A fekete macska szerencsétlensége
Címlap / Ezotéria / A fekete macska szerencsétlensége

A fekete macska szerencsétlensége

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-10

Péntek 13-án egy fekete macska rohan át előtted, balról jobbra - vagy jobbról balra, s nem jár a környéken még a kutya sem. Na akkor mit csinálsz - ha vissza nem fordulhatsz, mert az is balszerencsét hoz? 

 

A fekete macska búsan bandukolt.
Nem csoda, hisz szegény csonkafarkú volt.
Tizenharmadikán, s persze pénteken
lett kunkori dísze ilyen éktelen.
Azért vesztett el abból egy darabkát,
mert az úton maga előtt szaladt át...
 
Romhányi József vicces versében hűen leírja mindazt, ami ezzel a szerencsétlen babonával kapcsolatos. A fekte macska sajtója azonban egyszerre jó és rossz. A macskamentők szerint a fekete macskának – hála az ezoterikus beállítottságú, boszorkányságok iránt fogékony macskabarát nőknek – semmivel sincs rosszabb esélyük gazdihoz jutni, mint a társaiknak.

A banya macskája

A fekete macskának ma éppen attól javult meg a renoméja, ami évszázadokon át a hátrányára vált: A boszorkány „segédjének”, ördögi jószágnak tartották. Ma már ez a szempont inkább keresetté teszi a fekete cicusokat. Régebben azonban a fekete macskát szinte soha nem tartották meg az alomban, túlélését csupán a macskavédőszentek összejátszásának és a spirituális értelemben vett véletlennek köszönhette – talán emiatt is lett olyan sok babona alanya.


A legtipikusabb macskababonák:
Ha átfut előtted, akkor szerencsétlen dolog keresztezni a macska útvonalát. Az átkot megtöri, ha valaki – akár egy kutya – átmegy ott, mielőtt te átmehetnél. A babonában az a kitolás, hogy nem lehet a szituációból visszafordulni, ugyanis az is rosszat jelent.
Van, aki azt mondja, ha időben észbe kapunk, még mielőtt átfutna és sikerül hátat fordítani neki – de csakis balra fordulva – akkor a babona megfordul – szerencsénk lesz!
Egyesek szerint feloldja a babonát, ha háromszor balra fordulunk a tengelyünk körül, majd háromszor a bal vállunk felett átköpünk. Más iratok szerint lépjünk hármat hátra.
Sokan vélik úgy, hogy nem mindegy, merről is fut át előttünk a macska, Ha jobbról megy balra, akkor van baj, ha viszont balról megy jobbra, nem is jelent semmit.
Angol babona szerint ha valaki egy teljesen fekete macskában talál egy fehér szőrszálat, és azt sikerül úgy kitépnie, hogy megússza karmolás nélkül, akkor nagy gazdagság, a szerelemben pedig szerencse vár rá.
Az angol tengerészek viszont egyenesen a szerencse zálogának tartották főleg a fekete macskákat. Minden valamire való hajón voltak macskák, akiket, mivel jó egerészők voltak, nagy becsben tartottak.
A japánok szintén éppen ellenkezőleg vélekednek a fekete cicáról. Náluk is szerencsehozónak tartják!


3 tuti tipp, ami semlegesít:
1. Fogadj be egy fekete macskát (lásd a cikk végén!) – de csak akkor, ha tényleg jó gazdija leszel!
2. Készíts macskaszőrből és valamilyen apró, cicás tárgyból macska-amulettet.
3. Hagyd a babonákat! Simogasd meg a cicust, ha hagyja magát és menj tovább!

A képeket köszönjük a www.macskamentok.hu alapítványnak – aki szeretne bármilyen cicát örökbe fogadni, látogassa meg oldalukat!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 65934 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x