Miért éppen 27 évesen hunyt el Amy Winehouse?
Címlap / Ezotéria / Miért éppen 27 évesen hunyt el Amy Winehouse?

Miért éppen 27 évesen hunyt el Amy Winehouse?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-28

Elismeréssel adózom a bulvársajtónak. Már az Indexen is olvasható az a megjegyzés, amely szerint 27 évesen hagyta el testét számos neves híresség, köztük Jim Morrison, Kurt Cobain, Janis Joplin vagy éppen Hendrix. Mi a közös ezekben az esetekben? Természetesen, kiemelve a 20. század nagy neveit, a zene, és az, hogy mindegyiküknek bevallottan nehézségeik voltak az élvezeti szerekkel. Ám a 27. korábban is a nehézségek éve volt, minden ember életében egy katarzispont. 

Sokunknak ugyan talán fel sem tűnik az egybeesés, de ha sztárokról van szó, akkor bizony pusztán a haláleset ideje egy klubba rendezheti az embereket. Nevezetesen ők a huszonhetesek.

Laikusoknak ez a 27-es szám talán fel sem tűnik, legfeljebb olyan mumussá válik, mint a 13. Ugyanakkor asztrológusoknak és az ég kutatóinak egyből bevillan a dupla visszatérés kifejezése. Mit jelent ez pontosan?


Az első aspektus: Életünk 28. évében a Szaturnusz megkezdi lassú, komótos visszatérését pályáján a születési képletben elfoglalt, eredeti helyéhez. Ez azt jelenti, hogy a Földről tekintve elkezd közelíteni azon pont felé, ahol a születés pillanatában adott földrajzi hely fölött állt. Ezt a közelítést nevezi a szaknyelv úgy, hogy visszatérés. A visszatérés pedig nem egy nap, egy pillanat, hanem hosszú idő, hiszen több fázis is van, amikor közeledik eredeti helyéhez a bolygó és hatótávba, vagyis orbisba kerül, amikor pont együttáll (egzakt), illetve amikor még együttáll, de már távolodik. A visszatérés lassú és egyfajta jojózó mozgást ír le, a bolygók látszólagos pályája a Földről szemlélve ugyanis nem mindig direkt irányú, néha átmenetileg úgy tűnik, a planéta hátrafelé halad. 29,5 évesen az embernek egzaktul áll a Szaturnusza eredeti helyén, s általában ez a csúcspontja az első nagy Szaturnusz-ciklusnak is, ami tágan 27-31 éves korig tart.

Ez egy nehéz helyzet, amely minden ember életében kihívásokkal teli. Nagy változásokat élünk át, beszűkülést, korlátokat észlelünk, szenvedünk, vagy elveszítünk dolgokat. Szaturnusz a remete, a visszavonultság, a hiány és az idő. Idő, ami világok elpusztítója. Szaturnusz a karmánk is, így igazából erősebben kapjuk meg tetteink visszahatását. Sokan ekkor házasodnak és úgymond igába hajtják a fejüket. Mások ekkor veszítik el szüleiket, megint mások ekkor repülnek ki először a szülői házból még csak. Minden esetre a régitől való elszakadás jellemző egyik oldalról, másik oldalról pedig olyan dolgok bestabilizálódása, amelyek tartósnak bizonyulnak – új utak megszilárdítása. Nem kért rendezőelv. Szaturnusz ingyen és bérmentve letisztít rólunk minden felesleges szokást, és sallangot, görcsösebbé tesz. Fáradtabbak leszünk, és először éljük meg azt, hogy valóban öregszünk. A 27 éves korban való kezdete azonban még nem minden.

A második aspektus: A Holdcsomópontok (egy fel és egy leszálló), két egymással szembenálló ún. karmapont, amelyek a Nap és Hold pályájának kereszteződéséből jönnek létre, 18 évente tesznek meg egy fordulatot visszafelé haladva, a bolygókkal ellentétesen. 18 évesen ennek megfelelően nagy löketet és energiát kaphatunk, 27 évesen azonban amikor aktív, érett korunkban először térnek vissza ellentétesen ezek (18 év egy fordulat, és még 9 év egy fél fordulat vagyis a felszállóra leszálló áll rá és fordítva), akkor először érezhetjük életünk összegabalyodását, igazi terheket. Sokszor komoly betegségeket fizikai, testi nehézségeket is hoz ez, de attól is függnek a terhek, hogy milyen jegyben s házban állnak e jelképek. A nehézségek ott ütköznek ki, ahol ez a jelkép személyes képletünkben aktiválódik. PL. 4. házban család, 7. házban házasság, stb.

A duplázás idején, 27 évesen alighogy megtörténik az első fordított csomópont visszatérés, a démonbolygóknak is nevezett jelek átvonulása, máris belecsöppenünk a Szaturnusz ciklusának erőltetett menetébe – ez a duplázás. A kettő egymás után valóban nagyon fajsúlyos, és sajnos 56 éves korban (54 és 58 között) megismétlődik – akkor már más jelentéstartalmakkal. A második ciklus alatt sokan elválnak, vagy éppen nyugdíjazzák őket, ekkor van a kapuzárási pánik és számos mentális átalakulás életünkben.


Amy képletében a Szaturnusz a szerelmi életét, magánéletét (5. ház), a Holdcsomók elméjét, személyiségét, önbizalmát (1. ház), a fellépéseit és 7. ház, megint csak kapcsolatait kezdték ki. A Szűz első 2/3-ban született egyéneknél pedig nehéz a Nap egyszerre Szűz egyszerre Oroszlán jegyben való pozíciója (a jegyek ugyanis részben fedik egymást) – a személyiség ekkor ugyanis magasra tör és nagy sikerekre vágyik, de legtöbbször vágyai eléréséhez nincs elég önbizalma.

Halála pillanatában a holdcsomópontot a Mars, a Holdat pedig a Plútó támadta. Tehát végzetes időpontban aktiválódtak életében a kontrasztok. A bulvársajtóban már felröppent a hír, hogy az életét rendezni szándékozó hírességet meggyilkolták. A Mars és Plútó valóban támadást jelenthet, azonban az idegenkezűséget a horoszkópból csak percre pontos születési adat alapján és percre pontos haláladat alapján lehetne megállapítani – egyik sem áll rendelkezésre. Mars és Plútó együtt, egy szervezet megtámadó kórra, vírusra, betegségre és egy lassan ható alantas szerre vagy gyógyszer-mellékhatásra is utalhat.

A 27-es klub tehát egyáltalán nem véletlen – bár a legtöbb embernél nem végzetesen veszélyes időszak, szóval nem eszik olyan forrón ezt a kását. Nem kell azonban azt hinnünk, hogy az asztrológia, a bolygók az égen meghatározzák életünket, mindössze jeleznek valamit, az élet ritmusát mutatják ezek a bolygók. Ismerve helyzetünket, felkészülhetünk a várható nehézségekre és türelemre inthetjük magunkat a kritikus években. Amit 27 éves korunktól mindenképpen érdemes tisztázni magunkban, hogy mik azok a felesleges dolgok, amik csak visszatartanak bennünket a fejlődésben, mik azok, amiket stabilizálni kell életünkben és mik azok a rossz szokások, szenvedélyek, káros tettek, amik esetlegesen veszélyt jelentenek életünkre. Hogyha ezeket átgondolva bölcsen cselekszünk, teljes és tiszta életet igyekszünk élni, akkor ebben az időszakban a sorsunk szerint megérdemelt pozitív, megtartó hatásokat fogjuk megkapni és csökkenthetjük a veszteségeket. Ha még előtte állunk, törekedjünk arra, hogy okosan tervezve mi magunk egészségesebben és tudatosabban éljünk, és ne lépjünk be a kultikus 27-es klubba.

Fodor Kata
www.onlinehoroszkop.hu
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6040 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x