Mutasd a körmöd, megmondom, milyen vagy!
Címlap / Ezotéria / Mutasd a körmöd, megmondom, milyen vagy!

Mutasd a körmöd, megmondom, milyen vagy!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Nemcsak a tenyérből, a körmökből is lehet jósolni, pontosabban előrejelezni bizonyos tulajdonságokat, hajlamokat, betegségeket. Körmünk ugyanis nemcsak a személyiségünkről, de az egészségi állapotunkról is árulkodik. A kézhez és az ujjakhoz mérten lehet a köröm nagy vagy kicsi és ezen belül a formája is jellemet jelző lehet. Megmutatja, mire érzékeny, illetve milyen erősségekkel rendelkezik tulajdonosa. Színe és minősége jelzi az egészségi állapotot. A köröm holdja egyértelműen mutatja a nagy ketyegő, vagyis szívünk állapotát és igénybevételét.  

Mit árul el rólad a körmöd formája?
Nagy körmök
tulajdonosa: aprólékoskodó, ügyes, dolgos, mindig tevékeny.
Kis körmök tulajdonosa: szenvedélyes, izgulékony, vitatkozó, mindent kézben akar tartani.
Kicsi, kerekded: féltékeny, érzékeny, szexualitásban, szerelmében kifinomult.
Hosszú, keskeny: becsvágy, éleselméjűség jellemzi és hiúságra hajlamos.
Nagy, széles, szegletes: kereskedelmi, üzleti érzék, jó kereskedő, kitartó.
Téglalap alakú: gyakorlatias, ésszerű és reális gondolkodás.
Mandula alakú: túlérzékeny, lelkizős, de gyors felfogású, lobbanékony alkat.

Mandula alakú

A rágott köröm elfojtásokat, boldogtalanságot jelez
. Ha a köröm szélesebb, mint a hossza: haragos, perlekedő emberrel van dolgunk. A hosszúkás, hepehupás, kissé domborodó köröm gyenge tüdőre utal. A köröm hosszúkás formája hiúságról, a külsőségek kedveléséről árulkodik.


Téglalap alakú

A köröm színe elárulja tulajdonosa alapvető egészségi állapotát.
A rózsaszín egészséges embert jelez, jó idegzettel, életörömöt jelöl. A halvány, vértelen gyengült állapotra utal, a vérbő köröm mutatja a fokozott izgalmakat, túlfűtöttséget. A kékes: gyenge vérkeringést, oxigénhiányt, vagy a belső szervek gyulladását is jelölheti. A körmökön található fehér pettyek kiválasztási problémákról árulkodnak, de vitaminhiány is okozhatja.


Hosszú, keskeny

A félhold jól mutatja a szív igénybevételét.
Túlfejlett félhold esetén erős a gyanú, hogy a szív erősen dolgozik, esetleg meg is nagyobbodott.  A normális méretű félhold jó szívműködést jelent. Hiányzó vagy kicsi félhold: a szív ereje gyengült, gyenge vérnyomás.

Kis köröm

A köröm két oldalán megjelenő kiálló, beszakadó bőrszálkák többnyire érzékiséget, befolyásolhatóságot, de ideggyengeséget is jelölhetnek.
A beszakadozó gyenge köröm tulajdonosa nagy valószínűséggel sokat szenved alhasi panaszoktól. A töredező, repedező köröm mutatja a szervezet fokozott mészlerakódását, a csontok állapotának romlását. Amikor a körmökön hosszanti barázdák jelentkeznek, az emésztési zavarokra utalhat, de a dohányzás hatását is mutathatja, illetve lehet időskori jellemző.

Nagy köröm

A manapság tomboló műköröm-divat sok információt elvesz viselőjéről, önmagáról és az állapotáról, általa tudattalanul megpróbálnak egy külső karaktert beépíteni a jellemükbe, ez időszakos zavart is okozhat a személyiségben. Aki tudja, figyelje körmeit, mert sokat súghat, ha testünk figyelmeztetni akar valami testi-lelki problémára, vagy segítséget kér.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 20311 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x