A Skorpió lélektani játszmája
Címlap / Ezotéria / A Skorpió lélektani játszmája

A Skorpió lélektani játszmája

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Első ránézésre "kemény", s piszkálódó, veszekedős lényük mély érzelemvilágot rejt maga mögött, valahogy úgy, ahogyan a jég, amely alatt forrongó víz található. 

A Skorpió típusú emberek megértéséhez szükségünk van arra, hogy ismerjük mély mozgatórugóikat, belső motivációikat. Első ránézésre „kemény”, s piszkálódó, veszekedős lényük mély érzelemvilágot rejt maga mögött, valahogy úgy, ahogyan a jég, amely alatt forrongó víz található. A Skorpió szimbolikája a kígyó, vagy a főnixmadár, s mindkettő képes megújulni. A kígyó levedli a bőrét, hogy újat növesszen, s főnixmadár, pedig haló poraiból támad fel. A Skorpió emberek is többször „meghalnak”, s „feltámadnak” életük során, s ezek az átváltozások mind, intenzív válsághelyzetekhez kötődnek. A válsághelyzeteket a legtöbb esetben – igaz, hogy tudat alatt – de maguk idézik elő az életükben, hogy ezek által tudjanak még inkább kiteljesedni.

A Skorpiók igen sokat foglalkoznak olyan témákkal, amelyek a tabuk világához tartoznak. Ilyen például a szülés, születés folyamata, a halál kérdése, s persze a szexualitás is. Nagyon gyakran olyan foglalkozásokat keresnek maguknak, amelyek kapcsolódnak a fenti témákkal, szülészorvosok lesznek, kórboncnokok, boncmesterek, vagy szexuális szolgáltatásokat nyújtanak. A pszichológia is erőteljesen megérintheti az életüket, s ezt a pályát is gyakran választják hivatásuknak, hiszen a halál, szexualitás, születés olyan témák, amelyeket gyakran kell a tudattalanból „előbányászni”, sokan igyekeznek a tudatos énükből száműzni ezeket a kérdéséket.

Ha a Skorpió ember mentális betegséget szerez magának, akkor gyakran teszi ezt a mániás depresszió képében, hiszen erre a betegségre jellemző egyfajta ciklikusság, valamint mélység és magasság, ami a Skorpióra jellemző. A mániás depressziós ember egyik időszakában teljesen a mélyponton van, a másikban pedig „pörög”, s teljes erőbedobással éli az életét. Valahol a kettő között van azonban az ideális állapot. Nagyon patológiás esetben szóba jöhetnek szexuális aberrációk, (necrofília, pedofília, gerontofília), valamint olyan betegségek, amelyek a másik ember manipulálásával működnek. (személyiségzavarok, pl. border-line szindróma). A Skorpió teljesen normális állapotában is szereti manipulálni a környezetét, ebből azt a következtetést vonja le, hogy másokkal szemben hatalma van, s saját világképe helyénvaló. Hatalmat szerezni a Skorpió csillagjegyhez erőteljesen kapcsolódó ember számára nagyon vonzó lehetőség, s az esetek legnagyobb részében meg is tesznek mindent ennek érdekében.

Esettanulmány:
Ferenc egy olyan munkahelyen dolgozott, ahol kamatoztatni tudta azt a személyiségrészét, amely erőteljesen kötődött a Skorpió csillagjegyhez. Olyan munkát végzett, amelyben megélhette, hogy hatalma van mások felett, - igaz, hogy bizonyos korlátok között. Azt a hajlamát is megélhette benne, hogy „kutakodhatott” mások életében, ellenőrizhette őket. Magánéletében nagyon féltékeny ember volt, párjáról mindig azt gyanította, hogy félrelép, s ennek a gyanújának sokszor hangot adott. Ellenőrizgette és nem bízott benne. Végül is az élettársa megelégelte a helyzetet, s egy idő után okot is adott arra, hogy legyen mit ellenőrizgetni, vagyis félrelépett, s nem egy alkalommal. Így eszközölte ki Ferenc – tudat alatt – a változásokat az életében, amelyek történetesen magánélete területén nyilvánultak meg, de hatással bírtak a munkájára is, hiszen nem tudott úgy teljesíteni, mint korábban.

Az, hogy olyan nőt választott magának, aki nem volt méltó a bizalmára, az Ő döntése volt, s félig-meddig Ő kergette bele társát a méltatlan szerelmi viszonyokba, hiszen nem adott meg neki egy nagyon fontos dolgot: mégpedig a bizalmát. Az események alkalmat adtak neki arra, hogy megélhesse: élete válsághelyzetbe került, átértékelje a párkapcsolatról kialakított eddigi szemléletét, s felkészítse önmagát egy új, - s az előzőnél remélhetőleg boldogabb – párkapcsolatra.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 13737 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x