Tenyérjóslás - Van valami különleges a tenyeremen?
Címlap / Ezotéria / Tenyérjóslás - Van valami különleges a tenyeremen?

Tenyérjóslás - Van valami különleges a tenyeremen?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Minden kéz különleges, nincs két egyforma, sokszor még a két tenyerünk is nagy különbséget mutat. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy egyediek vagyunk és sorsunk is csak a ránk jellemző módon élhető meg. Miért olvasunk vagy olvastatunk (jósoltatunk) a tenyérből? Egyértelmű a válasz, szeretnénk megismerni sorsunk titkait, de nem csak a jövőnket fürkészhetjük, segítségével felismerhetjük esélyeinket, lehetőségeinket, képességeinket, érzelmeink, elménk működését, ezáltal megérthetjük, hogyan válhatunk jobb emberré.  

Tenyérjóslás és elemzés: ősi módszer

Sok kultúra tartja úgy, hogy tenyerünk vonalai Isten pecsétjét adják ki, és a használati utasítást olvashatjuk ki belőle. A tenyér fő vonalai már a magzati élet utolsó 1-2 hónapjában kifejlődnek.

Ha belegondolunk, van benne ráció, hiszen „kezünk mindig kéznél van", így könnyedén nyomon tudjuk követni életünk fejlődési irányvonalait, és tudatosan elősegíteni azt, ami állandóan a szemünk előtt van: az életünket.

Ősidők óta tanulmányozza az ember a tenyerét, választ és segítséget várva. A tenyérolvasás igen népszerű a legtöbb kultúrában, de Indiában és Kínában van a legmélyebb hagyománya. A történelemben sokszor üldözték, de ki nem irthatták az ebből kiolvasható információt. A XVII. században tanították a német egyetemeken, és napjainkban is egyre többen alkalmazzák a Chiromantiát, vagyis a kéz tudományát - például a pszichológiában öröklött betegségek, mentális problémák diagnosztizálásához.

 

A kézelemzés (chiromantia) reális jelekkel, vonalakkal dolgozik, melyeket olvasni képes. Minél nagyobb valakinek a gyakorlati tapasztalata, annál folyékonyabban tudja olvasni a tenyérvonalakat.

Jobb vagy bal?

Mind a két kezet vizsgáljuk, és bár az aktív kéz (jobbkezesnél a jobb, balkezesnél a bal) a fontosabb, mindig meg kell figyelni a passzív kezet is, és összehasonlítani a kettőt.

A passzív kéz megmutatja a múltat, az eredetet, azt, hogy milyen képességekkel, adottságokkal, lehetőségekkel érkeztünk, megmutatja önmagunk lényegét.

Az aktív kéz mutatja a jövőt: mit használtunk fel lehetőségeinkből, merre haladunk és mennyit fejlődött személyiségünk az életben. A tenyér vonalai változnak: megjelennek, nyúlnak, szélesednek, megrövidülnek, eltűnnek, színt vagy helyet változtatnak.

Általában lassan, olyan ütemben, ahogy öntudatlanul mozgatjuk a kezünket tevékenységeink, gondolkodásunk során, ezt tükrözi a tenyerünk vonalaiban bekövetkező változás is: láthatóvá teszi érzelmeinket, vágyainkat, céljainkat, pillanatnyi önmagunkat.

A vonalak az ember lelki, szellemi énjének, a tudatalatti vonalait rajzolják ki, ezek válnak olvashatóvá a hozzáértő ember szeme előtt.
 1. Az életvonal a földi, anyagi érdekeltséget jelenti. Kiindulási pontja a születés, utána a csecsemő-, gyermekkor, felnőttkor, öregkor.
 2. A fejvonal az értelmi érdekeltséget, tetteink erejét, a tudatosságot jelzi.
 3. A szívvonal jelenti a szellemi érdekeltséget, az eszményi szeretetet, az összetartozás érzését.
Az erősebb energiák nagyobb, szélesebb vonalat vetnek, a gyengébbek sekélyebbet, finomabbat.


 • Örvénylő energiáknál sziget, gyűrű képződik.
   
 • Az elágazások az erőeloszlások jelképei.
   
 • A hullámvonalak a bizonytalan energiát jelzik.
   
 • A töredezett vonal a legyengült energiát, a kereszt és csillagjel az egy helyzetre koncentráló energiát.
   
 • A rácsozat a megosztott erőket, az oldalról jövő akadályokat.

A valóságot látva segítséget kapunk ahhoz, hogy életünket a „kezünkbe vegyük", és tudatosan megélhessük a bennünk rejlő lehetőségeket, a legjobb formában: test, lélek és szellem szinten.

Nem kell jóstehetséggel rendelkezned ahhoz, hogy megtanuld kiolvasni a tenyerekben rejlő mondanivalót, a vonalak, dombok, háromszögek, formák mögött rejlő üzeneteket.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 39576 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x