Dadi Janki - 95 évesen is a belső szabadságot hirdeti
Címlap / Ezotéria / Dadi Janki - 95 évesen is a belső szabadságot hirdeti

Dadi Janki - 95 évesen is a belső szabadságot hirdeti

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-28

A Brahma Kumaris Spirituális Egyetem vezetője szerint úgy tudunk másokon és magunkon is segíteni, ha inspiráló életet élünk. India első női lelki vezetője mást sem tesz több, mint 70 éve, csak járja a világot és e szerint a gondolat szerint él. 

Amikor a betegségemet diagnosztizálták, azt gondoltam, amit szinte mindannyian, ha valamilyen kudarc ér bennünket. Legyen az pénztelenség, gyász, megromlott házasság, vagy akár az állandóan sikertelen fogyókúra, általában megpróbáljuk egyszerűen, kívülről megoldani a felmerülő gondot. Gyógyszert keresünk, ahogy én is tettem, elodázzuk a problémát, nem veszünk róla tudomást, megcsaljuk a másikat, vagy másik kúrába kezdünk. Lelkünkben csak sok évnyi kudarc után kezdünk el kutakodni, vagy még akkor sem. Gyerekkorunkban természetesen él bennünk a spiritualitás és a családi fészekben védelmez minket a mágikus gyermeki gondolkodás. Később azonban, amikor eltűnnek a sokat feszegetett korlátok és a társadalom szemében felnőtté válunk, a szabadság örömét évek múltával felváltja a kétségbeesés.


Mint amikor kamaszkoromban az óriáskeréken fölfelé menet rájöttem, hogy félek a magasságtól. Ahelyett, hogy megpróbáltam volna körülnézni, élvezni a kilátást, vagy mondjuk megtudni, mitől is félek valójában, tekintetemet cipőm orrára szegezve kapaszkodtam az ülésbe, ami nemhogy csökkentette, még fokozta is félelmemet. Leélhetjük így is az életünket, görcsösen kapaszkodva az anyagi világ egyszerűnek tűnő törvényeibe, kívül keresve az okokat, mindig a körülményeket, vagy másokat hibáztatva, tekintetünket a földre szegezve, örök hiányérzetet hordozva magunkban. Azonban míg sebeinket csak kívülről gyógyítjuk és pillantást sem vetünk azok gyökerére, addig esélytelenek vagyunk. Igen ám, de ki az, akit vezetőnkül választhatnánk? Az útra egyedül lelni csak keveseknek sikerül. Ha nekiindulunk végre, csodálatos látni, hogy tárulnak ki az eddig zárt ajtók előttünk, nagy lehetőség, hogy megpillanthatjuk eddig ismeretlen részeinket, ám a mindenfelé nyíló ajtókon nem csak a könnyen kezelhető, s feldolgozható információk, tartalmak ömlenek be hozzánk, ezért elengedhetetlen, hogy szükség esetén hiteles vezetőt találjunk magunknak.

Dadi Janki szerint úgy tudunk másokon és magunkon is segíteni, ha inspiráló életet élünk. India első női lelki vezetője mást sem tesz több, mint 70 éve, csak járja a világot és e szerint a gondolat szerint él, még most, 95 évesen is.

Miközben szót ejt a káoszról és zűrzavarról, mely eddigi életstílusunk következménye, utat mutat, hogyan lehet ebből kilábalni. Fáradhatatlanul tevékenykedik azon, hogy embertársainak, válogatás nélkül, bárhol is éljenek a világon, megtanítsa, hogyan kell megszabadulni a félelemtől, elérni a szabadságot, akármilyen akadály álljon is előttük. Szerinte az embernek egyedülálló lehetőségei vannak, hogy megteremtse magában, s maga körül a rendet és az egyensúlyt. Kitartóan, a szeretet és az elfogadás gyakorlásával és tanításával küzd az emberi jogok elfogadtatásáért és a vallások közötti együttműködésért. Desmond Tutu püspökkel, a Dalai Lámával és Hassan Jordán herceggel együtt védnöke a Nemzetközi Jogok és Emberiesség szervezetnek.

1937-ben alapító tagja, ma vezetője a Brahma Kumaris Spirituális Egyetemnek, melyben 1 millió ember számára oktatnak meditációt a világ 130 országában. Meggyőződése, hogy elvárásaink és hiányérzeteink gyökere a beteljesületlen spirituális vágy. Ez a beteljesületlen vágy az, ami a haragot, a kielégületlenséget, a kapcsolatok megromlását okozza. A rendszeres meditáció révén az ember spirituális vágyai teljesülnek és feltételek nélkül, sikeresen tud kapcsolatba lépni bárkivel, így többé nem szorul segítségre, hanem kötöttségek nélkül tudja adni magát, azaz szeretetét. Ez a szeretet feltétel és félelem nélküli, aki ezt eléri, az tárgyilagos, tiszta, becsületes, nem pletykálkodik és nem ítél, azonban mindig éber és ébersége biztonságot nyújt mások számára is. Szerinte onnan lehet tudni, hogy valaki megtalálta Istent, hogy hozzá hasonlatossá válik. Dadi Janki hasonlatossága megkérdőjelezhetetlen, hálásak lehetünk, hogy alkalmunk adódik tanulni egy olyan asszonytól, akinek egész élete tanításai megvalósításáról szól, aki a sokszor méltatlanul koptatott, szép szavakat, mint BÉKE, BOLDOGSÁG, SZERETET, újra eredeti jelentésével tudja megtölteni és aki meg tud győzni milliókat arról, hogy elérkezett az idő, hogy értékeljük és tiszteljük mindazt, ami körülöttünk van.

Május 18-án Érezze jól magát... A legnehezebb helyzetben is! címmel tart előadást Dadi Janki és Dadi Gulzar. A Legyen motivált, legyen boldog! nevű rendezvényen rajtuk kívül további spirituális tanítók is részt vesznek. Mindkét rendezvény részét képezi a helyszíni meditáció is. Az előadások alatt interneten kérdezheti a közönség az előadókat. 

További részletekért kattints ide >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3722 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x