Kézelemzés, köröm-örömök
Címlap / Ezotéria / Kézelemzés, köröm-örömök

Kézelemzés, köröm-örömök

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

A népnyelvi kifejezéseket vizsgálva gyorsan megfejthető, mit is jelentenek a körömformák, illetve a kéz körmei a tenyérjóslásban. "Kikaparja a gesztenyét" - mondjuk arra, aki eljut a lényegig, de áldozatot vállal. "Tíz körömmel kapar" az, aki nagyon szeretne eredményre jutni. "Körmönfont" - mondjuk arra a személyre, aki fondorlatos, agyafúrt, ravasz módon jut el a céljához. "Körmére ég a munka" - annak aki nem dolgozik elég serényen. Ugye mindenki számára egyértelmű, hogy a körmök a hatékony munkavégzéssel vannak kapcsolatban? 

Ha valakinek a körme puha, lágy, az inkább maga is lágy, befolyásolható, gyengébb ember, míg a kemény köröm birtokosa, aki „jól tud kaparni” kitartóbb a munkában, jobban bírja a megpróbáltatásokat.

A köröm természetes formáját még a műkörmöt viselőknél is láthatjuk. Van akinek a természetes körömformája szinte kört formáz, van akié egészen négyzetes, van az elnyújtott, hosszúkás köröm, és van az a fajta ami a vége felé kiszélesedik. A köröm formáját az ujjvégig vizsgáljuk, tehát a megnövesztett körmöket most nem vesszük figyelembe.A kerek köröm gazdája nehezen hozható ki a sodrából
, liberális, kissé befolyásolható is, pláne akkor, ha a körme állaga is puha. Ő nagyon szeretetreméltó, nagy szívű ember. A munkában szereti a változatosságot, a gördülékeny feladatokat.

A szögletes köröm gazdája éppen az ellenkezője. Stabil, kizökkenthetetlen, néha kissé darabos is lehet. Amibe belefog azt véghez viszi, viszont nehezen kerül közel az érzelmeihez. Férfiak esetében gyakoribb, nőknél a szögletes köröm férfias viselkedésre, karrierizmusra is utalhat.

A hosszúkás köröm gazdája általában érzékeny, finom lelkű, mozgékony, aktív, aki nem szereti a bezártságot.

A legyező szerűen kiszélesedő köröm gazdája kolerikus, ingerlékeny, hajlamos a dühös megnyilvánulásokra, türelmetlen természetű.A rózsaszínű körmök egészséges szervezetet és jó idegrendszert képviselnek.
A hosszúkás, rózsaszínű köröm túláradó érzékiséget szimbolizál. A széles köröm többnyire vörös, a szűk köröm pedig gyakran kékeslilás árnyalatú, ez utóbbi keringési problémára, szívbajra utaló jel. A sápadt, világos köröm melankolikus természetet ábrázol. A halvány színű köröm a „lassú víz partot mos” természetű egyénre vall, de lehet betegség jele is. A sárgás köröm - ha nem nikotintól származik - epebántalmakat vagy agyi rendellenességet jelez. A kevert, változatos színű köröm ingerlékeny, veszekedős emberek megkülönböztető sajátja. A vörös foltos körmök olyan embert képviselnek, aki örömét leli a hadakozásban, a háborúskodásban. A fekete foltos körmök vérszegénységről, emésztési problémákról árulkodnak. Ha a sápadt körmök szélein halvány folt jelenik meg, az hirtelen egészségromlásra enged következtetni. A fehér színű köröm kalciumhiányról tanúskodik.

Berta Aranka tenyérelemző

Képek: www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10295 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x