szánkon keresztül lélegezünk, hanem a mellkasunkon – szívünkön keresztül áramlik a levegő. Tapasztalataim szerint ez nagyon könnyen megy. Élvezzük hát ki néhány lélegzetvétel erejéig ezt a felismerést. Ezután pedig képzeljük azt, hogy nem levegő áramlik testünkbe a szívünkön keresztül, hanem szeretet, tiszta fény, meleg, kristálytiszta energia.Folytassuk a gyakorlatot

Képzeljük el, hogy nyitott szívcsakránkon keresztül boldogságot, tiszta, gyógyító fényt lélegzünk be, ami folyamatosan feltölti mellkasunkat. Kilégzéseinkkel pedig félelmeink, haragunk, betegségeink, fájdalmaink távoznak belőlünk. Szeretetet be, fájdalmat ki. Fényt be, sötétséget ki. Érezzük, ahogy mellkasunk megkönnyebbül, szabaddá és nyitottá válik.
Majd képzeljük el, hogy minden egyes belégzéssel mellkasunkból továbbáramlik ez a gyógyító energia a végtagjaink felé, kiszorítva az ott lerakódott szennyezőanyagokat, felszabadítva a feszültségeket. A tiszta, szerető fény fokozatosan feltölti a lábainkat a bokáktól, a térdeken át egészen a csípőig. Minden egyes belégzéssel egyre följebb és följebb áramlik bennünk a fény. Minden egyes kilégzéssel pedig könnyebbek és szabadabbak leszünk. Feltöltődünk köldökig, mellkasig, vállakig, onnan végigáramlik az energia az ujjainkig, majd feltöltődnek a kezeink, karjaink, nyakunk, arcunk, tarkónk, egészen a fejünk tetejéig.
Könnyűvé válunk és ebben a lebegésben végigjár bennünket a szerető, gyógyító erő. Képzeljük el, hogy testünket átformálja, átrendezi, megnyugtatja, meggyógyítja ez a belélegzett energia, amelyet a későbbiekben még sokféle gyógyító, építő célra használhatunk fel.

Most csak maradjunk meg ennél az állapotnál, ameddig csak tudunk. Majd amikor úgy érezzük, hogy elég volt, mozdítsuk meg az ujjainkat a kezeinken és a lábainkon, mozgassuk meg vállainkat, nyakunkat, majd jól nyújtózzunk ki. Lassan nyissuk ki szemeinket. Köszönjük meg a teremtőnek ezt a csodálatos élményt, és őrizzük meg magunkban a szeretetet, amelyet próbáljunk meg a környezetünk felé is kisugározni.

Aki végigolvasva a leírtakat úgy döntött, hogy szeretné kipróbálni a tisztító szívcsakra meditációt, szembesülhet azzal a problémával, hogy mindezt meg kell jegyeznie, vagy logikai megértés után „belülről” irányítania a testi ellazulási folyamatok mellett az arra épülő vizualizációt is, ami nem könnyű feladat. Ezért igazán sikeres akkor tud lenni ez a gyakorlat, ha van mellettünk valaki, aki irányítani tudja a meditációnkat. Valaki, aki maga is lelkes rajongója, gyakorlója a meditációnak, és tapasztalatával, nyugalmával, hangjával segíteni tudja a többi gyakorlót az ellazulásban és az élményben való elmélyedésben. Emellett az egyéni foglalkozás azért is kevésbé hatékony, mint a csoportos, mert ha több személy gyakorol együtt, akkor a rezgések összeadódnak, és a meditáció közben felerősödő közösségi tudat óriási segítséget nyújt. Igény esetén a közös gyakorlással, illetve a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban állok szíves rendelkezésükre.

Balobás Ferenc

Képek:
piqs.de: Barbara Unterberger - Herz aus Stein(en)
piqs.de: connor212 - gesicht
piqs.de: Louise: My heart in your hands
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5110 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x