Mit jövendöl a magyar kártya Szent István hetére?
Címlap / Ezotéria / Mit jövendöl a magyar kártya Szent István hetére?

Mit jövendöl a magyar kártya Szent István hetére?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-27

Kártyajóslás 2011. augusztus 20-tól 28-ig az eredeti, reneszánsz magyar kártyával - békés ünnep, vidám nyárzárás! 

Középpontban a termékenység és a bőség legmagasabb foka – az Új kenyér hétvégéjére (augusztus 20-21.)
Augusztus 20-a nem csak Szent István király ünnepe, hanem egyúttal a bő termést hozó időszak is az évben. A termés az anyagi jellegű dolgokat mutatja. Jelenti az ingó és ingatlan javakat, a bőséget vagy a hiányt, a befolyásos kapcsolatainkat, modern szóval élve a kapcsolati tőkénket. A tökkel megjelölt lapsor tehát az ember szempontjából a termékeny időszakot is mutatja, azt a szakaszt, amikor munkája termőre fordul, maga pedig családot alapít.

"Asszony áll utadban, s mindegyre azon van,
szándékod elrontsa, a kártya így mondja."

A kilences a legmagasabb oktáv száma, ennél magasabb számot a számmisztika nem ismer – csak az ún. mesterszámokat értelmezi külön. A kilences ezért a megvilágosító, beteljesítő eszmék száma, s az ezzel jelölt lapok is ilyen értelmet nyernek.
A lap anyagi gyarapodást, pénzügyi előmenetelt, „talált pénzt” vagy könnyen jött javakat jelent. Egy egész országra vonatkoztatott kirakásnál azt mutatja, hogy a vezetők nem élnek vissza a befolyt pénzzel, s jól gazdálkodnak a rájuk bízott javakkal, illetve hogy a globális anyagi helyzet az ország egészére, a teljes lakosságra nézve általánosságban jó vagy legalábbis javuló tendenciát mutat.

A kilences ugyanakkor a befejezésre is utal, jelzi egy ciklus végét és előrevetíti egy új korszak kezdetét.A hét uralkodó lapja Mária királynő

Szintén a termékenységre utaló Tök, vagyis ebben az ábrázolásban az országalma van a kezében.  Mivel ő a magyarok nagyasszonya, ő vigyázza ezt az időszakot, így a magyar nemzet számára különösen jól alakul ez az hét. Mind a termést illetően, mind az időjárási helyzetre vonatkoztatva, mind a szerelemben és a pénzügyekben egyöntetűen nagyon jót jelöl. Védelmet hoz minden bajtól, bántástól.

A hét őrzői: A Hunyadiak
Különös szerencsét jelent, hogy az uralkodónő Mária, s az őrzők mind jobbról, mind balról hírneves Hunyadiak. Hunyadi Mátyás és Hunyadi János. Mátyás, mint őrző arról gondoskodik, hogy az ünnep méltó legyen, hogy a kultúra, a művészetek, a jelképek, a nemzetközi helyzet és az uralkodói poszt a helyén legyen. Hunyadi János pedig (Mátyás édesapja) kiváló hadvezérként arról gondoskodik, hogy az ország „hadi állapota” harmóniában legyen. Ő biztosítja, hogy a különféle hadi bemutatók, a tisztavatás és az egyéb hadászati események rendben folyhatnak.


A titkos kincs: A Szent Korona reménysége

A Szent Korona a magyarság átfogó szimbóluma, amiben minden benne foglaltatik a homályba vesző múltunktól a sokak által kétségbeejtőnek tartott jelenen keresztül a szintén titokzatos jövőig. A magyar jogállam jelképeként arra figyelmeztet, hogy egyénként és nemzetként is vállaljunk felelősséget önmagunkért, országunk helyzetéért és belül keressük a megoldásokat. A titkos kincs bennünk, magyarokban rejlik és ezt nekünk magunknak kell megkeresnünk, nem pedig kívülről várni a segítséget.

Az elmúlt idők letéteményese: Kinizsi Pál

A hűségéről, legendás erejéről és kiváló hadvezéri képességeiről híres Kinizsi Pál nyomdokaiban kell most járnunk és felelevenítenünk a hősi múltat. Ez a kártya ugyanakkor intő jel is egyúttal, felhívja figyelmünket a múltba révedés és a régi sérelmek felhánytorgatásának céltalanságára is – itt az ideje végleg lezárni és elengedni a múltat. Csak azt tartsuk meg belőle, ami épülésünkre szolgál, de azt büszkén vállaljuk fel! Kinizsi feddhetetlen alakja napnál is világosabban mutatja meg a jövőben is követendő irányt: a becsület és tisztesség útját.

Az eljövendő idő jelképe: Az ország angyala

A héten különleges védelem alatt állunk, hiszen nem más, mint maga Az ország angyala vigyáz ránk, egyúttal figyeli minden léptünket. Zöld köpenye, mely a reménység színében pompázik, sok jót sejtet. A zöld egyúttal a szívcsakra színe is, így felhívja figyelmünket az egymás iránti szeretet, önzetlenség és segítőkészség megélésére, amely téren viszont van még hova fejlődnünk.

Kapcsolódó cikk >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5170 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x