A pozitív gondolkodók szektája - távozz tőlem sátánsárkány!...
Címlap / Ezotéria / A pozitív gondolkodók szektája - távozz tőlem sátánsárkány!

A pozitív gondolkodók szektája - távozz tőlem sátánsárkány!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-13

Valaki észreveszi, hogy elveszett a fülbevalója, keresgéli a járdán. Odamegy egy másik ember, vigasztalni: "lehet, hogy már korábban elvesztetted..." Mire a keresgélő: "távozz tőlem, negatív sátánsárkány!" Értem én, hogy az illető meg akarta találni az ékszert, és azt is, hogy igyekezett pozitívan programozni: "meglesz, meglesz". De a reakció hevessége, amivel rátámadt a másik emberre, megdöbbentett. A párbeszéd a minap esett meg egy ezoterikus klub előtt(!).  

Mivel eddig csupán kisebb vallási gyülekezetek tagjaitól hallottam mások lesátánozását – olykor a mindeneket szerető és elfogadó Krisztus nevében -, elgondolkodtam, hogy hogy jön ez a pozitív gondolkodáshoz, az ezotéria szellemiségéhez, a szeretethez és az önismerethez… Nos, alapvetően sehogy.

Ez nem pozitív gondolkodás – vagyis olyan hozzáállás, ami a jót látja a világban, alapvetően jóindulatú – hanem görcs, félelem.

„Jajj, távol kell tartanom magam minden negatív gondolat kísértésétől, mert jujj lesz nekem, bevonzom a végzetet”. Ennek egy fokkal rosszabb változata, aki másokon kéri számon mindezt. Mondjuk a rákbeteg kollégát „segíti” ezzel: „vajon mivel vonzottad be a betegséget? Biztos sok benned az elfojtott negativitás, gondolj szépeket, meggyógyulsz”. Én, ha kicsit is tökös beteg volnék, a kartotékos dossziéval püfölném laposra az ilyen segítőt – és máris nem volna bennem annyi elfojtott negativitás…

A partra vetett halat se terápiázni kell, hogy mivel vonzotta be a szárazföldet – hanem gyorsan visszadobni a vízbe.

Mi nem pozitív gondolkodás?

  • Ha a lócitromot tejszínhabnak hazudjuk…

  • Ha még mindig lócitromnak látszik, akkor teszünk a tetejére tejszínhabot…
  • Ha valaki még mindig felismeri, hogy lócitrom, akkor lesátánozzuk…

Félreértés ne essék: a pozitív gondolkodás: JÓ!

De csak akkor működik, ha jóindulat, belső béke, és egyáltalán: pozitív érzelmek vannak mögötte. Negatív érzelmekkel, rosszindulattal, haraggal telve nem lehet érdemben pozitívan gondolkodni, ez a világ legnagyobb képmutatása lesz, és egyetlen, mondjuk, ráksejtet se téveszt meg. Érdekes, hogy fordítva fel sem merül: a boldog, elégedett, kiteljesedett ember egyszerűen nem tud negatívan gondolkodni, beszélni!

A boldog ember nem tud ártani, bántani!

Képtelen rá!

Tehát először is a saját érzelmi tisztaságunkat kell megteremteni. Ez rejlik a sokat emlegetett agykontrollos „gondolat-nagytakarítás” mögött is – alapjában véve az érzelmek között kell nagytakarítani. A sárba ragadva hiába kapálódzunk angyalszárnyainkkal, gödörbe esve hiába mondogatjuk, hogy „nem is vagyunk gödörben, nem is vagyunk gödörben”.

A gödör az gödör. Buddha nem beszélt mellé, amikor egy mondatával megalapozta a buddhizmust: „az élet: szenvedés”. Ez egyenes beszéd! Érdekes módon, maguk a buddhisták korántsem tűnnek szenvedő, boldogtalan embereknek. Ellenkezőleg! Talán, mert szembenéznek az igazsággal, és igyekeznek a legtöbbet kihozni belőle?

Ha így teszünk, a pozitív gondolkodás nem válik a képmutatás filozófiájává.

Ha így teszünk, az igazság talaján fel tudnak épülni a pozitív érzelmek, és hitelessé válnak a pozitív gondolatok.
 

Ez pedig akkor derül ki, amikor másokkal kerülünk kapcsolatba… Aki a saját, sokszor irracionális félelmeivel, gyengeségeivel, indulataival szembe tud nézni, az bánni is tud velük. Át tudja alakítani őket színtiszta energiává, ki tud hozni belőlük valami jót.

Ahogy az igazi erőszakmentes vegetáriánus nem háborodik fel a másik húsevésén („gyilkos!”), mert tiszteli az útját, még ha nem is ért egyet vele, úgy az igazi pozitív gondolkodó se támadja meg agresszív kritikával a – vélt – máshogy gondolkodót. Az igazi hívő ember tiszteli a más vallásúakat, sőt, az ateistákat is. Aki nem tiszteli: az a szektás, kirekesztő-megbélyegző gondolkodású ember – voltaképpen inkvizítor. Aki pont a lényeget nem érti… És pokolian fél attól, hogy kiderül a képmutatása… ezért dühödten mutogat másokra: „ők a negatívok!”


A szerző videója a témáról - ha tetszett, iratkozz fel a csatornájára is! 
A pozitív gondolkodás akkor működik, ha hiteles

 Ha jót tételezünk fel a másikról és önmagunkról is az adott helyzetben, ha a hozzáállásunk a dolgokhoz jóindulatú, pozitív. Ha mindez pozitív tettekben nyilvánul meg, és ha kedves, tényszerű és elismerő szavakban tükröződik. Így a világ valóban egy élhetőbb, jobb hellyé válik…


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8586 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x